Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']ponoć nastolatki dwie i jedna jakas dwulatka. cos takiego.[/quote]
przecież Norka jest w stresie, idzie dziś do hotelu, ma szczenie, byla źle traktowana, za tydzień troje dzieci będzie ją nagabywać- czy wy wiecie co robicie?
p.Ala sama powinna tam pojechać i porozmawiać z tymi ludźmi rzeczowo.......jesli jej zależy na udanej adopcji.

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może akurat to że w tym domu są dzieci to dobrze o ile Norka lubi dzieci, a słyszałam że tak, bo będzie miała towarzystwo. Ona się podobno bardzo szybko przyzwyczaja do ludzi, ja najbardziej niepokoję się tym psem, którego mają. Poczekam na opinię koleżanki, która tam ma pojechać wieczorem i przekażę ją p. Ali i Wam.

Posted

decyduje Ala - stres jest z każdą zmianą, tego nie uniknie. jeslo dom będzie oceniony na ok, to warto kosztem jeszcze jednego stresu dac jej dom. słysząłam, ze ala dokładnie opowiedizała, o co pytac w kontekście norki. 3 dzieci to nie problem - jeśli dom jest dobry. na informacje o tym czekam.

Posted

[quote name='michal_sm']Wysterylizować suczkę tym razem by należało,a nie potem pisać i się żalić,że znowu trafiła do pseudo.Ja będę obserwować jej losy i jak znów będzie u kogoś mieć szczeniaki to zaprotestuję przeciw odbieraniu jej.Ile pies może znieść.Już lepiej wysterylizować i oby miała fajny dom.[B]Co do uśpienia tak sporego szczeniaka[/B] to już przesadzasz .On szybko będzie miał dom jest uroczy.[/quote]

Sorry w kwestii szczena, myslalam ze noworodek :roll: Bylo go od razu uspic a nie czekac.

Posted

Wysterylizować suczkę tym razem by należało,a nie potem pisać i się żalić,że znowu trafiła do pseudo.Ja będę obserwować jej losy i jak znów będzie u kogoś mieć szczeniaki to zaprotestuję przeciw odbieraniu jej.Ile pies może znieść.Już lepiej wysterylizować i oby miała fajny dom.Co do uśpienia tak sporego szczeniaka to już przesadzasz .On szybko będzie miał dom jest uroczy.

Posted

A i jeszcze jedno czy ten pan nie mógłby sfinansować jej sterylizacji w czasie kiedy będzie w hoteliku?Nie widzę w tym nic niewłaściwego lepiej tak ,a nie potem lamentować.

Posted

[quote name='admirabilis6']Sorry w kwestii szczena, myslalam ze noworodek :roll: Bylo go od razu uspic a nie czekac.[/quote]
Ponoć reszta rodzeństwa została uśpiona został ten jeden na pocieszenie dla Norki

Posted

sunia była wtakim stanie, że dodatkowo dokładanie jej sieroctwa matczynego uśpieniem wszystkich szczeniaków byłoby nie fair. pomijajjąc kwestie medyczne - somatyczne.

ja bym ja wysterylizowała. ale czy dom zgodzi się zcekać conajmniej miesiać i płacić za hotelik?
z kasą to tak dokładnie jest - jej nie ma. lament - niełądne słowo mające osoby odfpowiedzialne pognębić. myślisz, że było fajnie?
albo hotelik, albo sterylka - nie byłao jakoś wielu chętnych na pomoc finansową.

Posted

[quote name='sleepingbyday']sunia była wtakim stanie, że dodatkowo dokładanie jej sieroctwa matczynego uśpieniem wszystkich szczeniaków byłoby nie fair. pomijajjąc kwestie medyczne - somatyczne.

ja bym ja wysterylizowała. ale czy dom zgodzi się zcekać conajmniej miesiać i płacić za hotelik?
z kasą to tak dokładnie jest - jej nie ma. lament - niełądne słowo mające osoby odfpowiedzialne pognębić. myślisz, że było fajnie?
albo hotelik, albo sterylka - nie byłao jakoś wielu chętnych na pomoc finansową.[/quote]
Nie wiem bo się w tych kwestiach nie orientuję ale nowy właściciel powinien dać choćby na sterylizację i tak podobno się do niej zobowiązał.Słyszałem,że metodą haczykową to mało skomplikowany zabieg i sunia szybko dochodzi do siebie.Jeśli się w czymś mylę poprawcie mnie ,a nawet zrugajcie ale miejcie na uwadze dobro suni.

Posted

Problem polega na tym, że sunia może być w tym hotelu tylko tydzień bo potem ze względu na wakacje są miejsca zarezerwowane, a nawet jakby się udało jakoś dłużej ją i małego tam trzymać to potrzebne są pieniądze na hotel, a p. Ali nie stać na utrzymanie Norki w hotelu. Teraz nie można suni sterylizować bo ona jeszcze karmi małego i tak kółko się zamyka. Ja też bym wolała żeby Norka była już wysterylizowana idąc do adopcji.

Posted

Dziewczyny tak jak pisała MTF najlepiej będzie jak będziemy ignorować posty belindy11, może jej(jemu) się kiedyś znudzi, a nic ważnego do tego wątku nie wnosi.
Koleżanka, która miała sprawdzić dom przed chwilą do mnie dzwoniła, jej wrażenia są pozytywne, ludzie sprawiają wrażenie sympatycznych, oprowadzili ją po domu i podwórku. Ten psiak, którego mają mieszka w budzie w zadaszonym boksie, ma duży wybieg. Norka i maluch mieliby mieszkać w domu, pan oczywiście mówił o sterylce ale zastanawiał się też czy jest sens operować Norkę, jeżeli nie będzie miała styczności z ich psem ( ale to chyba tylko z tego powodu że uważa że taka sterylka to coś naprawdę poważnego). Nie pomyslał chyba, że szczeniak kiedyś dorośnie a też jest psem, w każdym razie bez oświdczenia, że Norka zostanie wysterylizowana p. Ala napewno jej nie da. Kolezanka powiedziała, że jeżeli oni adoptują Norkę i malucha to ona będzie co jakiś czas tam zaglądać. Nie przekazałam jeszcze tych informacji p. Ali bo nie mogę się do niej dodzwonić.

Posted

ponawiam pytanie bo chyba w zamieszkach slownych gdzies zaginelo
gdzie przebywa sunia??
tego pana nalezy uswiadomic ze nie wazne ze nie bedzie miala z tamtym psem kontaktu, moze miec z innym, tak czy siak trzeba sterylke zrobic.

Posted

Obawiam się,że pan może się potem migać od sterylki.
Po prostu przy okazji wizyt tej koleżanki może zapewniać,że właśnie umawia termin.:shake: Przecież nie będziecie go co miesiąc nachodzić i oglądać brzuch suni,czy ma bliznę po sterylce- jeśli ten pan w ogóle potem pozwoli ruszać "jego psa"!

Posted

Przepraszam,że się wtrącam,ale [U][COLOR=Red][B]proszę:[/B][/COLOR][/U]
[B]NIE WYDAWAJCIE NORKI BEZ STERYLKI!!![/B]
Czy nie można by jej umieścić w jakimś hoteliku,żeby spokojnie doszła do siebie i odchowała małego?
Zbierzmy deklaracje.[B]KTO MOŻE POMÓC?![/B]
Ja na początek deklaruję 30 zł co miesiąc.
Przepraszam,że tak mało,ale mam sporo zobowiązań :oops:

Posted

[quote name='magda222']Przepraszam,że się wtrącam,ale [U][COLOR=Red][B]proszę:[/B][/COLOR][/U]
[B]NIE WYDAWAJCIE NORKI BEZ STERYLKI!!![/B]
Czy nie można by jej umieścić w jakimś hoteliku,żeby spokojnie doszła do siebie i odchowała małego?
Zbierzmy deklaracje.[B]KTO MOŻE POMÓC?![/B]
Ja na początek deklaruję 30 zł co miesiąc.
Przepraszam,że tak mało,ale mam sporo zobowiązań :oops:[/quote]

Też tak myślę i też pomogę

Posted

Ja też się dołożę,ale wiele nie dam rady,bo nadal jestem bez pracy!:-(
Jeśli pan tak bardzo chce przygarnąć Norkę,to przecież poczeka te 6 -7 tygodni- a jeśli powie,że nie,tzn.że nie wysterylizowałby jej nigdy!

Posted

Dziewczyny trzeba suczkę wysterylizować!!!!! Juz po 2 dniach po sterylce jeśli będzie wszytko w porządku można ją dać do adopcji... Psy sie kryja przez dziurę w płocie, więc o ile facet jej nie chce do rozrodu, może jej nie dopilnować!!!
ja już nie mówie jakim błędem było zostawianie jej szczeniaka "na pocieszenie", czego skutki wyszły teraz... No ale mleko sie rozlało, trzeba ją ciachnąć jak najszybciej, zwłaszcza że sterylka ma dore strony nie tylko pod względem braku potomstwa, ale też chorób, zresztą same pewnie wiecie.
Trzymam kciuki

Posted

[quote name='epe']Ja też się dołożę,ale wiele nie dam rady,bo nadal jestem bez pracy!:-(
Jeśli pan tak bardzo chce przygarnąć Norkę,to przecież poczeka te 6 -7 tygodni- a jeśli powie,że nie,tzn.że nie wysterylizowałby jej nigdy![/quote]

Myślę że nawet może krócej. Ile ma maluch?

Posted

wszyscy się zgadzają co do tego, że Norka powinna mieć sterylkę przed adopcją, ja też tak uważałam od początku i nadal tak uważam, ale jest teraz problem z przetrzymaniem Norki i małego do czasu adopcji. Po pierwsze w hotelu brak miejsc, a po drugie brak środków na jej utrzymanie i ewentualną sterylkę. Nie wiem czy ludzie zainteresowani jej adopcją w razie czego chcieliby czekać do czasu aż sunia zostanie wysterylizowana, my mielismy przypadki kiedy nie mieliśmy transportu żeby przewieźć psiaka do nowego domu, więc ludzie rezygnowali i brali jakiegoś psiaka z pobliskiego schroniska. Nie mogę nadal sie dodzwonić do p. Ali i nie wiem co ona na ten temat myśli, może uda się jednak znaleźć jakieś rozwiązanie, sama już nie wiem.

Posted

[quote name='leni356']Myślę że nawet może krócej. Ile ma maluch?[/quote]

Suke, mozna sterylizowac ok. 2 tygodnie po odstawieniu malucha od cyca. Suka karmi malego 6 tygodni.