Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris napisał(a):
Kori - jeśli byś chciała jakieś ulotki czy coś to o ile dostanę nowe tonery do drukarek to mogę podrukować i podrzucić do Mielca za jakiś tydzień.

Viris, byłabym bardzo wdzięczna :loveu:, mojej domowej drukarce jęzor zwisa po 10 stronach. Jesli to będzie duży koszt, mogę go z Tobą podzielić - tonery trochę kosztują :shake:

Z listami sobie poradzę.

Posted

Kori - dzisiaj dostałam tonery więc mogę drukować. Tylko proszę dziś albo jutro o pliki na maila i o ilość kopii do zrobienia. Wydrukuję i zabiorę je do Mielca. Tylko muszę to teraz mieć, bo wyjadę i kilka dni nie będę miała netu.

Mój mail - [email protected]

Posted

Aniela, informacje o akcji i linki są już na stronie Fundacji Canis et Felis.
Ulotki postaram się wydrukować i podrzucić tu i ówdzie, na przykład do poznańskiego schronu - można? ;-)

Yyyy...znaczy się poproszę materiały na pw, chyba, że można skądś pobrac ulotkę....I chętnie prześlę list do mediów.

• 2 weeks later...
Posted

MonikaP napisał(a):
Dziś w poznańskim wydaniu Wyborczej ukazała się notatka na temat akcji - nie jest to dużo, ale myślę,że zostanie zauważone, a może będzie i coś więcej ;-).

:multi: super!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Folen']Nie wiem czy tu można zapytać, ale zaryzykuję ;]
Gdzie można dowiedzieć się, która lecznica z Siedlec bierze udział w akcji?
z siedlec zgłosiły się 2 kliniki:lol:

SIEDLCE
Przychodnia Dla Zwierząt
Lek.wet. Krzysztof Lszczyński
Ul. Jodłowa 34
Tel. 0 604 406 860
UWAGA! Akcja będzie trwać przez marzec i kwiecień. kotki- 70 zł; suczki od 70 do 150zł, Kastracja kocura - 35 zł; psa 50-70 zł
--
Przychodnia Weterynaryjna dla Zwierząt
lek.wet. Marek Pasiak
ul. Graniczna 25
tel: 0 602 610 813
www.lekwet.siedlce.pl
UWAGA! Akcja odbędzie się :26.03-06.04.2007 Ceny:suki 100-150zł , kotki 90zl , psy 60-90zł , kocury 45zl

Posted

Wklejam fragment listu jaki dostałam od siostry .
Była u weta w Warszawie ze swoim pieskiem

"mam rozterki w zw. z kastracją Bombla. jak byłam ostatnio u weterynarza
i wspomniałam, że chcę go wykastrować to usłyszałam, że nie ma
medycznego uzasadnienia dla zabiegu. pan doktor powiedział, że nie widzi
powodu do kastracji zdrowego psa."

Szlag człowieka moze trafić.
"

Posted

U nas na łamach prasy, dodajmy w artykule o sterylizacji i kastracji w schronisku, która dopiero co się zaczęła, mądra red. cytuje na koniec wypowiedź tomaszowskiego weterynarza, który widzi same minusy tych zabiegów. Np. podobno po dwóch latach u dużych suk zaczynają sie problemy z trzymaniem moczu. Już widzę tłumy biegnące do schroniska

Posted

beka napisał(a):

"

:smhair2: rece i nogi opadaja-a w jakim wieku ten wet? To moze byc stara szkola weterynaryjna i uczyli sie tylko o zwierzetach gospodarskich wtedy.:2gunfire: Siosrta niech go zapyta czy ma specjalizacje ze zwierzat domowych;) A po takim texcie niech zmienia, szybko weta!

Bedzie sie cieszyl za pare lat, ze pies do niego wrocil z problemami, przerost prostaty lub przepukliny pachwinowej. I "operacyjka' kilka stowek i nie wiadomo czy pies, przy przeroscie prostaty, bedzie jeszcze po operacji dlugo zyl, nowotwor:shake:

Posted

[quote name='ocelot']U nas na łamach prasy, dodajmy w artykule o sterylizacji i kastracji w schronisku, która dopiero co się zaczęła, mądra red. cytuje na koniec wypowiedź tomaszowskiego weterynarza, który widzi same minusy tych zabiegów. Np. podobno po dwóch latach u dużych suk zaczynają sie problemy z trzymaniem moczu. Już widzę tłumy biegnące do schroniska

:-o podobno-to baba ma wąsy. Rece opadaja i jak mozna isc do przodu, jak tu walczyc z bezdomnoscia:placz::placz:.
A w lodzkiej gazecie chyba sie pomylili poprstu zamiast 7-8 miesiecy napisali 7-8 lat, wskazana kastracja psa:placz:U samic napisali dobrze wiek a psy?:placz::placz:

Posted

kasiaprodex napisał(a):
a co taki artykulik komu zaszkodzi. Jedynie głupiemu wetowi.takimi to nie ma co sie przejmowac.

Tylko liste?

No nie tylko. Generalnie o sterylizacji, o akcji ARKI, o tym, że zostali weterynarze powiadomieni z miasta, że wszędzie odzew, a u nas cisza. Znam dwóch dziennikarzy. jedna kobitka od kultury, czyli odpada, a drugi no cóż niezły dziennikarz, ale tematy bezpieczne, choć może? Właściwie zadzwonię do niego, żeby przyszedł w poniedziałek. Może skuszę dziadygę

Posted

beka napisał(a):

"

a inny wet powiedział mojej znajomej że suki i kotki musza miec małe i kropka.Dla zdrowotnosci. Aby bylo weselej to pani wet sama znalazla kociaki na dworku i jedną z tych znalezionych adoptowala znajoma.
Oczywiście jak wetka kazała to kotka za pare miesięcy miała małe bo przeciez lekarz kazał. Jak prosilam i tlumaczyłam że to nie do końca tak to znajoma stwierdziła ze wet wie lepiej bo po to kończył studia. Myslalam ze to jakaś stara baba ale nie ponoc ok 30-ki.
Jak mamy takich k.. "madrych" wetów to może ich wystrzelać przynajmniej nie beda sie przyczyniac do niepotrzebnego rozmnażania:angryy:

Posted

ocelot napisał(a):
Coś Ty nasza lokalna gazetka ze wszystkimi che zyć w zgodzie.

a co taki artykulik komu zaszkodzi. Jedynie głupiemu wetowi.takimi to nie ma co sie przejmowac.
ocelot napisał(a):
Choć mam ochotę poprosić któregoś z dziennikarzy, żeby listę klinik z woj łódzkiego wydrukowali

Tylko liste?

Posted

To moze cos na pocieszenie-u nas ogłoszenia poszły do kablówki, na portale brodnickie internetowe i obkleiłysmy miasto. Do akcji zgłosiła sie tylko 1 lecznica, ale musze powiedzięc ,że jest spore zainteresowanie i ludzie umawiaja sie na zabiegi!!!!!!!
steryla suczki jest za 180 zł, kastracja 100 zł, koty taniej wiec mysle ,ze ceny w miare...