Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewab']Zapytałam czy nie możesz dokonywać ustaleń bezpośrednio z Panią Kierownik, bo będąc na Twoim miejscu tak właśnie bym postąpiła. Wierzę w Twoją dobrą wolę i z całego serca zależy mi, aby Cygankowi było jak najlepiej.[/quote]

Ewa, nie jestesmy dziecmi i jesli cos z kims ustalam - nie bede wlazic z butami w cudze zycie

Zdaje sobie sprawe, ze sa widocznie jakies powody (a byc moze jest ich wiele), dla ktorych Cygan nie moze przyjechac do Warszawy, byc moze nawet obawa o dodatkowy stres (podroz, sam wystep itp)

Wez tez pod uwage, ze oprocz Cyganka sa tez inne psy, ktorym trzeba szukac domu i tym staram sie zajac
Nie ukrywam, ze Cyganek zasluguje zdecydowanie na lepsze zycie i dosc dlugo czeka juz na dom, ktorego mu serdecznie zycze jak najszybciej
Jesli ktos zwroci sie do mnie o pomoc w jego sprawie - na pewno nie odmowie

Posted

Dzisiaj w Gazecie Wrocławskiej było znowu ogłoszenie Cyganka, mimo, że drugi raz jeszcze nie wysłałam:razz:, tym razem zamieścili zdjęcie i ogłoszenie jak należy, jedno pod drugim.

Posted

[quote name='ewatr'][URL="http://img235.imageshack.us/img235/1091/zmianarozmiarureexposurw.jpg"][IMG]http://img235.imageshack.us/img235/1091/zmianarozmiarureexposurw.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
[I][B][SIZE="3"][CENTER][COLOR="Blue"]Cyganek wita wszystkie swoje cioteczki :loveu::loveu:[/COLOR][/CENTER][/SIZE][/B][/I]

Posted

dostałam takiego maila :loveu:

[QUOTE]Witam serdecznie
Bardzo mnie poruszyła historia Cygana.Sama staram się pomagac na ile mogę zwierzakom w potrzebie(kończy się to oczywiście lekkim przepełnieniem w domu).Chciałbym się dowiedzieć jakie sa dalsze losy Cyganka,ale równie żywo interesują mnie losy jego oprawców.Chciałabym aby prawo bylo w takich przypadkach bardziej bezwzględne,aby tacy ludzie odczuli na własnej skórze zło,którego dokonali.Ja mówię często o takich zdarzeniach,często goszczę w schroniskach.Nie chcę być jedną z tych osób,które jeśli zła nie widzą to uznają, że go nie ma.Bardzo chciałabym,aby bardzo duzo mówiło się o takich zdarzeniach w telewizji,a nie robiło nagonki np.na psie kupki czy nie prowadzanie psów na smyczy.Wiem,że to też ważne,ale ukaranie starszej pani idącej z siatkami za to ,że koło niej drepcze starsza sunia to chyba lekka przesada.Nagonka na rasy agresywne spowodowała,że byłam kiedyś świadkiem awantury pod sklepikiem bo jakaś babcia z wnusią bały sie przejść obok uwiązanego do poręczy siwiutkiego boksera.Babcia wolała sie drzeć jak opętana na właścicielkę psa(dając przy okazji super przykład wnusi) niż wytłumaczyc jej jak ma się zachować w obecności obcego psa....Ale sie rozpisałam-sorry-na żywo jestem jeszcze gorsza.Bardzo proszę o króciutką chociaz wzmiankę co u Cyganka-dziękuję i pozdrawiam serdecznie-Dorota Sennik z Sosnowca[/QUOTE]

Posted

kolejny psiak wyrwany oprawcy...powtórka z cyganka:-(
proszę zajrzyjcie, moze coś doradzicie:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/url]

Posted

[quote name='agaga21']kolejny psiak wyrwany oprawcy...powtórka z cyganka:-(
proszę zajrzyjcie, moze coś doradzicie:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/URL][/quote]

[B]Co gorsze, [COLOR=red]pies wrócił do swojego oprawcy[/COLOR] !!!!![/B]

[B]Zajrzyjcie tam !!!!![/B]

Posted

Wiesci o Cyganku od szefowej Kundelka :

"[B] Z wiadomości które zasiągneliśmy w prokuraturze w sprawie Cygana wynika, iż sprawa jest w toku , akt oskarżenia jest gotowy, [/B]
[B]czekaja jedynie na ekspertyzę lekarską. Jeśli chodzi o Cyganka to bardzo powoli jego noga odzyskuje sprawność, ujmę to tak - cztery kroki nogę trzyma do góry zaś za piątym się podpiera, troche mało ale dobre i to.Musiałby być cały dzień na wybiegu a to jest niemożliwe."[/B]

Posted

[quote name='ewatr']Wiesci o Cyganku od szefowej Kundelka :

"[B] Z wiadomości które zasiągneliśmy w prokuraturze w sprawie Cygana wynika, iż sprawa jest w toku , akt oskarżenia jest gotowy, [/B]
[B]czekaja jedynie na ekspertyzę lekarską. Jeśli chodzi o Cyganka to bardzo powoli jego noga odzyskuje sprawność, ujmę to tak - cztery kroki nogę trzyma do góry zaś za piątym się podpiera, troche mało ale dobre i to.Musiałby być cały dzień na wybiegu a to jest niemożliwe."[/B][/quote]

dlatego potrzebny jest domek dla odzyskania pelnej sprawnosci:roll:
domku gdzieeee jestes:mad::lol: