Dana i Muszkieterowie Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='agat21']szkoda, że tak Cygankowi pod górkę to szukanie domku..:shake:[/quote] Rzeczywiście i Cygankowi i Pianolkowi na razie " pod górkę " :roll: Trzymajmy kciuki za domki :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Maszaberla Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='ewab']Zapytałam czy nie możesz dokonywać ustaleń bezpośrednio z Panią Kierownik, bo będąc na Twoim miejscu tak właśnie bym postąpiła. Wierzę w Twoją dobrą wolę i z całego serca zależy mi, aby Cygankowi było jak najlepiej.[/quote] Ewa, nie jestesmy dziecmi i jesli cos z kims ustalam - nie bede wlazic z butami w cudze zycie Zdaje sobie sprawe, ze sa widocznie jakies powody (a byc moze jest ich wiele), dla ktorych Cygan nie moze przyjechac do Warszawy, byc moze nawet obawa o dodatkowy stres (podroz, sam wystep itp) Wez tez pod uwage, ze oprocz Cyganka sa tez inne psy, ktorym trzeba szukac domu i tym staram sie zajac Nie ukrywam, ze Cyganek zasluguje zdecydowanie na lepsze zycie i dosc dlugo czeka juz na dom, ktorego mu serdecznie zycze jak najszybciej Jesli ktos zwroci sie do mnie o pomoc w jego sprawie - na pewno nie odmowie Quote
Dark Lord Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Dzisiaj w Gazecie Wrocławskiej było znowu ogłoszenie Cyganka, mimo, że drugi raz jeszcze nie wysłałam:razz:, tym razem zamieścili zdjęcie i ogłoszenie jak należy, jedno pod drugim. Quote
Ajula Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Dark, może Ty będziesz miała szczęsliwą rękę i znajdziesz Cygankowi dom :cool3: Quote
marysia55 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='ewatr'][URL="http://img235.imageshack.us/img235/1091/zmianarozmiarureexposurw.jpg"][IMG]http://img235.imageshack.us/img235/1091/zmianarozmiarureexposurw.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] [I][B][SIZE="3"][CENTER][COLOR="Blue"]Cyganek wita wszystkie swoje cioteczki :loveu::loveu:[/COLOR][/CENTER][/SIZE][/B][/I] Quote
Asior Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 dostałam takiego maila :loveu: [QUOTE]Witam serdecznie Bardzo mnie poruszyła historia Cygana.Sama staram się pomagac na ile mogę zwierzakom w potrzebie(kończy się to oczywiście lekkim przepełnieniem w domu).Chciałbym się dowiedzieć jakie sa dalsze losy Cyganka,ale równie żywo interesują mnie losy jego oprawców.Chciałabym aby prawo bylo w takich przypadkach bardziej bezwzględne,aby tacy ludzie odczuli na własnej skórze zło,którego dokonali.Ja mówię często o takich zdarzeniach,często goszczę w schroniskach.Nie chcę być jedną z tych osób,które jeśli zła nie widzą to uznają, że go nie ma.Bardzo chciałabym,aby bardzo duzo mówiło się o takich zdarzeniach w telewizji,a nie robiło nagonki np.na psie kupki czy nie prowadzanie psów na smyczy.Wiem,że to też ważne,ale ukaranie starszej pani idącej z siatkami za to ,że koło niej drepcze starsza sunia to chyba lekka przesada.Nagonka na rasy agresywne spowodowała,że byłam kiedyś świadkiem awantury pod sklepikiem bo jakaś babcia z wnusią bały sie przejść obok uwiązanego do poręczy siwiutkiego boksera.Babcia wolała sie drzeć jak opętana na właścicielkę psa(dając przy okazji super przykład wnusi) niż wytłumaczyc jej jak ma się zachować w obecności obcego psa....Ale sie rozpisałam-sorry-na żywo jestem jeszcze gorsza.Bardzo proszę o króciutką chociaz wzmiankę co u Cyganka-dziękuję i pozdrawiam serdecznie-Dorota Sennik z Sosnowca[/QUOTE] Quote
Leyla Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 [quote name='Asior']dostałam takiego maila :loveu:[/quote] Fajna ta Pani Dorota,juz ją lubię:razz:;):eviltong: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Trzymanie kciuków za domki jednak pomaga ! Cyganku domek dla Ciebie czeka i znajdzie się , tak jak znalazł się super domek dla Pianolka. Trzymam kciuki za kochający domek na zawsze dla Ciebie - skrzywdzony kochany Cyganku ! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
marysia55 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='majqa']Fakt, Pianuś już dostał swoją szansę.[/QUOTE] to teraz kolej na Cyganka :loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='marysia55']to teraz kolej na Cyganka :loveu:[/quote] Dokładnie tak ! Cyganku - trzymamy dalej kciuki :thumbs::thumbs: Quote
Ajula Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Cyganek przypomnij wszystkim, jaki fajny z Ciebie piesio :cool3: Quote
MyrkurDagur Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dzień dobry Cyganku... Oby spotkało Cię takie szczęście, jak Pianusia... Quote
kometa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 przepraszam za offa ale sprawa pilna:( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/udreczona-owczarka-potzrebne-wsparcie-dt-ds-pomocy-138499/[/URL] Quote
agaga21 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 kolejny psiak wyrwany oprawcy...powtórka z cyganka:-( proszę zajrzyjcie, moze coś doradzicie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/url] Quote
MyrkurDagur Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [quote name='agaga21']kolejny psiak wyrwany oprawcy...powtórka z cyganka:-( proszę zajrzyjcie, moze coś doradzicie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/pies-ktory-przezyl-wlasna-smierc-137943/[/URL][/quote] [B]Co gorsze, [COLOR=red]pies wrócił do swojego oprawcy[/COLOR] !!!!![/B] [B]Zajrzyjcie tam !!!!![/B] Quote
ewatr Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Wiesci o Cyganku od szefowej Kundelka : "[B] Z wiadomości które zasiągneliśmy w prokuraturze w sprawie Cygana wynika, iż sprawa jest w toku , akt oskarżenia jest gotowy, [/B] [B]czekaja jedynie na ekspertyzę lekarską. Jeśli chodzi o Cyganka to bardzo powoli jego noga odzyskuje sprawność, ujmę to tak - cztery kroki nogę trzyma do góry zaś za piątym się podpiera, troche mało ale dobre i to.Musiałby być cały dzień na wybiegu a to jest niemożliwe."[/B] Quote
chita Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [quote name='ewatr']Wiesci o Cyganku od szefowej Kundelka : "[B] Z wiadomości które zasiągneliśmy w prokuraturze w sprawie Cygana wynika, iż sprawa jest w toku , akt oskarżenia jest gotowy, [/B] [B]czekaja jedynie na ekspertyzę lekarską. Jeśli chodzi o Cyganka to bardzo powoli jego noga odzyskuje sprawność, ujmę to tak - cztery kroki nogę trzyma do góry zaś za piątym się podpiera, troche mało ale dobre i to.Musiałby być cały dzień na wybiegu a to jest niemożliwe."[/B][/quote] dlatego potrzebny jest domek dla odzyskania pelnej sprawnosci:roll: domku gdzieeee jestes:mad::lol: Quote
agat21 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Dobrze, że sprawa oprawcy Cyganka w toku.. Szkoda tylko, że Cyganek wciąż bez domu i własnego prawdziwego człowieka Quote
karlaaa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Boże jaka ta sprawa Cygana podobna do Luckyego!! Piękny z niego psiak!! Oby znalazł CUDOWNY DOM!! Płakać mi się chce. Ludzie to bestie! Quote
Asior Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [quote name='karlaaa'] Ludzie to bestie![/QUOTE] ale na szczęście sa tacy ludzie jak ty i Twoja rodzinka :loveu: Quote
Recommended Posts