Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cyganek jest pod super opieką,pani kierownik nie da go skrzywdzić,bo to wspaniała osoba:loveu:
Natomiast w innych schroniskach różnie bywa:-(:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/gdzie-sie-podzialy-4-psy-ze-schroniska-w-zamosciu-132092/[/URL]

Domku Cyganka- gdzie jesteś? Ujawnij się,już wiosna nadchodzi;)
Musimy szukać intensywniej,skoro Kamila s już się nie wypowiada o potencjalnych chętnych.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asior, chciaŁAm ci wysłać pw ale dogomania napisała mi że mogę to zrobić za 531 sekund dopiero:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
chyba mam ten numer ale nie jestem pewna czy to do niej a zaraz idę spać więc rano ci wyślę.

Posted

Tylko wyróżnione ma sens ale czy jest sens w ogóle się w to bawić?
Jakoś ciężko do mnie dociera, a musi i to musi na wiarę, fakt, że w sprawie Cygana nie było słownie żadnego telefonu z tak dużej puli ogłoszeń.

Posted

no właśnie... trochę to dla mnie dziwne :placz:
a moze by w ogłoszeniu podawać nr do którejś z wolontariuszek?? Bo jakoś mam takie głupie podejrzenia, ze los cyganka już przesądzony...
Powiedzcie kiedy jest przewidywany termin opuszczenia przez niego schroniska.. bo maszabela by go wzięła do telewizji, ale dopiero pod koniec kwietnia, lub początkiem maja... :(

Posted

hmmmm...... w końcu ktoś to napisał. Ale ja też nie wierzę ,że w sprawie Cygana nie było telefonów : ( Boże...jakie to przykre..... taka akcja... Tyle ludzi..... jesli to prawda , to wolę nie nazywać tego słowami... bo można to nazwać tylko w jeden sposób!!!!!

Posted

Mnie również to dziwi :shake: Cygan jest jednym z "najpopularniejszych" psiaków na Dogomanii... Tyle osób o niego walczyło... tyle miał ogłoszeń... i naprawdę nie znalazł się nikt, kto chciałby dać mu dom ??? :-(

Posted

Prosba!! [B]Czy ktos ma zdjecia Cyganka w orginalnym rozmiarze, te jak wygladal zaraz jak trafil do schroniska i pozniejsze i bezposrednie linki do filmikow zrobionych na youtube??[COLOR=red] PILNE![/COLOR] Moze jutro uda sie pokazac Cyganka rano, w tvn Info![/B]
Prosze wyslac na moj adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

Poprosiłam o zdjecia w oryginalnych rozmiarach . Zobaczymy czy sie pojawią. Nie wiem czy ktoś ze schroniska nie mógł by ich wysłać do Arki. Było by miło :)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Mnie również to dziwi :shake: Cygan jest jednym z "najpopularniejszych" psiaków na Dogomanii... Tyle osób o niego walczyło... tyle miał ogłoszeń... i naprawdę nie znalazł się nikt, kto chciałby dać mu dom ??? :-([/QUOTE]

A mnie to niestety nie dziwi, jest taka znieczulica, ludzie są coraz gorsi, nikogo nie obchodzi zwykły kundelek nawet zmaltretowany.Kiedyś jak w tv pokazano jakiegoś psiaka do wzięcia, jakąś bidę to natychmiast rozdzwoniły się telefony, teraz można stanąć na rzęsach i nic nie pomoże.Sabie szukam domu trzy miesiące, jest piękna, łagodna i co z tego, parę telefonów niby zainteresowanych i koniec.Na allegro 900 wejść i zero odzewu.Ludzie są do d... i tyle, nic ich nie obchodzi poza własym zadem.

Posted

[quote name='Asior']nie oszukujmy się... CYGANKA obserwuje 6 osób na allegro wyświetlen też dużo było, i nie wierzeże nikt nie zadzwonił..
Wniosek jest jasny..
ON został już PRZEZNACZONY do niemiec jechać.. :roll:
[/quote]
Asior, nie przesadzaj. To ze ktos obserwuje nic nie znaczy. Ciezko znalezc dom dla zdrowego psa, szuka sie kilka miesiecy tez, a co mowic o psie specjalnej trosk bo co tu sie oszukiwac, Cygan jest i bedzie psem specjalnej troski po takich urazach fizycznych i psychicznych.:shake:

Poza tym nawet jesli ktos z tych obsewujacych zadzwonil, nigdzie nie jest powiedziane,ze kazdy z nich nadaje sie na opiekuna psa, jakiegokolwiek i Cyganka.

[B]Materialy dostalam, przeslam do tv, dziekuje[/B]:loveu:

Posted

nie oszukujmy się... CYGANKA obserwuje 6 osób na allegro wyświetlen też dużo było, i nie wierzeże nikt nie zadzwonił..
Wniosek jest jasny..
ON został już PRZEZNACZONY do niemiec jechać.. :roll:
szkoda, bo ludzie wydają swoje cięzko zarobione pieniądze ( przede wszystkim piszę tu o Majqa) inni wpłacają na cegiełki, a psiak ma jechać do niemiec i cholerka wie gdzie dalej... :roll:

Posted

Nie oszukujmy się, Cyganek to zwykły wiejski kundel, jakich wiele. Nigdy nie mieszkał w domu, nie jest nauczony czystości, nie zna komend. Co najwyżej nadaje się na wieś na podwórko, ale kto by chciał psa po wypadku? W dodatku łagodnego? Ludzie mają dość własnych psów, a i w schroniskach pełno jest ładniejszych i młodszych psiaków. Nie widzę żadnego powodu dla którego miałaby się ustawić kolejka chętnych właśnie po Cygana. :shake:

Posted

Prosze Was nie rozpędzajmy sie w domysłach ..rozmawiałam dzis ze schroniskiem i powiedziano mi , że był [B]dzisiaj[/B] jeden telefon w jego sprawie - Pani chciała pieska dla swoich rodziców do domu z ogrodem i dowiadywała sie wlasnie o Cyganka ale zadna wiążąca decyzja z jej strony narazie nie zapadła .
A co do wystawiania to ja sama [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/zrodzil-go-ra-czyli-ramzes-mlody-owczarek-niemiecki-jego-postacie-rzeszow-127915/"]Ramzeskowi [/URL]
juz wystawiam chyba 5 wyroznione allegro i nawet jednego sensownego maila nie ma :-( a ogladneło go juz kilka tysiecy ludzi ... tak ze czasem tak bywa że szukanie domu długo trwa ...

Posted

ewatr.... ale jak czytam Ramzes nie był całkiem zdrowy.. Ludzie mogli się obawiać, ze te łapy będą mu sprawiac problemy, no niewiem ludzie mają różne dziwne myśli... a cyganek jest praktycznie zdrowym psem, na razie łapka jeszcze do zrośnięcia, ale tak to jest nie baedzo dużym psiakiem i miał naprawde łzawą przeszłosć..takie rzeczy chwytają za serce.. ludzie wolą przygarniać takie pieski, które miały przejścia, były jkrzywdzone, bo wydaje im się, że robią więcej dobrego niż jakby adoptowali takiego zwykjłego, bez łzawej historii...

a tak BTW to dziwne, ze akurat wczoraj był o niego telefon... :roll:

Posted

Ja wierzę Pani Kierownik,że pies trafi jak najlepiej- jeśli dobry dom się znajdzie!
Było powiedziane,że jedyną osoba,która chce go zabrać jest p.Agnieszka Draabe. Ona jednak nie ukrywa- wypowiedzi w prasie szczećińskiej- że zawozi psy do schroniska Św.Franciszka w Hamburgu.
Jest to bardzo dobre schronisko-ale tylko schronisko. Chyba,że w tym przypadku zrobi wyjątek i najpierw znajdzie mu domek,a potem zabierze?
My wszystkie wolałybyśmy,aby Cyganek znalazł dom i serce tu w Polsce,wtedy wieści i fotki są często,a jak tam pojedzie to rzadkość,że przesyłane są wieści z fotami!:-(
Obrazowo opisała to Niufek,że nikt nie będzie się bawił w Big Brothera!

Posted

[quote name='Evra']Nie oszukujmy się, Cyganek to zwykły wiejski kundel, jakich wiele.[B] Nigdy nie mieszkał w domu, nie jest nauczony czystości, nie zna komend.[/B] .
.
[/quote]
No chyba troche przesadzasz. Fakt, pochodzenie spoleczne marne, wiejskie, maniery jeszcze gorsze:roll: ale....nauka zachowania czystosci to nie taki wielki problem, to juz gorzej jakby tak jak pekiny byl w domu i lał itd pod siebie.
Maniery, no coz to wszystko zalezy od własciel- czy ma by byc z manierami czy bez:evil_lol:.
Zwykly czy nie zwykly to tez nie masz racji. Jaby byl taki zwykly to bylby niezauwazony wogole we wsi a dzieki temu ze byl widoczny czyli cos niezwyklego mial, ta pani ze wsi go znala i uratowala, od oprawcow.
No musi spotkac tego jedynego co mu 'wpadnie w oko" poprostu i bedzie z nim pracowal albo i nie ale da poczucia bezpieczenstwa, milosci i miche pelną;).

Posted

[quote name='epe']Ja wierzę Pani Kierownik,że pies trafi jak najlepiej- jeśli dobry dom się znajdzie!
Było powiedziane,że jedyną osoba,która chce go zabrać jest p.Agnieszka Draabe. Ona jednak nie ukrywa- wypowiedzi w prasie szczećińskiej- że zawozi psy do schroniska Św.Franciszka w Hamburgu.
Jest to bardzo dobre schronisko-ale tylko schronisko. Chyba,że w tym przypadku zrobi wyjątek i najpierw znajdzie mu domek,a potem zabierze?
My wszystkie wolałybyśmy,aby Cyganek znalazł dom i serce tu w Polsce,wtedy wieści i fotki są często,a jak tam pojedzie to rzadkość,że przesyłane są wieści z fotami!:-(
[B]Obrazowo opisała to Niufek,że nikt nie będzie się bawił w Big Brothera[/B]![/quote]

Uwazaj co piszesz !

Ja napisalam w innym kontekscie o tym ,a ty jak zwykle sobie naginasz cudze slowa jak ci pasuje .

O ten przyklad mi chodzilo:

[B]Sporo osob tez twierdzi ,ze jak chca psa ,to nie znaczy ze chca cala Polske na karku .Owszem ,chetnie sie dziela informacja jak sie pies u nich rozwinal i jak sie czuje , ale bez przesady[/B].Byla tu rodzina ,mieli Bernardyna z fundacji niemieckiej i ............oddali go po 3 tygodniach bo mieli dosc .Ludzie z tej fundacji nachodzili te rodzine 5 razy w tygodniu .Rodzina nie miala prywatnego zycia , nie mieli nawet szansy by pies doszedl do siebie psychicznie .Mimo iz pokochali psa ,jednak z ciezkim sercem go oddali .Big Brother ,jest tolerowany ,ale w TV .

Nie powoluj sie wiece w ten sposob na me posty :angryy:

Posted

[quote name='ARKA'](...)nauka zachowania czystosci to nie taki wielki problem (...).[/quote]
Dla chcącego nic trudnego. Mam nadzieję, że klamka jeszcze nie zapadła i, że Cyganek ma jeszcze chwilę czasu, by ktoś dał mu szansę tutaj.

Posted

Czegos nie rozumiem. Psy latami siedza w schroniskach i nikt im rychlego terminu nie wyznacza. Pani Draabe nie oferuje domu tylko kolejne schronisko, w sytuacji kiedy Cygan zaczal sie tu gdzie jest czuc bezpiecznie. Gdzie tu sens, gdzie logika?
Cyganek znajdzie swoj dom, trzeba mu tylko dac troche czasu.
A moze rzeczywiscie szukac (szybko!) hoteliku? Bylby bezpieczny. Zebrac deklaracje... Oferuje regularnie 20 zl miesiecznie na hotelik lub platny tymczas w Polsce. Nie jest to duzo, ale gdyby nas sie zebralo wiecej... Co Wy nato? Tylko trzeba predko, zanim go wywioza...
Przepraszam za liternictwo, klawiatura mi nawala.