Ajula Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 jesli im się tam podoba, to czemu nie? przynajmniej nie trzeba wyprowadzać :razz: Quote
alfabia Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Ajula napisał(a):jesli im się tam podoba, to czemu nie? przynajmniej nie trzeba wyprowadzać :razz: U mnie to był 1 spacer dziennie ok 23-ciej. Wracały z Darkiem ok 20-tej więc i tak cały dzień na dworku. Quote
alfabia Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Ajula napisał(a):a jak łapka Luny? Na razie ból się cofnął. :multi: Przestała kuleć:multi::multi::multi: Quote
Ajula Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Alfabia widziałas te biedne pekińczyki? http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ Quote
alfabia Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ajula napisał(a):Alfabia widziałas te biedne pekińczyki? http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ Brak słów. A najbardziej zadziwia brak jakiejkolwiek skruchy u dziadka. On naprawdę uważa, że wszyscy przesadzają. Nie popieram zamknięcia go w więzieniu bo w jego wieku to bez sensu ale obciążenie kosztami leczenia zwierząt które są jego "dziełem" - tak. Może i on niewiele ma - choć przy tej skali "produkcji" przy minimalnych nakładach własnych (trochę czerstwego chleba od czasu do czasu) jakieś zaskórniaki gdzieś muszą być. Niemniej przymusowe obciążenie hipoteki nieruchomości (może i niewiele warta ale zawsze coś) po ich śmierci dało by możliwość odzyskania choćby części nakładów. A i nagłośnienie sprawy - przykład dla innych pseudo hodowców. Zaniedbujesz - płacisz! Albo płacą twoi spadkobiercy. Quote
Ajula Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 przede wszystkim to nie mieści mi się w głowie, że nie ma bata na tych cholernych pseudohodowców, że nie ma przepisów prawnych, ktore by takie działanie uniemożliwiły :angryy: i że ludzie są tacy głupi, że kupują takie pseudorasowe pieski napędzając ten koszmarny interes :-( Quote
alfabia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 TĘSKNIĘ ZA NIMI :placz::placz::placz: Darek je ma codziennie a ja....... Ale ponoć niezwykle są zadowolone. Niechętnie włażą do domku. Znaczy wejdą ale zaraz stoją przy drzwiach do wyjścia. Tęsknie :placz: Jutro się spotkamy :loveu: Quote
anciaahk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Biedna Alfabio :-(, ja w tygodniu też tęsknię za moim Karmelitą, nie codziennie go widuję, częściej przebywa z mężem. Psiego przyjaciela brakuje. Pomyśl, że są szczęśliwi i nic im nie brakuje.:roll: Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 alfabia napisał(a): Ale ponoć niezwykle są zadowolone. Niechętnie włażą do domku. Znaczy wejdą ale zaraz stoją przy drzwiach do wyjścia. dla nich teraz pobyt na świeżym powietrzu to raj na ziemi - nowa trawka, pączki na krzaczkach i drzewkach, ptaszki śpiewają - tyle ciekawych spraw po co w domu siedzieć, jak na zewnątrz jest tak ciekawie i wszystko taaak intensywnie teraz pachnie :lol: Quote
Morgan:-) Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Ajula napisał(a):dla nich teraz pobyt na świeżym powietrzu to raj na ziemi - nowa trawka, pączki na krzaczkach i drzewkach, ptaszki śpiewają - tyle ciekawych spraw po co w domu siedzieć, jak na zewnątrz jest tak ciekawie i wszystko taaak intensywnie teraz pachnie :lol: Ajula to u was w Poznaniu już nowa trawka rośnie i kwiatki pachną?? :-o :-o Bo u nas w Cieszynie jeszcze śniegi spadają od czasu do czasu, szaro, buro i mokro :placz: I pełno dziur na drogach powyłaziło :mad: Quote
alfabia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja też chcę... tej trawy.... tych pączków... tego psiego futerka...... Zniosę nawet karmelowe bąki - a niech tam :razz: Quote
alfabia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Morgan:-) napisał(a):Ajula to u was w Poznaniu już nowa trawka rośnie i kwiatki pachną?? :-o :-o Bo u nas w Cieszynie jeszcze śniegi spadają od czasu do czasu, szaro, buro i mokro :placz: I pełno dziur na drogach powyłaziło :mad: Morgan - dziury to jest pryszcz. Kiedyś załatają. Ja się dziś dowiedziałam że 500 metrów od mojego domu chcą wiatraki postawić. 3 szt prądotwórcze. Poczytałam trochę na necie i powiem wam - nic to dobrego. Będziemy mocno protestować. 40 decybeli niby nie hałas. To coś jak darcie kartki. Spróbujcie jednak prowadzić rozmowę i niech ktoś drze kartki w pokoju. Zresztą to co dla nas mało słyszalne dla psów to jazgot. Mam nadzieję, że sprzeciw mieszkańców przyniesie skutek. Quote
alfabia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Chciałam zamieścić linki do artykułów w temacie ale coś nie mogę podlinkować Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Morgan:-) napisał(a):Ajula to u was w Poznaniu już nowa trawka rośnie i kwiatki pachną?? :-o :-o Bo u nas w Cieszynie jeszcze śniegi spadają od czasu do czasu, szaro, buro i mokro :placz: I pełno dziur na drogach powyłaziło :mad: owszem :lol: widziałam malutkie białe kwiatki na trawniku i kwitnące na fioletowo malutkie kwiatki (ale nie wiem, jak sie nazywają) w trawie są już malutkie listeczki nowych roślinek, które dopiero co wylazły z ziemi, pąki na drzewach są taki soczyste, że już zaczynają pękać i w pęknięciach widać zielone listki :loveu: ale w zachodniej wielkopolsce klimat jest łagodniejszy, niz w innych regionach Polski - wiem to, bo mogę porównac z moimi rodzinnymi stronami (centrum Polski) - jak dzwonię do rodziców, to mój tata zawsze zdaje mi relację z pogody ;) i u nich jest zawsze zimniej byłam w Cieszynie 02 stycznia, śliczne miasto :lol: Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Alfabia, tylko że te wiatraki są bardzo ekologiczne i co? chcesz protestować przeciw ekologii? Quote
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 byłam kilka dni w Jastrzębiu Zdrój i se zrobiliśmy wycieczkę do Cieszyna, bo my z moim TZ historię, zabytki i włóczęgostwo kochamy :lol: Quote
alfabia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Ajula']Alfabia, tylko że te wiatraki są bardzo ekologiczne i co? chcesz protestować przeciw ekologii? Sorry - będę tolerować ekologię jakieś 2 kilometry dalej. Czy są bardzo ekologiczne - nie koniecznie. Do dość drogie źródło choć odnawialne to fakt. Niemniej nasz spokój cenię bardziej a fakty są niezaprzeczalne STOP DLA WIATRAKÓW!!! FARMA WIATROWA - wpływ na zdrowie i jakość życia mieszkańców Dobkowa. Quote
Morgan:-) Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Ajula napisał(a): byłam w Cieszynie 02 stycznia, śliczne miasto :lol: A co tu u nas robiłaś?? I gdzie spałaś?? :cool3: Quote
alfabia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Sesja zdjęciowa z kością. karmel - daj łapkę! Quote
Recommended Posts