Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

Posted

No faktycznie, psy wszystkie mijała bez zarzutu i Filipowi na szczęście też na razie ustępuje. Proszę trzymać kciuki za adopcję, bo Sienka jest dużo trudniejsza niż moje poprzednie psy i na razie warczy na rodziców jak wchodzą do pomieszczenia. W innej sytuacji jeszcze się nie zdarzyło.

A to zdjęcie Anny Csernak :loveu:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po wczorajszym burczeniu na tatę, poszliśmy na wspólny spacer - Tata z Sieną ja z Filipem, było OK. Dziś mama ją wzięła (trochę się baliśmy, bo to silne bydlątko), ale mama dała radę. Siena obwąchuje wszystkich ludzi. Generalnie jest OK, ale ciągle się boi i jest niepewna.

Kiedy tu dają śniadania?

Posted

Obrażony, zraniony i zdezorientowany. Ale przepędzanie jej jak jest głaskany sprawia mu wyraźną frajdę! Taka duża a się słucha. Wcześniej przeganiał ją też z kanapy, ale teraz utarło się, że kto pierwszy wskoczy, tego jest kanapa.

A ja dzisiaj pierwszy raz w życiu wezwałam schronisko po psa. :-(:-(:-( Znalazłam maleńką sunię. Nawet przyszłam z nią do domu, ale i psy i ludzie nie chcieli słyszeć o żadnym tymczasie. :shake: Porozwieszałam ogłoszenia, ma już allegro. Sunia jest zadbana, jeśli ktoś jej szuka to na ogłoszenia powinien się natknąć, chyba, że się zgubiła gdzieś daleko. Przez to wszystko do pracy dotarłam bardzo późno. Z niczym się już nie wyrabiam. :shake: Zapomniałam, że w sumie są hoteliki. :-( Jestem totalnie załamana. Idę odpchlić psy, bo się Siena drapie.

Posted

nowy domownik intrygujący, ciekawe, czym się wyróżni, bo Heksy na pewno nie zastąpi... oby chwyciła wszystkich za serce czymś takim swoim... indywidualnym...
a sunia, którą znalazłaś, na pewno ma kogoś, tylko zwiała, oby szybko wróciła do siebie!
Pozdrowionka dla Mamy i Taty, zdrówka dla Was wszystkich!

Posted

Sienka ma bardzo oryginalną urodę i dlatego tak bardzo wyróżnia sie wśród innych psów. Kiedy patrzę na jej zdjęcia z tyłu - wypisz, wymaluj siedzący owczarek ! Nawet miałam zapytać o tego osobnika. Potem dopiero domyśliłam się, że to Siena. Natomiast pyszczek ma coś z urody liska.
Po tak długim pobycie w schronie, w zupełnie innych warunkach, musi upłynąć troche czasu, żeby Siena przestała się bać i nabrała pewności siebie. W Waszej rodzinie szybko zaadoptuje się do nowych warunków - jestem tego pewna!

Posted

Dziękujemy! :)
Jeszcze chodziłam trochę ze zdjęciem tej czarnej suni, ale nikt jej nie kojarzy. Plakaty wiszą. Nie mógł się zdarzyć gorszy moment, żeby mi pies pod nogi wlazł. Już odbierałam telefony z pracy (od obu dyrektorów - jak rzadko), tu maleńka sunia, tu Filip w pełnej histerii, potem Siena energicznie podbiegła do tej małej, że ta z piskiem wbiła się pod komodę. Rodzice absolutnie przeciwni - no i co? Gdyby była większa, to bym ją po prostu zostawiła na ulicy, ale taką drobinę? :( :(

Siena postraszyła dziś mojego TZta. To mnie zmartwiło. On nie miał nigdy psa i zawsze miał pełen respekt. Polubił dopiero Heksę i Filipa (mojej porzedniej Nutki, raczej nie). No nic. Mam nadzieję, że Siena jeszcze zdobędzie jego serce.

Posted

[quote name='Havanka']Sienka ma bardzo oryginalną urodę i dlatego tak bardzo wyróżnia sie wśród innych psów. Kiedy patrzę na jej zdjęcia z tyłu - wypisz, wymaluj siedzący owczarek ! Nawet miałam zapytać o tego osobnika. Potem dopiero domyśliłam się, że to Siena. Natomiast pyszczek ma coś z urody liska.
Po tak długim pobycie w schronie, w zupełnie innych warunkach, musi upłynąć troche czasu, żeby Siena przestała się bać i nabrała pewności siebie. W Waszej rodzinie szybko zaadoptuje się do nowych warunków - jestem tego pewna![/QUOTE]

Ona rzeczywiście jest przedziwnej urody. Waży 17 kg. W mieszkaniu boi się każdego człowieka poza mną, na zewnątrz do każdego ciągnie i bądź tu mądry...

Posted

Dziwne to, że ona go postraszyła w jego własnym domu (poszliśmy w gości), ale w sumie jakby założyć, że nie broniła terenu, tylko mnie, to się by zgadzało. Albo siebie po protu - bo mój Jarek jest wysoki i chodzi energicznie. Natomiast kłopoty z załatwianiem się na dywanie, mamy już chyba za sobą!!! :)

Posted

[quote name='Bjuta']

A ja dzisiaj pierwszy raz w życiu wezwałam schronisko po psa. :-(:-(:-( Znalazłam maleńką sunię. Nawet przyszłam z nią do domu, ale i psy i ludzie nie chcieli słyszeć o żadnym tymczasie. :shake: Porozwieszałam ogłoszenia, ma już allegro. Sunia jest zadbana, jeśli ktoś jej szuka to na ogłoszenia powinien się natknąć, chyba, że się zgubiła gdzieś daleko. Przez to wszystko do pracy dotarłam bardzo późno. Z niczym się już nie wyrabiam. :shake: Zapomniałam, że w sumie są hoteliki. :-( Jestem totalnie załamana. Idę odpchlić psy, bo się Siena drapie.

A ta maleńka znalazła dziś dom!!! Została adoptowana. Nie przechodziła kwarantanny - bo niby że szczeniak.

Posted

[quote name='Bjuta']A ta maleńka znalazła dziś dom!!! Została adoptowana. Nie przechodziła kwarantanny - bo niby że szczeniak.[/QUOTE]
Bjutko, znowu przyniosłaś szczęście kolejnej bidzie !!!

Posted

Bardzo mi ulżyło!!
A Siena jest super. Potrafi wyskoczyć, dać buziaka przez całą twarz, zrobić piruet, odbić się na jednej nodze i powtórzyć... Mam psa z adhd :evil_lol:

Posted

Bjuta napisał(a):
Bardzo mi ulżyło!!
A Siena jest super. Potrafi wyskoczyć, dać buziaka przez całą twarz, zrobić piruet, odbić się na jednej nodze i powtórzyć... Mam psa z adhd :evil_lol:

Szczerze wyraża swą radość! Kiedy już w pełni zaakceptuje Twojego Tz-ta, dom będzie dudnił od szczęścia Sienki:sweetCyb:

Posted

Super,że ta malutka znalazła dom !!! TY po prostu Bjutko wszystkim psiakom przynosisz szczęście.Naprawdę Cię podziwiam za to co robisz dla nich wszystkich,przecież masz też swoje życie,prace...ale Ty zawsze na pełnych obrotach i gotowa pomóc.Bravo !!!!!!:klacz::klacz:

Jak tam się miewa Sienka?Nie gniewaj się,że chcemy codziennie wiedzieć co u Sienki,my ją tu po prostu baaardzo kochamy :) Na długie wycieczki będzie Siena jak znalazł,skoro piszesz,że ma adhd :evil_lol: