Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

Posted

Filip nie pozwoli się zaniedbać! Co to to nie!!! A Sienka jest super! Zadziwia mnie nieustannie. Np wyobraźcie sobie - uznałam, że czas nauczyć Sienkę czegoś, wołam więc Filipa i Sienulę (reaguje na imię), biorę kiełbaski w dłoń i mówię "siad" Fili na to robi stójkę a Siena... siad...!!!!! Jak ona tego nie zapomiała przez 4 lata! I kto ją - szczeniaka, tego uczył????

Zdjęcia u nas dosyć monotonne. To z rana:

To z popołudnia:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurczę, trochę oczy mi zmokły... Widok Filipa z otwartym ze szczęścia pyszczkiem i widok Sieny na tapczanie a nie z poza krat - to jak morał bajki : ... i żyli długo i szczęśliwie !!! Bjutko, a między tymi szczęściarzami, to zapewne Ty we własnej osobie, rozdajesz po równo pieszczoty:razz:
Nawet nie wiesz jak się cieszę, widząc Filipka, który sam Ciebie wybrał i Sienkę, która została wybrana !

Posted

Sienka jest tak naprawdę bezproblemowym (tfu... tfu...) przytulaśnym psiakiem. Dziś tata ją spuścił ze smyczy, szalała, wygłupiała się i na każde wołanie wracała!!! No po prostu super pies. Myślę, że Filip też w końcu doceni, że ma taką dużą siostrę, która mu ustępuje i którą można kierować. Pewnie będzie ją namawiał do złego... Na razie jest cudnie!!! :) :) :)

Posted

Bjuta napisał(a):
Sienka jest tak naprawdę bezproblemowym (tfu... tfu...) przytulaśnym psiakiem. Dziś tata ją spuścił ze smyczy, szalała, wygłupiała się i na każde wołanie wracała!!! No po prostu super pies. Myślę, że Filip też w końcu doceni, że ma taką dużą siostrę, która mu ustępuje i którą można kierować. Pewnie będzie ją namawiał do złego... Na razie jest cudnie!!! :) :) :)

Nadrabia stracony czas...
Czy to znaczy, że sunia już nie szczerzy się na Twojego TZta ?

Posted

TZ ma półpaśca, dzisiaj nie chciał żebyśmy przychodzili, a wczoraj Sienka była uprzedzająco dla niego miła, może dlatego, że weszła na stół i poczęstowała się orzeszkami...

Posted

Bjuta napisał(a):
TZ ma półpaśca, dzisiaj nie chciał żebyśmy przychodzili, a wczoraj Sienka była uprzedzająco dla niego miła, może dlatego, że weszła na stół i poczęstowała się orzeszkami...

No proszę, jak chce to potrafi być miła:cool3:

Posted

Dziś odgoniła Filipa od michy (swojej). No i na gości szczeka bardzo groźnie. Z piłką szaleje! Od jutra mamy 3 psy (a tata wyjeżdża po chorą ciotkę) Przez kilka dni będę się z 3 psiakami mordować/cieszyć (niepotrzebne skreślić).

Posted

No faktycznie! Mamy wesoło! :) Gdybym wiedziała, że ciocię tak szybko wypiszą, to w życiu bym Sieny nie wzięła - nie wyobrażałam sobie, że ta sunia, rozpłaszczająca się na samo spojrzenie, może po 6 dniach w domu, podejmować bez stresu pannę ciut jednak większą! :) Siena w ciągu tygodnia zmieniła się niesamowicie... Odziedziczyliśmy pokaźne mieszkanie służbowe po dziadku z 10 metrowym korytarzem (i koszmarnym czynszem). Obie panny ganiają się jak głupie!!! Nie wiem jak sąsiedzi z piątego piętra, ale my tu na szóstym mamy wielką radochę. Zdjęć z gonitw nie jestem w stanie zrobić (za szybkie są dziewczyny i za długo kalibruje się aparat). To tylko wstawiam parę fotek z zapoznawania się i ciutkę ze spaceru. Niestety w Katowicach nie ma ogrodzonego terenu, a nie chcę dziewczyn spuszczać między przechodniami i autami. Może pójdziemy jutro na nieużywane tory. Aha i Tata pojechał z Wujem po ciocię, więc zostałyśmy z moją mamą same do tej drużyny. Mama wyprowadza Filia a ja jestem rozrywana na części przez te baby...

Posted

Ależ uczta dla oczu i serca!!!!
Nie tak dawno martwiłam sie robiąc Sience ogłoszenia, że nie poradzi sobie na wolności, ze za badzo boi sie ludzi, ucieka w najdalszy kąt, że nie chodzi na spacery i trudno będzie ją tego nauczyć. A tu taka niespodzianka !!! Filipek nie brał udziału w zabawach? Pewnie nie, bo to już starszy jegomość.

Posted

Fantastyczny duet (a nawet trio :-))!
Uwielbiam czytać o nowo narodzonych psach, które tak pięknie potrafią cieszyć się wolnością i bliskością człowieka...

Posted

Dzisiaj pojechałyśmy z Anią Csernak, jej Abrą, moją Mamą i naszą trójeczką na lotnisko. Ania zrobiła fantastyczne zdjęcia - wkleję chociaż troszkę tego dobra. :)

ta czarna dama to przemiła Abra

a to Pako - 8 tygodniowy labradorek