Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nitencja napisał(a):
O tak u nas w domu podajemy Tyśkie z głową szkota :cool3:

Mam tylko nieśmiałą nadzieję że Tyśkowi krzywda żadna się nie dzieje :hmmmm: :shake: :cool3:

Posted

dorota07 napisał(a):
kobitki!!! ja rozumię napięcia przed miesiączkowe ale przed poznaniowe? każdy ma specyficzne poczucie humoru, trza je zrozumieć,ok!

Dorota , juz od razu napiecia przedmiesiączkowe ;-) Nie rozumiem pewnych zartow i tyle i tak samo nie zrozumiem awnatur na ringach podczas sedziowan . NO chyba ze to sa tez specyficzne zarty......
Poza tym browarka trzasie napic i jak bo pisala pewnie bedzie Lech ;-)

Posted

damy radę i Lechowi, moja pinducha zobaczyła swój pierwszy w życiu śnieg, wiecie co.... wyprowadza mnie z domu co chwilę bo chce sobie pobrykać po tym czymś białym,
Nitencja ja też nie lubię awantur w ringu,ale Polaczek ma już taką naturę, po za tym zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony a jeszcze do tego z niskim poziomem kultury osobistej niestety,

są hodowcy z pasją do rasy do zwierząt i są pseudo hodowcy z pasją do kasy, mamony, i to oni często i gęsto się awanturują bo idzie o kasę

Posted

Oj,tak,tak...o kasskę się można pozabijać...:diabloti: :mad: :shake:
Z okazji święta św.Huberta ;) w kioskach można już nabyć moje pierwsze wydawnicze dzieło :cool3: :cool3: :multi:.Książkę "Niosąca radość" Krzysztofa Czarnoty w nowej,ślicznej ;) okładce:multi: ze zdjęciem mojego autorstwa :multi: .
Knigę ową zdobi takia fotografia:

Polecam,polecam lekturkę na chłodny wieczór...:loveu:

Qrcze,muszę kupić jakieś interesujące rzeczy dla moich szkotek na wystawę...Dla starej myszka-tradycyjnie :razz: .A młoda jest nieobliczalna :shake: .Może macie jakieś pomysły na nakręcenie naburmuszonego szkota?

Posted

Wojenka-czy " Niosąca radośc " to taka ciepła opowieśc o psie znalezionym w nocy na drodze ? Chyba briardzie i to czarnym ? i przemiłej pani weterynarz i ludziach ,uciekających ze stolicy gdzies na Mazury ??? czytałam cos takiego, sympatyczne i optymistyczne, choc troszke science-fiction albo pobozne zyczenia ;)
A okładka fajna-gratulacje za debiut :multi::multi:

Posted

Właśnie tak,to ta kniżka :loveu: .A występujący w książce Mąciwoda jest właśnie na zdjęciu.Dodam,że to rodzina z moim szkrabem.Matki Mąciwody i Mihraba to pełne siostry:razz: .

Posted

niedźwiedzico,wczoraj obejrzałam wszystkie zdjęcia na Twojej stronie :loveu: .Chciałam wypowiedzieć się,które wg mnie jest najlśliczniejsze do kalendarza,ale nie mogłam się zdecydować :lol: .Podoba mi się okrutnie zdjęcie kopiącej w piasku Tequili :loveu: .Jest taka skupiona i piękna :cool3: ,ta główka taka śliczna...,no i samo zdjęcie jest bardzo udane!:loveu:

Posted

A tak w ogóle witam wszystkich przy herbatce :) .
Zaraz wybywam z domu na cały dzień,dobre kilka godzin spędzę na dworzu(Służewiec) zatem sezon kalesonowy ogłaszam za otwarty! ;)

Posted

Witam wszystkich :)

Kolejna Akcja Szkot- tym razem pies szuka nowego domu z powodu choroby właścicielki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33840

"Znajoma znajomej mojej znajomej :smile: ;-) jest ciężko chora i szuka domu dla swojego Szkockiego Terierka.
To czarny pies w wieku 3,5 lat.
Więcej na razie nie wiem, ale na pewno będę pytać.
Prosiła żebym popytała, więc pytam- czy ktoś by go nie wziął.
Nie wiem czy za darmo, czy za symbolicznmą kwotę.
Będę pisać jak się czegoś dowiem.
Piesek znajduje się w Łodzi."

Posted

dorota07 napisał(a):
fajnie ale Wojenkę trza przerobić na tyskie z soczkiem:modla: :knajpa: :terazpol: zawsze górą

Dorota- możesz Wojenkę próbowac na konia przerobić, :diabloti: ale na tyskie i to z sokiem chyba się nie da ;) :evil_lol:

Wojenko- nie zazdroszę dzisiejszego dnia na dworze..a nas jest chyba jeszcze brzydsza pogoda niz wczoraj, brrrrrrrrrr, mokro, zimno i wieje. nawet z psami na spacer nie poszłam ..

Posted

Wymarzłam się okrutnie,stóp nie czułam,chociaż na wyścigach na dwór nie wychodziłam,jeno na dżokejce siedziałam :diabloti: .Ogrzewanie nie było włączone,więc ludzie ratowali sie płynami rozgrzewającymi :razz: ,ja bidna herbatką skromną bo chciałam jeszcze zachować pewną przytomność umysłu na wykłady z biologii...:roll: Warunki atmosferyczne bardzo trudne,słaba widoczność...,szczęśliwie obyło się bez wypadków :) .
Oby jutro pogoda nie była gorsza...:shake:

Posted

Jeżeli miało byc o szkotach...;) ,to ostatnio spędziłam dużo czasu na stronach amerykańskich hodowli.Dobrego szkota to tam ze świecą szukać...Są w diametralnie innym typie niż europejskie...
Ale to jest uważam przyzwoite zwierzątko:

Numer 1 w USA.Charthill Empire Maker.
Inna sprawa,że zdjęcie jest 'maskujące'...

Posted

[quote name='Wojenka']Jeżeli miało byc o szkotach...;) ,to ostatnio spędziłam dużo czasu na stronach amerykańskich hodowli.Dobrego szkota to tam ze świecą szukać...Są w diametralnie innym typie niż europejskie...
Ale to jest uważam przyzwoite zwierzątko:

Numer 1 w USA.Charthill Empire Maker.
Inna sprawa,że zdjęcie jest 'maskujące'...

:kciuki: mi sie tez te "nasze" bardziej podobaja, a nie zauwazylas, ze tak jakos siakos smiesznie przystrzyzony na pyszczku??
Ale ladny jest to prawda- no na tym zdjeciu:razz:

Posted

Mnie najbardziej się podobają psy "w typie Raglan".Nie ekstremalnie krótkie,a krótkołape i harmonijne.Niekoniecznie mają one małe uszy ;) ,ale cóż...nie można mieć wszystkiego....;)

My mamy podział obowiązków ;) ,fryzury to nie moja działka :evil_lol: .

Posted

dołączę moje skromne zdanie, moje oko cieszy ten szkociak właśnie hod.Reglan
szkociak powyżej amerykaniec ,wydaje mi się,że harminię głowy zakłóca jego bujna broda, no chyba, że zaczesana trochę nie tak,

Posted

[quote name='dorota07']dołączę moje skromne zdanie, moje oko cieszy ten szkociak właśnie hod.Reglan
szkociak powyżej amerykaniec ,wydaje mi się,że harminię głowy zakłóca jego bujna broda, no chyba, że zaczesana trochę nie tak,
a oglądajądz Westminster odnosiłam wrażenie, że był to popis kosmetyków, prostownicy, wosku et cetera... ale po za tym szkociaki jakie by nie były , to chodzą i potrafią je pokazać

Posted

Oto zdjęcie szkota, który wygrał w tym roku Montgomery. Zdjęcie niepozowane, w ruchu. Nie znam się na szkotach, ale ruch tego psa bardzo mi się podobał - płynął, grzbiet prościutki i cały czas na tej samej wysokości, po prostu bardzo szybko płynął do przodu.

Na grupie ten pies nic nie wywalczył, natomiast para szkotów wygrała konkurencję par.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...