Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Nie byłam oceniana przez Dana Ericssona, ale widziałam jego ocenianie na wystawie w Szwecji...
Pies jest dokładnie obmacany i obejrzany z każdej strony, kilka razy w ruchu, duża ilość futra nie stanowi dla niego przeszkody,aby znależć to czego szuka.Ma szacunek dla wystawcy!!!

Ja nie mam szkota tylko jak usłyszałam że być może je hoduje to ja cwaniaczka pomyślałam że się podpytam:oops: tak bardziej u źródeł
Będzie mnie sędziował ale sznaucerka miniaturowego białego w Poznaniu w sobotę Nigdzie nie mogłam znaleźć o tym Panu informacji
Dziękuję za informacje
Ta opinia bardzo podnosi mnie na duchu bo większość sędziów w mojej rasie psów nie dotyka tylko ogląda a że 99%jest w typie amerykańskim to wyglądają na pudle i wszelkie wady tuszowane są włosem a ocena rzadko jest miarodajna marzył mi się sędzia dotykający psa
Mam nadzieję że będę w piątek i pooglądam Wasze śliczne psiaczki
Trzymam kciuki Życzę samych BOS BOB i oczywiście ZWYCIĘZCY ŚWIATA niech zostanie w naszych rękach Do boju i wracać z samymi złotkami i tytułami

Posted

Dla mnie to była po prostu żenada...Nie takich psów spodziewałam się na wystawie światowej i nie takiego sędziowania.Na 150 psów podobały mi się 3 !Porządne zwierzęta schodziły z ringu z niczym,wygrywały stroszyki.
Gdybym włączyła tv na "Śmiechu warte" miałabym to samo.Tylko nie wydałabym tyle kasy.Dobrze,że to była nasza ostatnia wystawa.Na więcej nie mam ani nerwów ani kasy.Wolałabym na to konto kupić coś dla konia.I chcąc zobrazować sytuację z ringów powiem,że już zacznę "poklepywanie po jajach" z końskimi sędziami,żeby mój koń miał szansę na lokatę...:roll: ;)

Posted

Ze swoich suk jestem zadowolona,szczególnie z Maki.Dała koncert swego życia,zrobiła prawdziwe show,to był chyba jej najlepszy występ w karierze.
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
A że dla pana sędziego wyglądała ona zbyt młodzieńczo...:cool1: ,to wygrała ledwo chodząca suczka...No cóż...,może rzeczywiście weteran powinien być kulawy,ledwo zipiący,ślepy...?
Dla mnie sędzia w tej chwili zrobił z siebie błazna.Nawet wypisująca kartę oceny z pewnością wpisała jej 1 lokatę i medal złoty...

Posted

Ja nie na temat.... Wszystkich zainteresowanych szkotem z Łodzi za symboliczną złotówkę informuję że, symboliczna złotówka dla obecnych opiekunów psa to ok 500,00zł. Słowo oddam nie ma tu zatem racji bytu. Pies jest zaniedbany, włos w stanie fatalnym, grzywki...brak- ścięta na sznaucera w nieznanym terminie.

Posted

SALUX napisał(a):
Ja nie na temat.... Wszystkich zainteresowanych szkotem z Łodzi za symboliczną złotówkę informuję że, symboliczna złotówka dla obecnych opiekunów psa to ok 500,00zł. Słowo oddam nie ma tu zatem racji bytu. Pies jest zaniedbany, włos w stanie fatalnym, grzywki...brak- ścięta na sznaucera w nieznanym terminie.

Ola od kogo ten szkot?:crazyeye: :mad:

Posted

no dobra przyznac sie kto ma jakies fotki z poznania?? :D
mój Kubuś też się dzielnie spisał i wprawdzie bez lokaty - ale na to nawet nie liczylam ale z doskonałą :D pan sędzia jedynie co napisał, że jakiś zmartwiony jest :P reszta opisu suuuuper :D no i zapierniczal tak po ringu zem se o malo nog nie polamala :P
Gratulacje dla Asi i Mamby za lokatówkę :D dla Frodziaka i Tyśka za doskonałą postawę w młodzieży dla p.Hani Bakuniak, wielkie gratulacje dla Quattrocento i Pitu dla Maki (nie wiem jak Wojence poszlo) i ogolne gratulacje dla szkociarzy :)
teraz czekam na fotki ;)

Posted

Quattrocento, Pustynna Burza i ze Szkockiego Wzgórza focili wszystkie lokaty.Moze ktoś z nich gdzieś wstawi foty! My tez mamy super opisy...i adnotacje u Froda ,że wykonuje dziwne ruchy...Dziwne ruchy to wykonywał sędzia oceniający go i z zażenowanim ogladałam jego macanie z obłędem w oczach bo wiedział,ze trzeba coś pomacać tylko nie wiedział gdzie i poco...Uroczy facecik...Taki laicki ,sympatyczny akcent światówki...Ogólnie było super , ja jestem zadowolona z wyników bo otrzymaliśmy więcej niz sie spodziewaliśmy, ludzie byli super, psy ładne...szkoda,ze w większości nie na lokatach ( no cóz!).

Posted

ano macanie bylo fajne bach bach bach lapami - czasami nie wiedzialam po co tam gdzies maca no ale ok :D:evil_lol: wogole fajny pan :) zwlaszcza jak wybral psa w championach na 1 lokate :P haha nie zeby tam byly o wiele wiele lepsze psy skadze :P no ale jak sedzia uwaza inaczej :) trza sie pogodzic :evil_lol: a ja o malo nog nie polamalam w tych butach przez kube :) szedl jak nakrecony :)Fritz a ty masz cos?? filmiki, zdjecia?? :D jak masz to dawaj :)

Posted

Champion na pierwszej lokacie faktycznie pierwsza klasa!:crazyeye: Coś mi w tym psie nie pasowało :shake: (tym którzy go znaja in person równiez!).Najwyraźniej przeszedł ogromną metamorfozę przed występem na Światówce :eek2:

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Champion na pierwszej lokacie faktycznie pierwsza klasa!:crazyeye: Coś mi w tym psie nie pasowało :shake: (tym którzy go znaja in person równiez!).Najwyraźniej przeszedł ogromną metamorfozę przed występem na Światówce :eek2:

a ja go nie kojarze :roll: masz jakies jego foto?? wczesniejsze?? bo handlerke znam :razz: ale psa nie

Posted

ja tam leniwa, zreszta chlop w dom to i tak dziwne, ze siedze na necie i nikt mi nie zawraca gitary:mad:
to co mam to wklejam, ale , ze, za duzo w zmniejszaniu fot to na onecie dalam:eviltong:
http://foto.onet.pl/1349040,0,twoje_albumy_miniatury.html

tego championa to nie widzialam na zywo, zreszta, chyba nie ja jedna, tak jak Raglan Roslin Williams nie powalil mnie na kolana, a na fotach to hoho super pies mi sie wydawal

Posted

Mi tam sie bardzo podobalo ,jeszcze nie widzialam tak pieknych szkotow razem i w takich ilosciach ,zdjec mam malo( bo dla drugiej polowy dokumentowalam kamera ,by nie cierpial ze nie mogl byc :evil_lol: ) ,wiec na foty czasu nie mialam . Co do tego zwyciezcy psow w otwartej co dostal Cacib to tez nie za bardzo mi sie podobal ,juz res cacib byl duuuuzo bardziej piekniejszy! Olsnieniem dla mnie od poczatku byla suka ,ktora dostala BOB ,szczegolnie jej ruch i spokoj.. Wkleje ze 2foty jakies .
ps:Strasznie sie ciesze ze spotkalam scottieserwis dzieki Aniu za pomoc:) ciesze sie ze babcia Mishki- Perhaps SUPER ELECTRIC dostala 4 lokate w championach suk :))))) :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: i dzieki :loveu: za porade co do ringowki -kupilam ja jednak i Mishce tez sie spodobala i juz tak nie protestuje ,jak przy poprzedniej

Posted

BOB Poznan Scotguard FELIZ NAVIDAD :) :

PS:SzOlka nie da sie niestety nic zobaczyc ..adres ten prowadzi an ogolna strone onetu foto..:(

Posted

Fritz, dlaczego nie podeszłaś do nas, jak byłaś koło welszy? Nie sposób było nas nie zauważyć...
Żałuję, że po raz drugi byłaś tak blisko i nie zdecydowałaś się... :(

Posted

Ali ja strasznie bylam zmeczona bo nie spalam cala noc ...zdecydowalam sie o 1 w nocy ze jade jednak ,pomyslalam ze musze...i przy Welszowatych bylam nie raz ale tylko z Nitka rozmawialam ,,no balam sie zaburzac Wasz super spokoj(juz kiedys na forum zaburzylam:( juz sama wiesz najlepiej:()ale milo bylo popatrzec na to zgrane towarzystwo! Ali mam nadzieje ze do 3razy sztuka! mam nadzieje ze sie odwaze! i ze bedziesz z Derylem strasznie bym chciala go zobaczyc:)a na razie ucaluj go odemnie:) jedynie Alex Nitencjii mnie super przywital i wydawal dziwne dzwieki (chyba mnie polubil):)

Posted

Deryś też by Cię polubił, jestem pewna. To fajny chłopaczek :)
Już go od Ciebie ucałowałam, zawarczał przez sen w odpowiedzi, ale on zawsze warczy :D Ostatnio śmiałam się, że cała hodowla powinna nazywać się nie z Szumiących Klonów, a z Warczących Klonów, bo warczy namiętnie całe rodzeństwo, a najbardziej mamusia :D Na wszystko :D Warczą uroczo i zupełnie niegroźnie :D

Fritz, Ty się już więcej nie czaj, tylko przychodź na wyżerkę i pogaduchy :D
Kiedyś tam wcale nie zaburzyłaś naszego spokoju, a wręcz przeciwnie - umocniłaś go, w myśl zasady, że biją naszych ;) :D :evil_lol:

Zapamiętaj - będziesz zawsze mile widziana na welszach (i na forum i na wystawach), a już szczególnie jak przywleczesz ze sobą jakiś gościniec ;) :D
Ale niekoniecznie musisz coś przynosić, w tej kwestii żartowałam :)

Pamiętaj, ok? I się popraw :multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...