Flaire Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Wojenka napisał(a):Zdjęcia często kłamią,ale na podstawie tylko tego zdjęcia powiedziałabym tylko,że ten pies miał dobrego(czyt.znanego) handlera ;) . Wojenka, na Montgomery niemal wszystkie psy mają dobrych handlerów ;-), chociaż akurat Pani, która wystawiała tego psa na grupie ja nie rozpoznałam. Pies jest z fińskiej hodowli, Int. Ch., wylądował w USA po pobycie w Japonii, wszędzie gdzie był (w Finladnii, Japonii i USA) dużo wygrywał.
Fritz Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Pieski powyżej piękne ,sama dużo stron z USA przegladalm i dziwilo mnie że tamtejsze szkoty(szczególnie pszeniczne)czesto maja strasznie dlugie łapy w porownaniu ze szkotami w UE. A to fota mojego ideału suki i w ogolnym wrazeniu,budowie oraz w suuuuper przygotowaniu :
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Wojenka napisał(a):Zdjęcia często kłamią,ale na podstawie tylko tego zdjęcia powiedziałabym tylko,że ten pies miał dobrego(czyt.znanego) handlera ;) . Ten pies to Europejczyk z krwi i kości...Perhaps SUGARDADDY i nie wiem czy aby Rebecca Johnson nie zgłosiła go na światówkę,a pani handler jest młodsza starzem w szkocim świecie niż wielu z nas!!! Ona poprostu ma to coś co przemawia do psa kiedy jest z nią w ringu. Wiem natomiast,ze pies którego wstawiłaś Wojenko jako pierwszego Charthill EMPIRE MAKER aka Alexander jest zgłoszony i jeżeli tylko Geoffowi Dowsonowi nic nie stanie na przeszkodzie, wspólnie dadzą handlerski show :diabloti: !!! Natomiast czego by nie powiedzieć o amerykańskich szkotach (osobiście preferuję nasz europejski typ:loveu: ) to w ringu pies + człowiek = profesjonalny pokaz, takie numery z niechodzeniem, podskakiwaniem albo z ruchem nie po linii prostej automatycznie dyskwalifikują psa .Druga strona medalu - nie masz znanego handlera, nie wygrywasz! W każdym razie wszystkie nasze poczynania w ringu w Poznaniu będą obserwowane czujnym okiem:crazyeye: jednego z najstarszych starzem handlerów amerykańskich - Charli Hill (Charthill Scotties), tak że moi mili pokażmy ,że my też potrafimy :eviltong: , choć urząd handlera nie jest u nas tak popularny jak u nich!!! Ponieważ pojawiam się tutaj sporadycznie, Serdecznie Was Pozdrawiam :multi: ! Asia
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='Fritz']Pieski powyżej piękne ,sama dużo stron z USA przegladalm i dziwilo mnie że tamtejsze szkoty(szczególnie pszeniczne)czesto maja strasznie dlugie łapy w porownaniu ze szkotami w UE. A to fota mojego ideału suki i w ogolnym wrazeniu,budowie oraz w suuuuper przygotowaniu : Czy to aby nie jest pies?
dorota07 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 :laola: ja wrzucę plecak smakołyków na plecy może będzie chodzić za nim moja pinda
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='dorota07']czy to czasem nie jest to samo zwierze? To jest REGINA DE QUORI DELLA Quattrocento, miotowa siostra mojego Frodka (ROBUSTO FORTE DELLA Quattrocento) oraz mieszkającej w Szczecinie Piji (RIBELLE PIA DELLA Quattrocento).
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Flaire napisał(a):Wojenka, na Montgomery niemal wszystkie psy mają dobrych handlerów ;-), chociaż akurat Pani, która wystawiała tego psa na grupie ja nie rozpoznałam. Pies jest z fińskiej hodowli, Int. Ch., wylądował w USA po pobycie w Japonii, wszędzie gdzie był (w Finladnii, Japonii i USA) dużo wygrywał. Ta pani to Rebbeca Johnson (Sarahjoy Scots) z Japonii, tzn mieszka w Japonii ale z pochodzenia jest Amerykanką...Skąd inąd przesympatyczna osoba, która zapewne na jednych z następnych Montgomery będzie znanym handlerem...Ja w kazdym razie powierzyłabym jej swoje psy:multi: :multi: :multi: !
Flaire Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 T.A.Scotties napisał(a):Ta pani to Rebbeca Johnson (Sarahjoy Scots) z Japonii, tzn mieszka w Japonii ale z pochodzenia jest Amerykanką...Ale to chyba nie ona go tam wystawiała... ;-) Ja widziałam tego psa tylko na grupie i w ruchu zrobił na mnie duże wrażenie - dlatego go sfotografowałam. A patrząc na takie fotki w ruchu należy po prostu pamiętać, że statycznie ruchu pokazać się nie da i fotki w ruchu nijak się nie mają do upozowanych fot wystawowych (robienie których to zresztą cała szkoła jazdy, którą kiedyś tu opiszę ;-) ).
dorota07 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 to wiem bo to fotka z Helsinek tylko wydawało mni się , że tamto powyższe zdjęcie przedstawia właśnie Reginę .a tak seriozo to faktycznie w Poznaniu trzeba dać z siebie wszystko ,nie jesteśmy gorsi
Flaire Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Flaire napisał(a):Ale to chyba nie ona go tam wystawiała... ;-)Sprawdziłam i jednak chyba ona! :-)
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Na grupie w 100% tego psa wystawiała Rebecca!!!
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 dorota07 napisał(a):to wiem bo to fotka z Helsinek tylko wydawało mni się , że tamto powyższe zdjęcie przedstawia właśnie Reginę .a tak seriozo to faktycznie w Poznaniu trzeba dać z siebie wszystko ,nie jesteśmy gorsi Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle.
dorota07 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 T.A.Scotties napisał(a):Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle. no więc też odnoszę takie wrażenie...
dorota07 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 gdzie na dogo umieścić ogłoszenie o oddaniu rocznego bernardyna z powodów rodzinnych tylko w dobre ręce?
Flaire Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 dorota07 napisał(a):gdzie na dogo umieścić ogłoszenie o oddaniu rocznego bernardyna z powodów rodzinnych tylko w dobre ręce? N Psach w Potrzebie jest odpowiedni dział, ale najpierw upewnij się, że pies jest do ODdania, a nie do SPRZEdania.
Fritz Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='T.A.Scotties']To jest REGINA DE QUORI DELLA Quattrocento, miotowa siostra mojego Frodka (ROBUSTO FORTE DELLA Quattrocento) oraz mieszkającej w Szczecinie Piji (RIBELLE PIA DELLA Quattrocento). Brawo T.A.Scotties wlasnie to jest ta suczka. Witaj na dogo:)
SzOlka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='T.A.Scotties']Czy to aby nie jest pies? [quote name='T.A.Scotties']Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle. :multi: dokladnie to Pitus, wykadrowany najpewniej z tego zdjecia to Oberwart i Pitu II na grupie (mam nadzieje, ze Quattrocento, mnie nie zabije za kopiowanie zdjec z jego strony:evil_lol: )
Wojenka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 T.A.Scotties napisał(a): Charthill EMPIRE MAKER aka Alexander jest zgłoszony No to będzie ostro! :evil_lol: Fajnie będzie go zobaczyć i porównać na tle znanych nam szkotów. T.A.Scotties napisał(a): nie masz znanego handlera, nie wygrywasz! dokładnie...:roll: :p
Flaire Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 [quote name='T.A.Scotties'] nie masz znanego handlera, nie wygrywasz! [quote name='Wojenka'] dokładnie...:roll: :p No to ewidentnie ja muszę być znanym handlerem :cool3: , bo swojego czasu sporo wygrywałam. :evil_lol: A tak na poważnie, jak masz super przygotowanego, doskonałego psa i dobrze go wystawisz - to wygrasz i bez handlera. A jak pies jest przeciętny, albo przygotowany po amatorsku, albe kiepsko wystawiony, to rzeczywiście znany handler może pomóc - albo przeszkodzić, zależnie od tego, czy dany sędzia go lubi, czy nie. ;-)
T.A.Scotties Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Flaire napisał(a):No to ewidentnie ja muszę być znanym handlerem :cool3: , bo swojego czasu sporo wygrywałam. :evil_lol: A tak na poważnie, jak masz super przygotowanego, doskonałego psa i dobrze go wystawisz - to wygrasz i bez handlera. A jak pies jest przeciętny, albo przygotowany po amatorsku, albe kiepsko wystawiony, to rzeczywiście znany handler może pomóc - albo przeszkodzić, zależnie od tego, czy dany sędzia go lubi, czy nie. ;-) Handlerzy wiedza do kogo jeżdzić...Hahaha:evil_lol: ...Tak samo jak u nas...;)
Flaire Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 T.A.Scotties napisał(a):Handlerzy wiedza do kogo jeżdzić...Hahaha:evil_lol: ...Tak samo jak u nas...;)Nooo... Ja, jako znany handler ;) , oczywiście mam swoją listę. :cool3: Niestety, nie zawsze ma się wybór...
Nitencja Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ohoho no to piekne szkociska beda ! Powinnam chyba sie skolonowac....Ja jednak bede przy moich czarno-rudych milosciach. Wiele miedzynarodowych spotkan mnie tam czeka :) i jakos trzeba jeszcze na A.T podskoczyc . o jejku jejku .....:roll:A mowia ze od przybytku glowa nie boli
Recommended Posts