Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani,

Może ktoś z Was ma kogoś leczonego lekiem EQUORAL, sam z niego korzystał, lub np. mu zostało po leczeniu. Potrzebujemy bardzo tego leku dla naszych psów z AZS (mamy 2). Jest to lek dostępny dla ludzi w ramach refundacji. Jak wiadomo, psy refundowanego leczenia nie mają, więc musimy płacić ogromne sumy w aptece co miesiąc.
Nero biały dostaje 3 tabletki Equoralu 100mg, czyli na miesiąc dostaje 2 opakowania.
Gizmol dostaje pół tabletki Equoralu.

Jedno opakowanie Equoralu to koszt 350zł. Nam co miesiąc potrzebne są 3 opakowania. Czyli 1000zł idzie na same leki dla 2 psiaków.
Refundowany Equoral to koszt 3,40zł (dobrze napisałam ;) ).

Może ktoś da radę nam pomóc. Biały Nero będzie musiał dostawać Equoral do końca życia. :cry:

PROSIMY, ROZEJRZYJCIE SIĘ WŚRÓD SWOICH ZNAJOMYCH, MOŻE DACIE RADĘ NAM POMÓC.

• 2 weeks later...
Posted

blagam o 2 tubki strongholdu psiego 250 mg nie stac mnie na zakup a moje koty maja swierzba(znow skas musialam przywlec)
blagam moze ma ktos zbedny?

Posted

[quote name='doddy'] Biały Nero będzie musiał dostawać Equoral do końca życia. :cry:
[/QUOTE]
To długo pewnie nie pożyje... cyklosporyny nie powinno się podawać stale... no chyba, że u psów jest inaczej, ale to bardzo obciążający lek... Jeśli psy mają wątki, podaj mi proszę na PW (choruję na azs).

Posted

Niestety, przez rok próbowaliśmy wszystkiego, Nero miał miliony badań, diagnostyk. Wiemy, że Equoral wykończy prędzej czy później Nero, ale to lepsze wyjście niż eutanazja którą nam polecali ponad rok temu. Obecnie jest idealnie i niestety wiemy co z czym w sprawie Equoralu.
Drugi nasz pies dostaje Equoral tymczasowo, aby zaleczyć fatalną postać nieleczonego przez rok AZS. Obecnie odstępujemy od podawania cyklosporyny.

Guest Elżbieta481
Posted

Po mojej zmarłej mamie mamy do przekazania leki nastepujące:
Detralex
Sectral
Ipress Long1,5
Effox long50
Kalipoz
EutyroxN75
Eutyrox N25
Enarenal
Zainteresowanych prosimy o kontakt na PW.
Elżbieta
--------
Cieszymy się bardzo-zgłosiła sie osoba.Pomogą psom
A więc nieaktualne

Posted

[quote name='katee111']Mam do oddania encorton, furosemid i cipronex. Jesli ktos miałby scanodyl(dla mojego śliniaka) to prosze o kontakt.[/QUOTE]
jezeli masz encorton to bardzo prosze

Posted

[quote name='mimiś']czy przeciwbólowe: ketonal, tramadol nadają się dla psów?[/QUOTE]

mimiś raczej tak ale w ostateczności... tramadol jest to lek opioidowy (można się od niego uzależnić) jak oglądasz hausa to no bierze takie coś :) ketonaj też uzlaeżna... a pyralgina nie działa??

Posted

ja mam do oddania, ale nie wiem czy jakikolwiek z tych leków przyda się psu: pantoprazol,nolicin,clexane[zastrzyki], megace,diclofenac,theospirex, tramadol, ketonal

Posted

[SIZE="5"][B]BARDZO PILNIE przyjmiemy glukozę....
w każdej ilości podkłady dla szczeniaków i/lub ręczniki papierowe![/B][/SIZE]

Mamy w DT 3 szczeniaki i dług w lecznicy ponad 1000zł! Ale za to uratowałyśmy szczeniaka w ciężkim stanie....

Bardzo prosimy o wsparcie....same nie damy rady....

Posted

[quote name='sabusia']oddam solcosteryl masc przyspieszajaca ziarninowanie sie ran[/QUOTE]

a mogę być chętna?? przydała by się dla marleja:)

edit:
[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.122542501159445.30498.100002110876792[/url]

dodaję link na facebooka, bo nie chce mi się szukać wątku na dogo

Posted

[quote name='łolkiee']a mogę być chętna?? przydała by się dla marleja:)

edit:
[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.122542501159445.30498.100002110876792[/url]

dodaję link na facebooka, bo nie chce mi się szukać wątku na dogo[/QUOTE]

prosze o pw z adresem

• 2 weeks later...
Posted

Oddam leki i suplement diety:
1. Milgamma 100 mg + 100 mg - 26 tabletek, termin ważności: 08/2015
2. Ditropan 5 mg - 27 tabletek, termin ważności: 10/2013
3. Nootropil 800 mg - 77 tabletek, termin ważności 07/2015
4. Rumen Active Mieszanka uzupełniająca dla bydła, 100 g, termin ważności: 06/2012

[COLOR="#ff0000"]-----
wszystko już oddane [/COLOR]

Posted

[SIZE="5"]PILNIE POTRZEBUJEMY:[/SIZE]

[B]Janssen Pharmaceutica NV Belgium,
Aptus,
Attapectin,
Orion Pharma
Calo-Pet,
Vetoquinol
Provita Probiotyk,
Laboratorium DermaPharm
Maxitrol,
Alcon[/B]

Dla szczeniaków....(tych w moim banerku)

Posted

Mam do oddania:
1. Theospirex retard 150mg - 50 tabl. ( data przyd. 10.2013)
2. Theospirex retard 150mg - 44 tabl. ( data przyd. 06.2013)
3. Theovent 100mg - 30 tabl. ( data przyd. 12.2012)
4. Theovent 100mg - 23 tabl. ( data przyd. 05.2012)
5. Lotensin 20mg x 2 op. po 28 tabl. ( data przyd. 02.2012