Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Madziaa.P']Nie za bardzo skutkuje ponieważ pies nie jest wystarczająco łakomy na smaczki... Tylko powącha i zostawia.[/QUOTE]
ja bym na to nie pozwoliła :roll: ja zaproponuję spalanie miski- dajesz całą dzienną porcję karmy za coś, nie do miski, jeżeli nie chce- porcja ta sama zostaje na następny dzień, bez dosypywania kolejnej porcji. Pies po prostu ma wszystko zjeść, jeżeli nie je to znaczy że NIE jest głodny.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Żaba66']Ja bym poradziła spróbować klikać np. w kieszeni żeby stłumić jego dźwięk. Ale najpierw zaczęłabym klikać gdy pies np. je posiłek. Żeby dźwięk dobrze mu się kojarzył. ;)[/QUOTE]

W kieszeni ok.Ale raczej nie podczes posilku,bo skoro pies sie tego boi,mozna osiagnac efekt odwrotny od zamierzonego.Poza tym,niech sobie je w spokoju ;) .
Mysle,ze na poczatek lepiej w czasie zabawy.Wtedy dzwiek klikera bedzie sie wplatal w inne,towarzyszace zabawie odglosy.Np. jesli lubi aportowac,mozna kliknac kiedy wystartuje lub wraca,ale z daleka,potem zmniejszac odleglosc.To tylko przyklad,wszystko zalezy od tego jak sie bawicie i co psu najbardziej pasuje.

Posted

[B] Unbelievable myśle że tak trzeba próbowac. Bo jeżeli chodzi o zabieranie miski to Dziaga probowała tylko nie wprowadziła do tego karmienia dzienniej porcji z ręki.
[/B]

Posted

[quote name='Madziaa.P'][B] Unbelievable myśle że tak trzeba próbowac. Bo jeżeli chodzi o zabieranie miski to Dziaga probowała tylko nie wprowadziła do tego karmienia dzienniej porcji z ręki.
[/B][/QUOTE]

ja nie rozumiem tego postu? poprosze jasniej :)

Posted

[quote name='betty_labrador']ja nie rozumiem tego postu? poprosze jasniej :)[/QUOTE]
wydaje mi się, że chodzi o to, że jak pies nie zjadł miska była zabierana. A takie spalanie to już krok dalej ;)

Posted

Tak, zabieram mu miskę po każdym posiłku jednak to też nie działa.
Zazwyczaj gdy trochę go przegłodzę i próbuje nauki reagowania na kliker to po kilku kąskach traci zapał, tak jakby już się najadł, i odchodzi

Posted

[quote name='Dziaga']Tak, zabieram mu miskę po każdym posiłku jednak to też nie działa.
Zazwyczaj gdy trochę go przegłodzę i próbuje nauki reagowania na kliker to po kilku kąskach traci zapał, tak jakby już się najadł, i odchodzi[/QUOTE]

to trzeba zrobic tak jak zaproponowala Martyna(Unbelievealbe)

Posted

A moze smaczki sa za duze i pies poprostu sie troche nasyca i traci zainteresowanie, mozna tez na poczatek zastowac tez inne smaczki niz normalne psie jedzenie bardziej atrakcyjne, innym sposobem zainteresowania psa jedzeniem jest lekkie go podgrzanie aby stało sie bardziej wonne= atrakcyjne, proponowałabym maleńkie kawałki usmażonego kurczaka, albo jeszcze inaczej zastosowac cos co pies bedzie lizal serek topiony, pasztet itp. lizanie uspokaja i czesto pies robi to chetnie

Posted

Już jest lepiej :) Karmiłam Badiego z ręki, do tego starałam się cały czas używać klikera i widzę poprawę w jego zachowaniu a nawet odzyskał apetyt!

• 1 month later...
Posted

[quote name='deer_1987']Znacie jakies ksiazki gdzie sa opisane rozne sztuczki krok po kroku z klikerem? jesli znacie to napiszcie tez gdzie kupiliscie to sie dowiem czy wysylaja za granice[/QUOTE]

Słyszałam, że fajna jest książka Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa". Ale osobiście nie czytałam.

Posted

[quote name='deer_1987']Znacie jakies ksiazki gdzie sa opisane rozne sztuczki krok po kroku z klikerem? jesli znacie to napiszcie tez gdzie kupiliscie to sie dowiem czy wysylaja za granice[/QUOTE]

Takie coś znalazłam [URL]http://wysylkowa.pl/ks782203.html[/URL] , [URL]http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_tunele_kota/klikier[/URL]

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Słyszałam, że fajna jest książka Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa". Ale osobiście nie czytałam.[/QUOTE]
Musze zobaczyc moze cos w necie beda pisac - dzieuje!

[quote name='ewtos']Takie coś znalazłam [URL]http://wysylkowa.pl/ks782203.html[/URL] , [URL]http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_tunele_kota/klikier[/URL][/QUOTE]
to pierwsze to widze to o czym luzia&funia pisala a drugie to sa klikery nie ksiazki :D

Posted

Dla tych,którzy dopiero zaczynają przygodę z klikerem polecam broszurkę Andrzeja Kłosińskiego "Kliker" oraz wspomnianą wczesniej Karen Pryor. Ciekawe,przejrzyste, a do tej drugiej dołączona jest płytka CD, dzięki której można zobaczyć jak się wykonuje zadania. Polecam!

Posted

Polecam książkę Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa" mam ją i jestem w trakcie czytania , gratis jest płyta .Natomiast książka 101 psich sztuczek jakoś mnie nie zachwyciła (również ją mam ) te metody nauki poszczególnych sztuczek na mojego psa nie działaly i zaczęłam główkować jak nauczyć swojego psa np .czołgaj się i udało się .Przy nauce sztuczek do każdego psa trzeba podchodzić indywidualnie bo każdy pies inaczej się uczy.

Posted

[quote name='Collie']Polecam książkę Karen Pryor "Kliker - skuteczne szkolenie psa" mam ją i jestem w trakcie czytania , gratis jest płyta .Natomiast książka 101 psich sztuczek jakoś mnie nie zachwyciła (również ją mam ) te metody nauki poszczególnych sztuczek na mojego psa nie działaly i zaczęłam główkować jak nauczyć swojego psa np .czołgaj się i udało się .Przy nauce sztuczek do każdego psa trzeba podchodzić indywidualnie bo każdy pies inaczej się uczy.[/QUOTE]
bede miec w piatek albo w sobote - ostatecznie w niedziele ta kliker - skuteczne szkolenie psa (+ 9 czy 10 innych ksiazek o psach szkolenie i literatura piekna), natomiast na sztuczki musze poczekac ze 2-3 tyg sa problemy u dostawcy.... nie widzialam ksiazki ale zdaje sie fajna wlasnie do sztuczek zeby potem sie chwalic co pies umie :D

• 3 weeks later...
Posted

polecam tą książkę do której link został wklejony przez [B]murakami[/B], kupiłam przez tą właśnie stronę razem z klikerem, naprawdę świetna napisana, fajnie, że dużą jej część można poczytać na stronie więc nie kupuje się kota w worku :)

• 1 year later...
Posted

A ja mam pytanie do tych ktorzy maja wiecej niz jednego psa i szkola go klikerem. Co robi wtedy ten drugi pies? Sherry kocha kliker i zrobi wszystko zeby dostac klik-smak. Ale chcialabym tez wprowadzic kliker do nowej suni Milki (ktora na razie ucze na DOBRZE/BRA ale nie w kazdej sytuacji da sie wlasnie w TYM momencie powiedziec dobrze jak cos robi :( ). Jakies pomysly? porady? :) Bo nie chcialabym zeby zapal Sherry sie skonczyl bo bedzie slyszec klik a zadnego smaka nie dostanie :roll: