funia Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Osoby od DT ,na razie nie mogą jej wziąć i niestety nasz pan kierownik zabrał Lunę z powrotem do syfu .Jest bardzo smutna:-( Quote
jogi Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 dopiero tu trafiłam Slicznota, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. mogę zrobić jej allegro. Prosze o opis Lunki i zdjęcia. Gdyby były bardziej portretowe, to byłabym bardzo wdzięczna Quote
funia Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Jogi jeśli chcesz lepsze to dopiero w piątek będę . Może zrobić allegro w oparciu o te co są ??:oops:Bo do piątku długo a tak może akurat .Lunka jest bardzo grzeczna ,spokojna i uległa .Nie wiem dokładnie ile ma lat ,moze około 5 ,nie jest sterylizowana.Jest dłuższy czas w schronie. Bardzo lubi spacery ,cały czas daje łapę i chce aby ją głaskać. Quote
funia Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 w pierwszym poście na końcu są zdjęcia ,na 8 stronie też są w miare ładne Quote
jogi Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 co pisac na allegro? na kogo namiary i czy ona będzie szła na umowę Emira? Quote
Tola Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 jogi napisał(a):co pisac na allegro? na kogo namiary i czy ona będzie szła na umowę Emira? Namiary daj na funię, ona założyła wątek. A umowa będzie na pewno na Emira Quote
matrioszka2 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 To już jak skończy się allegro, które zrobi jogi to ja znów wstawię swoje (mam już gotowe), żeby była kontynuacja wciąż, wciąż i wciąż. Quote
funia Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Bardzo dziekujemy w imieniu smutnej Luny;) Quote
funia Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Lunka biedaczko ,co z tobą będzie??? Quote
stonka1125 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 lunka,lunka ty to szczęścia nie masz :( Quote
jogi Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 przepraszam za opóźnienie, dziś wystawię allegro suni. Funia dasz radę, jak będziesz jutro w schronie, pstryknać kilka zdjeć suni? Quote
matrioszka2 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Luna - na górę !Pokaż się kropo ! Quote
funia Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Luna na piątkowym porannym spacerku,była bardzo szczęsliwa i w przerwach spacerku dawała mi łapki ,nawet dwie na raz:razz:Luna pięknie prosi o domek:loveu: Quote
nika28 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 http://img7.imageshack.us/img7/6514/dsc00877.jpg :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Lunko kropiasta , szukaj domku, szukaj ! Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Jak te zmiany skórne - lepiej ? Gorzej ? Są w ogóle jakoś leczone ? Quote
Tola Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 matrioszka2 napisał(a):Jak te zmiany skórne - lepiej ? Gorzej ? Są w ogóle jakoś leczone ? Wyglądają jak wczesniej:roll: Quote
funia Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Luna dostała dwa razy Advocate i lekarz stwierdził ,że nie zarazi innych zwierząt,chodzi o ewentualny dom tymczasowy. Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 :cool3:Rozumiem, że nie zarazi, ale jakoś nie jestem przekonana do tego leczenia. Jakiś miesiąc tem moja suka miała świerzb uszny.Była diagnozowana od ręki, mikroskopowo. Dostała advocate "na grzywę", ale oprócz tego czyściłam jej ucho czymś tam i smarowałam preparatem p/świerzbowym Novoscabin (w butelce, jak syrop - 18 zł). I wet w klinice na Stefczyka (Lublin) powiedział, że to nie jest zaraźliwe ( bo uszny).Jednak profilaktycznie dał Advocate i dla drugiego mojego pupila. Jest jeszcze świerzb drążący i ten jest zaraźliwy dla wszystkich .I wygląda nieciekawie, bo pojawiają się na ciele takie łyse placki.Ten rodzaj świerzbu zagraża życiu psa. Wydaje mi się, że należałoby nazwać te zmiany skórne :roll: I tak na chłopski łeb - na zmiany skórne jakieś zewnętrzne leczenie też się stosuje. Nie odbierajcie tego,proszę, jak mądrowanie się, ale myślę, że skoro nie ma poprawy ... a poszukiwany chociaż DT ... o który trudno ... to stan skóry Luny całkowicie stawia ją na marginesie i na końcu kolejki oczekujących. Jeśli to pomoże, to sfinansuję wizytę i leki dla suki, ale wyciągnijcie ją do jakiegoś sensownego weta, a jak się nie da to idźcie do takiego , pokażcie mu zdjęcia.Może coś zaocznie poradzi, biorąc pod uwagę stosunki wolontariusz - kierownictwo schronu.A wy byście tam suce jakoś smarowywały ... partyzanckim sposobem :cool3: Quote
Tola Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Myslę, ze Luna nie miała pobieranych zeskrobin, a bez tego trudno stwierdzic co to za zmainy. Tzeba sie zastanowic, jak zabrac Lunę na pobranie zeskrobin... I jak znowu przenieśc ją do szpitaliku, w którym była i z którego znowu przeniesiono ją do boksów ogólnych, bo zdrowa. Quote
Recommended Posts