Tola Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Rozmawiałam przed chwilą z wolontariuszkami, ktore były dzisiaj w schronie - Luna jest w bardzo złym stanie psychicznym, nie wychodzi prawie wcale z budy. Bardzo tez schudła od chwili przeniesienia jej do boksów ogólnych, wyglada żle:-( Rozmawiałam tez z funią; ma dzwonic do weta i prosic o ponowne umieszczenie suni w szpitaliku. Quote
stonka1125 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 błagam dziewczyny ,zróbcie z nią coś bo ona sie w tej rzeźni zmarnuje! Quote
stonka1125 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 szukam domku tymczasowgo dla luny,jutro będe gadać w tej sprawie,transport myśle da sie załatwić jakby co(mam nadzieje),oby tylko sie udało,a czy ona może być wysterylizowana u was? Quote
nika28 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 matrioszka2 napisał(a):Stonko - i co ugadałaś z DT ? Czekamy na wieści... :roll: Quote
funia Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Luna wróciła na boksy ogólne i wcale nie chciała podejść do krat,dopiero jak ją zawołałam kilka razy to wyszła i takim smutnym wzrokiem popatrzyła i weszła z powrotem do budy.Ma zapryskane czymś na grzbiecie ,bo tam miała ranki. Ma doła na 150 procent . Ja mogę pogadać z wetem ,to może jej zrobi u nas ale warunki do sterylki u nas są niestety spartańskie:roll: Quote
funia Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 No stoneczko jak tam, co załatwiłaś:cool3: Quote
stonka1125 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 rozmawiałam z nimi ,ale telefonicznie,a taka rozmowa to do d....,musza do mnie dojść a sie pochorowali,zobaczymy jak to bedzie,nic nie obiecuje ale postaram sie,miałam nadzieje że jak alta do mnie przyjedzie to lunka trafi od razu na jej miejsce,a tu już przeszło miesiąc mija a ona biedna tam siedzi,tak jakoś spac przez tą lunke nie moge! Quote
funia Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Stoneczko napisz mi proszę ,o co chodzi z tym podpisem na czerwono u Ciebie bo nie czaję :oops::oops: Quote
stonka1125 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 miałam za duży podpis chyba i usuneli,nie wiem jak sie tego pozbyć,bo zupełnie sie na tym nie znam Quote
Tola Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 stonka1125 napisał(a):miałam za duży podpis chyba i usuneli,nie wiem jak sie tego pozbyć,bo zupełnie sie na tym nie znam Jesteś już "wolna", nie ma podpisu:lol: Ania wstawiaj nowe banerki, psiulki czekają:cool3: Quote
stonka1125 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 ja go cały czas widziałam,a teraz usunęłam,ale nie mogę wstawić nic nowego Quote
stonka1125 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 a co tam u lunki,ja jeszcze nic nie zdziałałam,cały czas o niej mysle.... Quote
stonka1125 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 tymczasik sie do mnie nie zgłasza(łaski nie potrzebuje ,nie będe ich namawiać bo uważam że to bez sensu),w takim razie przedstawiłam marcie inną propozycje,mało osób do lunki zagląda ,trzebaby podrzucić wątek i zmienić chyba tytuł,myśle że marta albo funia napiszą coś na ten temat Quote
funia Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Byłam dzisiaj z nią na długim spacerze ,ale mimo to jest bardzo smutna .Nie wiem dlaczego . Jej sierść jest w gorszym stanie niestety,wet mówi ze to może alergia pokarmowa:shake:,trzeba jej inną karmę podawać .Trzeba szukac sponsora i kupować jej lepszą karmę a nie to szambo co je:angryy:. Załamuje sie jak widzi ,ze wraca\do boksu:placz: Quote
stonka1125 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 dziewczyny,myślcie intensywnie i decydujcie,może jest szansa,może warto spróbować! Quote
Tola Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ania zaproponowała płatny tymczas dla Luny w swojej okolicy - 8 zł dzien; myslę, ze to wielka szansa dla suni. Rozmawiałam juz z funią, moze dzisiaj wieczorem napisze jak to widzi. Quote
stonka1125 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 to nie jest płatny tymczas,to jest hotelik TARA,jest tam wielka ocieplana buda dla duuużego psa z wybiegiem,trzy boksy w ocieplanym pomieszczeniu,dwa mniejsze i jeden to po prostu pokój psi,hotelik rozpoczyna działalność,właśnie "sie robią"psie tapczanik i trwają prace wykończeniowa, dla lunki to bez znaczenia bo i tak byłaby w domu z czterema innymi suczkami,królikiem,koszatniczkom i gawronem który raczej już nie poleci w świat, prowadzi go babeczka z dwoma córkami(fajne dziewczyny i serce dla zwierzaków wielkie)jedna kończy gimnnazjum ,druga maturzystka idzie na weterynarie,luna (powiedzialam ze jest wielkości płatki)została uznana za małego psa i dlatego udało nam się taką cene wynegocjować i dlatego też byłaby w domu,boksy, pokoik i wybieg z budą są przewidziane raczej na większe pieski,psy codziennie chodzą na długie spacery do lasu i na okoliczne pola,zostałam zapewniona że lunka bedzie fachowo socjalizowana,mieszkaja niedaleko,wiec ze swojej strony moge obiecać że będe trzymać ręke na pulsie!ten tymczas o którym pisałam wcześniej po prostu sie nie odezwał do mnie i zupełnie przypadkiem(w poszukiwaniu parówy)doszłam do ewy i ryzyk fizyk zapytałam i tak od słowa do słowa ........ Quote
stonka1125 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 gdyby ktoś mnie poinstruował na pw jak zrobić allegro cegiełkowe i na czym to polega ,no i przede wszystkim potrzebny byłby dyplomik jako cegiełka, to chętnie zrobie je dla lunki Quote
funia Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 No to czekamy na pierwszych sponsorów Lunki :cool3: Świetny pomysł Stoneczko:loveu:Ty to masz głowę ,tylko musimy wykrzesać te 30 x 8 zł dziennie =240 zł . Quote
stonka1125 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 jestem ,jestem ,co tu tak pusto u luny???????chociaż zamojskie ciotki powinny regularnie tutaj zaglądać,trzeba lunke rozreklamowac bo warto,nie wiem kto robi banerki,ale jakiś by sie przydał,lunka czeka na tłumy odwiedzających!!!!smutno jej w schronisku!!!!! Quote
stonka1125 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 ja mam jednorazową wpłate 20 zł ,tak w sumie to są pieniążki od ala123 która zapłaciła mi więcej za transport suni z bassetów,więc ta nadwyżka jest dla lunki,i myślimy dalej,zawsze to jakiś początek! Quote
Recommended Posts