Jump to content
Dogomania

Luna SUNIA ZE SCHRONU ZOSTAJE NA ZAWSZE U STONKI 1125 DZIĘKI ANIA !!!!

Recommended Posts

• Replies 909
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do mnie dzisiaj zadxwonia Pani, która chce wspomóc stałymi opłatami jakąs małą sunię ze schroniska.
Wyslalam jej zdjecia Luny, Pani ma sie zastanowic czy opłaci specjalistyczną karme dla Luny, bo byc moze sunia jest alergiczką (wet schroniskowy pobral zeskrobiny i nic nie wyszło, podejrzewa alergię...
Gdyby to wyszło to Luna na ten czas byłaby w osobnym boksie.
A potem byc moze Pani zgodziłaby sie na przelewanie jakiejs sumki na hotelik:oops:

Posted

stonka1125 napisał(a):
tak sobie pomyslałam,że dobrze by było wysterylizować lune w zamościu,chciałabym też wiedzieć co z tą jej skórą,bo rozumiem że jak była w szpitaliku i lepiej jadła to było wszystko ok(chodzi o własne psy pani która prowadzi hotelik)no i o moje tez bo będziemy sie razem spacerować:)

Ania - teraz skóra Luny wyglada żle, poza tym sunia ma chyba depresję:-(
Tak jak pisałam, prosilismy o pobranie zeskrobiny, wet mówi, ze nic nie wyszło. Zobazcymy jak zareaguje na inna karme - dla alergików, jesli Pani zdecyduj esie pokryc koszty zakupu... Bo w schronie je teraz to co wszystkie psy.

Posted

tak sobie pomyslałam,że dobrze by było wysterylizować lune w zamościu,chciałabym też wiedzieć co z tą jej skórą,bo rozumiem że jak była w szpitaliku i lepiej jadła to było wszystko ok(chodzi o własne psy pani która prowadzi hotelik)no i o moje tez bo będziemy sie razem spacerować:)

Posted

jA MYŚLĘ ,ZE NAPEWNO TAK ale w budach jest straszny syf i wszystko do kupy robi swoje .Ale ta alergia zrobi z niej niedługo jednego strupa więc trzeba jak najszybciej kupować jej ta specjalna karmę i nie pogłębiać stanu skóry . Pewnie jakaś wątrobowa karma ,Norman taka dostaje i lepiej było po niej:roll:

Posted

to może ona ma takie zmiany skórne na podłozu psychologicznym,tak jak łysienie plackowate u ludzi,może ona tak źle sie czuje w dużym stadzie i spowodowane jest to jej złym stanem psychicznym,nasz kot pierwsze 2 miesiące spędził w szafie i wyłysiał,przerobilismy wszystko,alergie pokarmowa,grzyby i pasozyty,dostawał sterydy,kąpiele,smarowania,potem zmiana diety i nic,jak zaczał sie przywyczajać i wychodzić z szafy,powoli zapoznawac sie ze wszystkim ,to mineło jak ręką odjął,teraz nie mamy z nim zadnych problemów już od półtora roku wszystko ok
żal mi tej lunki strasznie!

Posted

Dzisiaj Luna zjadła chyba jakiegoś ptaka,bo w boksie i budzie były same pióra,ciekawe jak się będzie po tym czuła,ona mi wogle na jakiegoś psa myśliwskiego wygląda i potrzebuje ruchu,być może te zmiany skórne to ze stresu i żalu.Bardzo się ucieszyła jak weszłam do boksu i ją wypieściłam,ale jak wyszłam to bardzo płakała.

Posted

Jutro ide do schronu ,wykocham Lunkę .Mam dla niej suchą karmę ,od sponsorki.
Luna jest w osobnym boksie ,na obserwacji będzie jadła 6 tyg. tylko sucha karmę i zobaczymy czy stan jej skóry się poprawi.;)

Posted

Luna jest w lepszej kondycji,ta izolatka jej służy i oczywiście dobra karma widać że lepiej po niej wygląda,byłam z nią na spacerze jutro też do niej zajrzę