Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 767
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='panienkabubu']Nie wiedziałam o tym - dziękuję :)[/quote]
A, jeszcze jedno. Jak będziesz chciała wejść/wyjść przez takie coś, to lepiej poprosić ochroniarzy o oficjalne otwarcie. W takich i podobnych przypadkach nikt z nich nie robi problemów, naprawde.:lol:
Jednak najlepiej - windą.

Posted

[quote name='panienkabubu']A ja chciałam zapytać jak przez bramki w metrze miałby przejść np. bernardyn?[/quote]

wyobraź sobie taką scenę - dwie osoby dorosle (ja z mężem), wielki labrador, jeno dziecko prawie roczne w wózku drugie starsze w plecaku i metro warszawskie. Labrador jakoś dawał radę przejść w bramce ale wozek za nic.... To jakoś go targaliśmy ponad bramkami, albo z boku. Po czym odkrywaliśmy, że "to" z boku bramek się po prostu otwiera... Albo, ze są windy - zawsze je odkrywaliśmy już na dole na perononie... albo, ze sa drzwi w pobliżu bramek. Ale żadnego ochronniarza nigdy nie bylo - a szkoda, bo bym go od razu wzięla do pomocy - moze dlatego zwiewali??????
A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)
a wszystko przez brak informacji.... I ochroniarzy - bo bym od razu spytala jak z taką wycieczką się poruszać w podziemnym świecie.
jedno jest pewne - to wyprawa nieazpomniana!!! Prawie jak do buszu tyle, że w centrum miasta stolecznego :evil_lol:
teraz pomyślę o innym wariancie dojazdu na wystawę - lubie nowe wyzwania :evil_lol:

Posted

[quote name='panbazyl']wyobraź sobie taką scenę - dwie osoby dorosle (ja z mężem), wielki labrador, jeno dziecko prawie roczne w wózku drugie starsze w plecaku i metro warszawskie. Labrador jakoś dawał radę przejść w bramce ale wozek za nic.... To jakoś go targaliśmy ponad bramkami, albo z boku. Po czym odkrywaliśmy, że "to" z boku bramek się po prostu otwiera... Albo, ze są windy - zawsze je odkrywaliśmy już na dole na perononie... albo, ze sa drzwi w pobliżu bramek. Ale żadnego ochronniarza nigdy nie bylo - a szkoda, bo bym go od razu wzięla do pomocy - moze dlatego zwiewali??????
A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)
a wszystko przez brak informacji.... I ochroniarzy - bo bym od razu spytala jak z taką wycieczką się poruszać w podziemnym świecie.
jedno jest pewne - to wyprawa nieazpomniana!!! Prawie jak do buszu tyle, że w centrum miasta stolecznego :evil_lol:
teraz pomyślę o innym wariancie dojazdu na wystawę - lubie nowe wyzwania :evil_lol:[/quote]

Byłam niedawno świadkiem podobnej sytuacji, stąd moje pytanie :evil_lol:

Posted

[quote name='panienkabubu']A ja chciałam zapytać jak przez bramki w metrze miałby przejść np. bernardyn?[/quote]
[FONT=Century Gothic][COLOR=Navy]
Ja z doświadczenia, polecam windę ;) Bramki boczne od jakiegoś czasu widuje zaplombowane... Nie wszędzie ale się zdarzają.
[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='wzjoanna']A czy w biegłym roku Warszawa podawała listę zgłoszonych psów?[/quote]

o ile mnie pamięć nie myli to tak

Posted

My też jedziemy...
Czy ktoś orientuje się czy jak zgłoszę psa na wystawę ale nie zapłacę w terminie i nie dojadę na wystawę to czy pomimo wszystko muszę uiścić opłatę???

Posted

[B][FONT=Tahoma][COLOR=black]Z regulaminu:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000]"UWAGA !
Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie."[/COLOR][/FONT][/B][COLOR=#333333]

[/COLOR]

Posted

[quote name='monmar123']Fajnie, bardzo dziękuję...
I jeszcze jedno ...
Jeśli nie zdążę w terminie zgłosić psa to czy w dniu wystawy mogę to zrobić???[/quote]
Na pewno nie!

Pzdr.

Posted

Mam wrażenie, że one są na tyle szerokie, że bernardyn się mieści. Nie trzeba dla niego oddzielnego wejścia otwierać ;)

Posted

Dla psa obytego z bramkami w metrze - to rzeczywiście może nie jest problemem. Szczególnie dla psa w miarę zwinnego. Ale bernardyn...?
Nie ryzykowałabym. Są windy zdecydowanie bezpieczniejsze od bramek.

Pzdr.

Posted

[quote name='panbazyl']A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)[/quote]

Schody ruchome maja wielki przycisk (chyba z napisem stop),ktory je zatrzymuje.Ja zawsze to robie i nigdy nie mialam problemu.

Posted

[quote name='Mokka']Mam wrażenie, że one są na tyle szerokie, że bernardyn się mieści. Nie trzeba dla niego oddzielnego wejścia otwierać ;)[/quote]

A czy przy wejściu nie ma przypadkiem takich odsuwających się pod nogi metalowych zabezpieczeń? Jak np. przed wejściem do sklepu?

Ta sytuacja i tak jest hipotetyczna, bo nigdy nie próbowałam jechać metrem z bernardynem.. No, ale, gdyby była taka potrzeba..

Posted

[quote name='Dorota_Fiszer']Schody ruchome maja wielki przycisk (chyba z napisem stop),ktory je zatrzymuje.Ja zawsze to robie i nigdy nie mialam problemu.[/quote]
dobrze wiedzieć!!! Mój labiszon daje sobie swietnie radę na schodach ruchomych, ale zawsze warto wiedzieć takie rzeczy.

A powiedzcie mi - jak w Warszawie przedstawia się sprawa kagańców dla psów - jest obowiązek nakładania tego czegoś na psa????
Na dworcach kolejowych to wiem, ze tak, bo widziałam jak jakiś ochroniarz :mad: wrzeszczał na dziewczynę z yorkiem, że piesek bez kagańca...

Posted

W środkach komunikacji miejskiej tak. Ja z szelciakiem jeżdżę bez i nikt nie zwrócił mi uwagi ale różnie może być:razz:
Prowadzanie psa na smyczy albo w kagańcu, do wyboru, w rzeczywistości "wolna amerykanka".

Posted

[quote name='simbik']Czy ja dobrze zrozumiałam, że opłatę w wysokości 90 zł można wnieść aż do dnia wystawy? Dopiero w dniu wystawy płatność jest wyższa?[/quote]

dobrze zrozumialaś :lol:

Posted

Ughh.... może mi się uda przekonać rodziców na wyjazd do Wa-Wy.... :-(
Na młodym Prezenterze, z pewnością bym się pokazała (tyle, że nie ze swoim psem :shake:, chyba, że by Mama wyszła całkiem z wystawy, na BISach w Lublinie w tedy się udało ;]). A z resztą... po co ja wam to piszę, skoro nikogo to ie obchodzi czy jadę, czy nie? :evil_lol: