Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wzjoanna']Poradźcie, proszę!

Czy jeżeli w książeczce zdrowia mam datę następnego szczepienia przeciwko wściekliźnie "07.2009", to znaczy, że muszę je zrobić najpóźniej 1. lipca czy mogę poczekać do końca lipca?
Chodzi mi o to, czy z takim zapisem wejdę 10. lipca na wystawę?[/quote]

a z jaką data masz wcześniejsze sczepienie??? To wykonane. Dzień musi być przecież. To zaszczep o dzień wcześniej niż masz ten dzień szczepienia z roku ubiegłego - zeby byla ciągłość szczepienia.

• Replies 767
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wzjoanna']wydaje mi się, że określono dzień szczepienia jako 07.2008 i nast. szczepienie - 07.2009.
dziś pójdziemy do tej samej wetki, zobaczymy co da się zrobić[/quote]

to dziwne jakoś.... ja szczepię swoje psy i w mieście wojewódzkim i u wiejskich wetów i żaden nie zapomniał wpisać dnia szczepienia. To jest bardzo ważne - jak chcesz gdzieś z psem wyjechać za granicę.
Spytaj też może w warszawskim związku co z takim fantem zrobić, bo szkoda nie wejść na opłaconą wystawę....

Posted

[quote name='panbazyl']Spytaj też może w warszawskim związku co z takim fantem zrobić, bo szkoda nie wejść na opłaconą wystawę....[/quote]
Zadzwoniłam; powiedziała Pani, że "wszystko będzie zależało od weterynarza wystawy. Nic mi nie doradzi, nic więcej nie potrafi powiedzieć."

Posted

[quote name='Sorata']on nikogo nie połyka, ani w całości, ani w kawałkach.

Zgłosiłam, bo chciałam, mimo jego zachowania. Mam w tym swój cel. (no mniej więcej)

Konkurencja mi jest obojętna, chciałabym znać ilość psów w klasie jak najszybciej. I tyle.[/quote]
:popcorn: No to w tak zwanym "międzyczasie", potem chodź idziemy :cunao:- spoko- na wstrzymanie bierzemy- u nas też nie wiadomo kto i ile, bo się kryją po krzakach- ale jak zwykle będzie sporo sierściuchów . A jak się pomylę, to się na siebie nie pogniewam :evil_lol:

Posted

[quote name='Guciek']Jeśli Twoja wet praktykuje spychologię - dopisz sobie dowolny dzień po wystawie przed tym 07.2009:evil_lol:[/quote]

albo zmień weta na takiego co dokładne daty wpisuje

Posted

[quote name='Toller']kiedy można spodziewać się planu sędziowania?[/quote]

pewnie w pierwszym tygodniu lipca albo dosłownie dzień/dwa przed wystawą

Posted

[quote name='Judit']pewnie w pierwszym tygodniu lipca albo dosłownie dzień/dwa przed wystawą[/quote]

Myślę że dwa dni przed :mad:
I znowu upały 30 stopni... PIEKŁO! :angryy::cool1:

Posted

wiem, że katalog jest raczej jeszcze otwarty ;)
bowiem dzisiaj udało mi się wycofać sukę, a w jej miejsce dać drugą :razz: z czego się naturalnie bardzo cieszę :cool3:

Posted

[quote name='Guciek']Otwarty, otwarty - przed chwilą nas przesunęli do otwartej, bo kochany ZG zapodział mój wniosek o CH PL:diabloti:[/quote]
:p rozumiem w pełni, tak się właśnie zastanawiam czy Dancerowy też nie zaginął w tej matni :razz: :angryy:

Posted

[quote name='Toller']:p rozumiem w pełni, tak się właśnie zastanawiam czy Dancerowy też nie zaginął w tej matni :razz: :angryy:[/QUOTE]

Proponuję zadzwonić i przyspieszyć ewentualny wydruk, aj będę ich dzisiaj telefonicznie napastować, bo na Sopot już chcę ten dyplom mieć:razz:

Posted

[quote name='Guciek'][B]Proponuję zadzwonić i przyspieszyć ewentualny wydruk[/B], aj będę ich dzisiaj telefonicznie napastować, bo na Sopot już chcę ten dyplom mieć:razz:[/quote]
i tak sie zrobi :p

Posted

[quote name='Toller']i tak sie zrobi :p[/QUOTE]

Przed chwilą listonosz przyniósł, widnieje na nim data 20.06, data wysłania 26.06 - czyli po moim telefonie się chyba jednak znalazł:diabloti: Szkoda, że jak już nas przesunęli:lol:

Posted

[quote name='Guciek']Przed chwilą listonosz przyniósł, widnieje na nim data 20.06, data wysłania 26.06 - czyli po moim telefonie się chyba jednak znalazł:diabloti: Szkoda, że jak już nas przesunęli:lol:[/quote]

zadzwoń do nich ;) może by się udało ją wrócić do ch. ;)