Jaaga Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jednak piszecie o mojej Zgrozi. Po informacji na PW myslałam, że o moją Pikusię z uszkodzonym kręgosłupem chodzi :oops:. Zgrozia podwijała stopę, bo miała uszkodzony nerw na skutek starego urazu. Była leczona, ale nic już nie pomogło. Dom jej znalazła nasza p. doktor u ludzi, którzy stracili taką samą sunię. Myślę, ze tej suni potrzebny byłby jednak DT i wizyta u neurologa. Moze u niej dałoby się cos jeszcze zrobić z nózką. Quote
ab-agnieszka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Taki slodziak z niej jest. :loveu: Hopaj mala na pierwsza. Quote
NightQueen Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 czekam na pieniądze z bazarków, zrobię jeszcze bazarki i będzie na sterylkę ;) Quote
Brysio Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Pati ale na sterylke mamy od Plamki tylko czy po sterylce znow ma wrocic do schronu? Quote
NightQueen Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Brysio napisał(a):Pati ale na sterylke mamy od Plamki tylko czy po sterylce znow ma wrocic do schronu? ja wiem że jest kasa od Plamki, ale im więcej tym lepiej ;) jak znów zostanie to się na kolejną schroniskową bidę przeleje :p No i tu jest problem bo jest zero odzewu co do DT, DS dla suni, nikt się nią nie interesuje :placz: Quote
Brysio Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 miałam zrobic ogłoszenia ale ciagle czekam az KOss mi bapisze dobry tekst;) Quote
NightQueen Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Brysio napisał(a):miałam zrobic ogłoszenia ale ciagle czekam az KOss mi bapisze dobry tekst;) ja póki co nie zrobiłam allegra bo mnie wiecznie w domu nie ma :shake: mam zwariowany tydzień z bazarku jest ok 60zł, dokładnie zliczę jutro ;) Quote
Brysio Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dodałam psinke tutaj: Ktos chce dac jakiemus pieskowi DT www.dogomania.pl/forum/f97/dam-dt-malej-suczce-do-5-lat-129982/ Quote
koss Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Według wszystkich badań dwóch spraw boimy sie najbardziej : opuszczenia-odejscia tych, których kochamy i cięzkiej choroby, kalectwa...Te dwie przyczyny są żródłem powazych depresji, mysli samobójczych ,wycofania sie z zycia... NIUNIA- malutka, drobniutka," podkolankowa"sunia została sama -odszedł jej Człowiek ,a wiesz co sie dzieje,kiedy psu umiera człowiek ???? Umarły człowiek zabiera ze soba WSZYSTKO-dosłownie : psią miskę, ulubiony fotel, piłeczkę, ciepło, spokój ,poczucie bezpieczeństwa, las, niebo,słońce..wiatr,wolnosc... Dla Niuni ...umiera swiat cały!!!! NIUNIA- sliczny rasowy kundelek o rudej,gładkiej sierści ,smiesznych,klapnietych ucholach- nadających mordce dzieciecy misiowaty wyraz..jest kaleką -wyraznie utyka na tylną łapkę( w niczym to suni jednak nie ogranicza) Niunię spotkały dwie tragedie: smierć ukochanego Człowiek i kalectwo . Zdezorientowana,bezbronna ,zupełnie nieprzystosowana do rygorów " wieziennych " sunia nie poradzi sobie ze swoim kalectwem w azylu.To miejsce rzadzi sie własnymi OKRUTNYMI prawami... NIUNIA -nie ma szczęscia -nie jest rasowa,ani "modna", nie jest też uroczym, szczeniaczkiem, ale jej potrzeba miłosci i bycia z człowiekiem niczym im nie ustępuje. Czy NIUNIA ma szansę .....czy jej goraca potrzeba towarzystwa człowieka,który wypełniał jej całe 4 -letnie zycie..moze byc zaspokojona... ona tak bardzo się stara być zauważona.. NIUNIA NIC Z TEGO CO SIE STAŁO NIE ROZUMIE, NIE WIE,ZE TEN KOGO KOCHA JUZ NIE PRZYJDZIE, NIE ZAPNIE SMYCZY, NIE PODRAPIE ZA UCHEM , NIE POWIE ..MOJA NIUNIA, JAK KAZDY PIES POTRAFI KOCHAC I CZEKAC W NIESKOŃCZONOSC...ale jak bedzie wyglądała ta nieskończonośc....mozesz sobie wyobrazić:" ...tam za kratami zobaczysz wychudłe ciałko o mądrych oczach... zaytasz śpi?...Odpowiem ... tak śni o domu, który kiedyś był, o porannych pieszczotach, o wspólnych spacerach do lasu ... BRYSIU:oops:...STARAŁAM SIE ,JEST TWÓJ ZMIENIAJ ,RÓB CO CHCESZ.. Quote
Brysio Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 :crazyeye:.dzięki!!! tekt jak zwykle niesamowity,:loveu: Dzis zabiorę się do ogłoszen;) Quote
ab-agnieszka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Tekst super. Brysio jesli chcesz moge zrobic jej allegro jesli go jeszcze nie ma. Quote
Brysio Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 hej jasne;) bardzo dziękujemy;) ja zrobie kolejne allegro bo w tym miesiącu juz nie dam rady;) Quote
NightQueen Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 koss bardzo fajnie tu ujęłaś wszystko ;) teraz trzeba ją ogłosić i wyciągnąć jak najszybciej ;) Quote
ab-agnieszka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Prosze o podanie na Pw nr telefonu pod ktory przyszli zainteresowani beda musieli dzwonic Quote
NightQueen Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Prosze o podanie na Pw nr telefonu pod ktory przyszli zainteresowani beda musieli dzwonic podam na PW ;);) Quote
ab-agnieszka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 PROSZE DAJ MI DOM !!! A ODDAM CI MOJE SERCE (539630446) - Aukcje internetowe Allegro Poprosze tylko te namiary to je dodam do aukcji. Quote
NightQueen Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 ab-agnieszka napisał(a):PROSZE DAJ MI DOM !!! A ODDAM CI MOJE SERCE (539630446) - Aukcje internetowe Allegro Poprosze tylko te namiary to je dodam do aukcji. super, dzięki namiary na Pw ci posłałam ;) Quote
ab-agnieszka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Juz dodalam aukcja pogrubiona podswietlona i wyrozniona Quote
Recommended Posts