Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odpisała mi na maila, nie odbierała bo ona jest za granicą :p
Póki co ona nic nie wie, ta jej znajoma nie dała jej znać, wszystko się okaże w najbliższym czasie, ale jeśli do adopcji to do 3,4 marca najpóźniej będziemy musieli ją dowieść z paszportem do Wrocławia, bo prawdopodobnie już 5 będą wyjeżdżać do Niemiec.
Pani się pyta o koszty adopcji, kosztów samej adopcji nie ma, ale wiecie ile może kosztować paszport i chip?

Posted

smallpati napisał(a):
Odpisała mi na maila, nie odbierała bo ona jest za granicą :p
Póki co ona nic nie wie, ta jej znajoma nie dała jej znać, wszystko się okaże w najbliższym czasie, ale jeśli do adopcji to do 3,4 marca najpóźniej będziemy musieli ją dowieść z paszportem do Wrocławia, bo prawdopodobnie już 5 będą wyjeżdżać do Niemiec.
Pani się pyta o koszty adopcji, kosztów samej adopcji nie ma, ale wiecie ile może kosztować paszport i chip?

zazwyczaj 100-130 zł

Posted

Brysio napisał(a):
no ale ona musi dac odp musimy miec czas aby to zorganizowac a nie nagle sie zdecyguje a my nie mamy nic załatwione...

tak wiem, obiecała dać znać jak najszybciej :p
trzymajcie kciuki

Posted

Tez mi sie tak wydaje.... cos tu nie gra, mysle, ze ktos musi zrobic wizyte przedadopcyjną i pogadac z tą babką. Kolezanka dla kolezanki załatwia psa za jej plecami, tamta nic nie wie ale w cigu rozmowy telefonicznej sie godzi...

Posted

słuchajcie, dostałam maila od tej pani, jej znajoma zdecydowała się na sunię :p mam jej tylko podać tel. stacjonarny (bo tańsze rozmowy są) i dogadam się z nią.
Wizyty nie zrobimy bo w Niemczech będzie trudno, nie wiem dlaczego tamta pani nie dzwoniła do mnie, może to nie Polka, może nie ma jak się z nami skontaktować, nie wiem, wiem że mała szans nie ma zbyt wielkich, to pierwsza osoba która się sunią zainteresowała. Z rozmowy nie wywnioskowałam nic złego, sama nie wiem, co wy o tym myślicie?

Posted

DZIEWCZYNY -przepraszam..że sie "wymandrzam":razz:...ale moze jednak trzeba by cos posprawdzac..mam duzo lęku , kiedy mam wysłac piesa gdzies ..daleko w Polske ( no chyba,ze do ElzyMilicz:p), a do Niemiec i to poza fundacją -oczywiście, że są szczęsliwe przypadki -np "moja "Lorii Może napiszcie do Tundry...wyszukajcie watek Satelity -tam dziewczyny współpracuja z fundacjami niemieckimi...moze co podpowiedzą ..a tak poza tym działacie kosmicznie szybko i sprawnie...:crazyeye:

Posted

dzwoniła do mnie kilka razy ta pani, ale nie byłam w stanie odebrać telefonu --> praca :roll:
Napisała maila, odpisałam jej i popytałam o kilka rzeczy, o miejscowość w Niemczech itd., czekam na odpowiedz

Posted

Mam wieści ;)
Ta pani- przyszła właścicielka to Niemka nie mówi po Polsku, poprosiła ta panią o znalezienie psiaka i trafiło na Niuńkę :loveu: Powiedziała że jeśli psiak trafi do Niemiec (
[FONT=Verdana]Schlosborn k.Frankfurtu) to podpiszą tam umowę adopcyjną która później wróci do PL, będzie dla nas. Teraz jestem pewna po otrzymaniu maila że ta osoba jest ok, czyli zostało nam zostawianie paszportu i chipa, na 5 marca musi byc w Wrocławiu, zdążymy? :razz: ile na to się gdzieś czeka wiecie?

Brysio, mogłabyś przelac mi pieniądze z bazarku na konto? jutro skontaktuje się z Kasią ze schroniska i wybiorę się tam żeby zabrac sunie do weta na chipowanie ;)

[/FONT]

Posted

przelałam 250 zł, to co zostało z Plamki na razie bo bazarek mam jeszcze nierozliczony niestety i nie wszystkie wpłaty wpłyneły. Zapytaj tej Pani o adres mailowy tamtej Pani, po niemiecku zawsze cos wydukam, zebysmy miały kontakt i zeby mogła nam zdięcia wysłac;)

Posted

dziękuje Brysio, za chwilę (jeszcze za wcześnie jest :evil_lol:) zadzwonię do schroniska i się z nimi umówię.
Poproszę ją o maila ;)
wiem że mała musi być 10 dni od czasu załatwiań papierów w Pl, do 5 marca (dzień wyjazdu) od dziś jest 10 dni, więc muszę to dziś załatwić, KONIECZNIE !! trzymajcie kciuki