NightQueen Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 agat21 napisał(a):Czy ona w te mrozy nie marznie? Sierść ma niezbyt długą.. Bidula :-( marznie i to bardzo, niby jest w budynku, ale tam temperatura jest nie wiele wyższa niż na zewnątrz, mi nogi zamarzają jak jestem w budynku, ona jest ruchliwa i ciągle skacze także troszkę się ogrzewa i nie drży, ale inne psy cały czas się trzęsą :-( Quote
agat21 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dobrze, że dziś trochę mniejszy mróz. Czy ona jest zgodną psinką, czy lubi zaczepki? Quote
NightQueen Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Dobrze, że dziś trochę mniejszy mróz. Czy ona jest zgodną psinką, czy lubi zaczepki? ale nadal zimno, strasznie zimno, mój pies po 5 min podskakuje bo łapy mu przymarzają, a co dopiero te biedaki w schronisku, i biedna Niunia :-( Ona w ogóle nie zwraca uwagi na psy, tzn. przywita się ładnie, ale gdy ktoś wejdzie do budynku to interesuje się tylko nim, nie patrzy w ogóle na inne psy, także trudno powiedzieć co robi jak ludzi nie ma, ale raczej jest przyjazna, nie było żadnych spięć ;) Quote
agat21 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 To fajnie, że suńka jest przyjazna. To duży argument dla tych, którzy mają już zwierzaki i myślą ewentualnie o następnym.. Quote
NightQueen Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 agat21 napisał(a):To fajnie, że suńka jest przyjazna. To duży argument dla tych, którzy mają już zwierzaki i myślą ewentualnie o następnym.. ona z charakteru jest bardzo sympatyczna, łagodna i towarzyska, odrobinę może za ruchliwa, ale ona chce koniecznie zwrócić na siepię uwagę i być jak najdalej od schroniska :-( ale przez łapkę bardzo marnieją szanse na dom :placz: Quote
Brysio Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Sluchajcie musimy podjąc decyzję co robimy dalej z sunią, to tak nie moze byc.Na moim koncie są jeszcze pieniazki ktore zostały z Plamki około 300 zł nie pamietam musze zajzec w rachunlki. Co z tą jej łapką? Quote
NightQueen Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Łapka nie jest operacyjna niestety, tzn. jest możliwa operacja kosmetyczna, która kosztuje bardzo dużo i niesie ze sobą ogromne ryzyko :roll: sunia może po operacji być w jeszcze gorszym stanie niż teraz :-( więc myślę że lepiej będzie zostawić nogę taką jaka jest, zwłaszcza że psu ona nie przeszkadza i nie sprawia bólu. Niestety noga zmniejsza szanse adopcji, więc dobrze by było zorganizować coś takiego jak dla Plamki, tzn. wysterylizować ją i uzbierać pieniądze na płatny DT, później szukać domu, bo wątpię że ktoś ją zechce zza krat :-( Jak myślcie? Quote
jusstyna85 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 smallpati napisał(a):Łapka nie jest operacyjna niestety, tzn. jest możliwa operacja kosmetyczna, która kosztuje bardzo dużo i niesie ze sobą ogromne ryzyko :roll: sunia może po operacji być w jeszcze gorszym stanie niż teraz :-( więc myślę że lepiej będzie zostawić nogę taką jaka jest, zwłaszcza że psu ona nie przeszkadza i nie sprawia bólu. Niestety noga zmniejsza szanse adopcji, więc dobrze by było zorganizować coś takiego jak dla Plamki, tzn. wysterylizować ją i uzbierać pieniądze na płatny DT, później szukać domu, bo wątpię że ktoś ją zechce zza krat :-( Jak myślcie? Ja jestem jak najbardziej za...nie można jej tak zostawić,w schronisku nikt jej nie zaadoptuje,bo mają do wyboru piękne,małe,młode i sprawne psy... Jaaga znalazła dom dla suni z taką samą wadą... Quote
Brysio Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pieniązki na sterylkę są i jeszcze troszkę zostanie, teraz trzeba poszukac jakiegos odpowiedniego DT ktory tez pomoze szukac domku a nie tylko bedzie zbijał kasę. Quote
NightQueen Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 jusstyna85 napisał(a):Ja jestem jak najbardziej za...nie można jej tak zostawić,w schronisku nikt jej nie zaadoptuje,bo mają do wyboru piękne,małe,młode i sprawne psy... Jaaga znalazła dom dla suni z taką samą wadą... wiem właśnie, trzeba ją zabrać stamtąd :roll: Może ona pomoże nam szukać domu i dla tej małej, skoro udało jej się już znaleźć dom dla psiaka z tamtą wadą? Pieniązki na sterylkę są i jeszcze troszkę zostanie, teraz trzeba poszukac jakiegos odpowiedniego DT ktory tez pomoze szukac domku a nie tylko bedzie zbijał kasę. Tak wiem, fajnie jakby w ogóle znalazł się dom nie płatny. Kurcze, mało osób odwiedza wątek niestety :shake: Quote
ala Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Kurcze, mało osób odwiedza wątek niestety :shake: Wielka szkoda,bo jest bardzo ładna a w DT na pewno jeszcze wypięknieje.:lol: "" rel="external nofollow noopener"> Quote
jusstyna85 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Zawsze większe szanse na dom,kiedy pies jest w DT...tamta sunia miała zostać uśpiona,ale Jaaga zabrała,wyleczyla i znalazła super domek...Gdyby Zgrozia była w schronisku,to wiecie jaki los by ją czekał...nawet gdyby nie została uśpiona,to kto by chciał takiego psa?:( w górę malutka... Quote
agat21 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 fajnie, gdyby sunia nie musiała byc w schronisku - to pewne. Tym bardziej, że tak jej zależy na uwadze człowieka - w schronisku tego nie za wiele.. Quote
NightQueen Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Czas mija a ona nadal w schronisku :placz: Możecie zrobić ogłoszenia? ja zrobię allegro dla niej Quote
Brysio Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ja zrobie ogłoszenia w najblizszych dniach jak tylko znajde chwilke, bo mam potworną sesje!! ;/ Quote
Recommended Posts