Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Los się nad Niunią zlitował, została wypatrzona wśród milionów psiaków w schroniskach :multi: Sunia aktualnie podróżuje do Niemiec :p została adoptowana przez panią Claudie

imię:
Niunia
rasa: mieszaniec

miasto: Oświęcim

sterylizacja:
nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

schronisko KILK
Ogólnopolskie Towarzystwo Opieki Zwierząt Animals
Oddział Oświęcim

---------------------------------------------------------------------

bazarek na sunię :)

http://www.dogomania.pl/forum/f99/obroze-smycz-rogz-dla-psa-kota-bazarek-do-15-01-a-128599/#post11550086

----------------------------------------------------------------------

charakter i opis:

[SIZE=2]Nieszczęśliwa suczka, której zmarła ostatnia osoba na świecie. Zawsze żyła w mieszkaniu i wychodziła tylko na krótkie spacery. Teraz gdy jej pani zabrakło, sunia bardzo to przeżywa. Trafiła do schroniska gdzie niestety jest dosyć zimno :-( Z braku miejsc wczoraj umieszczono ją razem z inną sunią, która zachowuje się dość niepewnie, więc boimy się że może być spięcie między nimi :razz:. Kiedyś przeszła złamanie prawej tylnej łapki i troszkę kuleje. Widać zdeformowanie po złamaniu. Obawiamy się, że z tego powodu jej szanse na adopcję są bardzo małe :-( Czy resztę swojego życia spędzi za kratami w schronisku? Wszystko zależy od Was..

Sunia jest bardzo towarzyska, jak weszłam do schroniska pierwsze zauważyłam ja, nie dało się jej nie zauważyć :loveu: bo głośno szczekała, oznajmiając w którym boksie siedzi :evil_lol: Jak do niej podeszłam do od razu lizała mi palce :loveu: nastawiała się i czekała na głaskanie. Jest bardzo żywa, cały czas skaczę do krat, jest ciągle w ruchu, jak się nią nie interesował nikt to zaczynała szczekać, przestała w momencie gdy ktoś do niej podszedł. Gdy ją dali do boksu drugą suką, ona nawet jej nie przywitała, bo była zbyt przejęta tym że ktoś był w boksie, ona tak bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem :-( Dopiero później jak wszyscy odeszli, ładnie się przywitała (tą drugą sunię ostatnio pogryzł Owczarek, który wyrwał się z bosku, także jest wystraszona i troszkę niepewnie zareagowała jak przyprowadzili Niunię do jej boksu, boje się jej strach weźmie górę i zaatakuje Niunię :roll:)

Sunia jest naprawdę kochana :loveu: Na zdjęciach wyszła gorzej niż w rzeczywistości, ma ładną błyszczącą sierść, wdzięczne oczka, pełen miłości wyraz pyszczka, lekką budowę ciała, jest drobniutka, ale jej noga odciąga wszystkich ludzi od jej uroku :-(
Sunia nie używa łapki, łapa jest bezwładna ale nie sprawia jej bólu

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja tymczasowiczka Zgrozia tez miała taką łapkę z porażonym nerwem. Znalazła świetny dom, mimo to. Trzymam kciuki, zeby tej sunieczce tez sie udało.

Posted

Brysio napisał(a):
Smallpati czy bedzie tak mozliwosc abys zabrała sunię do weterynarza? Albo ktos ze schroniska czy moze to zrobic?

spróbujemy ją zabrać przy okazji jakiejś steryli, albo jak ona będzie miała sterylke, chociaż nie wiem czy coś się da z tym zrobić :roll:

Posted

Brysio napisał(a):
nie mamy tyle kasy, zeby co miesiac placic 350 zł

Były deklaracje wpłat na Plamke...napisz PW ludziom,czy nie zgodziliby sie płacić na tą sunie...ona zginie w schronie z taką wadą...

Posted

sięga gdzieś do kolana, może poniżej ;) jest bardzo drobnej budowy, ma długie nogi, Nie jest bardzo duża, mało waży, tylko właśnie nogi ją tak podnoszą do góry :evil_lol:

cały czas skacze więc trudno ją sfotografować, jest bardzo żywa :loveu: ale i sympatyczna :loveu:

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Żal mi jej...:(

wpiszcie może w tytule, że poszukiwany DT

dopisałam ;)

Jutro pojadę chyba do schroniska (dzwonił koleżanka, że ich znajomi chcą psa/sukę onkowatego i chyba pojadę jutro z nimi pokazać im schroniskowe bidy, mamy dwa takie w ich typie więc może któregoś wybiorą ;)) to zobaczę co u niej słychac i jak się dogaduje z tą suką z boksu

Myślę żeby zorganizowac bazarek, a pieniądze przeznaczyc na jej sterylizacjię, macie jakieś zbędne rzeczy w domu które mozna sprzedac? ja właśnie szukam i mam już na oku komplet rogza do pozbycia się i MP3 jak ją znajdę, poszukam jeszcze czegoś, dołożycie coś?