Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani zdecydowana ;) podam ci na Pw numer do niej, żeby uzgodnić wszystko jak twój tata pojedzie, ja nie dzwonie bo tak bez sensu będzie, zwłaszcza że ja nie mam pojęcia gdzie się z nią umówić :evil_lol: Wrocławia w życiu na oczy nie widziałam :eviltong:
Fajnie jakbyś dała radę przyjechać po małą bo ja do Katowic nei jeździłam nigdy autobusem, w ogóle tam nie jeżdżę, Krk na pamięć znam ale Katowice.. :roll: ale jakby się nie dało to jakoś dojadę, najwyżej się zgubimy z Niunią :eviltong:

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brysio napisał(a):
nie mam sznas w srode podjechac do Oswiecimia bo nie mam auta w srode;/ a w czwartek juz do Wrocka trza jechac;)

jakoś poradzimy sobie ;) mam tylko nadzieję że ona lubi jeździć autobusami i nie ma choroby lokomocyjnej :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
tak wiem, chodzi mi raczej o transport PL-Niemcy, potrzeba transporter czy nie? nie mam pojęcia

Jesli chodzi o transport PL-Niemcy ,to pies musi jechac w transporterku .Jesli sie dziala wedlug przepisow obowiazujacych w Niermczech ,to paszport musi byc wystawiony najpierw na schronisko ,potem wpisuje sie dane wlasciciela ( sa w sumie 3 miejsca ,wiec to nie problem ).Naturalnie w schronisku musi byc podpisana umowa adopcyjna ,jesli pies bedzie odbierany przez przyszlego wlasciciela ,to umowa adopcyjna ,a jesli nie ,to umowa przejecia psa z mozliwoscia wyadoptowania go dalej.

Posted

Brysio dzwoniła do mnie pani i powiedziała że ktoś inny odbierze sunie w Wrocławiu, zrobi jej to tata, bo poprzednia pani nie da rady, więc ten numer który ci podałam na Pw jest nie aktualny, dostanę inny numer i ci go poślę.

Z Niunią jeszcze do Niemiec będzie podróżował malamut ;)

Posted

ok spoko, tylko jeszcze nie wiem o ktorej pojedziemy, jesli bym tak kolo 14 wyjechała to tam bede jakos po 16. Mysle, ze w takich godzinach gdzies bedziemy jechac;)

Posted

jak dostanę tylko nr to ci go poślę :)

A kiedy mam ci małą przywieźć? jutro po południu czy rano w środę? wolałabym jutro bo w środę moja siostra wychodzi z szpitala, po za tym nigdy do Katowic nie jeździłam więc wolę żeby to nie było wszystko na ostatnią chwilę

Posted

Brysio napisał(a):
ale w Katowicach nie ma problemu, umowimy sie na dworcu wysiadziesz tylko z pociagu lub autobusu i ja tam podejde nigdzie nie bedzie trzeba chodzic;)

ej sory, jak teraz czytam to co napisałam to śmiać mi się chce :evil_lol: ale rano się spieszyłam i miałam zawrót głowy bo jechałam z sunią do Krakowa :p

Napisałam ci PW, potrzebuję numer telefonu ;)

Czyli co? w środę rano mam jechać z sunią tak? Nie mogę się zdecydować czym mam jechać pociągiem czy autobusem , chyba autobusem w końcu pojadę, troszkę się boje z nią jechać, dziś jechałam ze szczeniakiem 3 miesiące i kierowca burczał, a ona jest większa i do tego ruchliwa, zastanawiam się czy ją w transporter nie wsadzić i przewieść, tak chyba lepiej by było

Posted

podjade do Oświęcimia jednak bo tata zostawia mi auto hihihi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

dzwoniła do mnie Pani Niuńki:loveu::loveu::loveu: umowiłysmy sie na czwartek rano, ze jej tata odbierze pieska. Bardzo miła Pani, widac, ze jej zalezy bardzo;) zaraz ma dzwonic jeszcze raz aby uzgodnic godzinę;)

Posted

Mała jest właśnie w drodze do Brysia :) tam dziś przenocuje i jutro znów w drogę :cool3:
Jest kochana, ciągle macha ogonem i niucha wszytko, towarzyska bardzo, chciała bardzo jechać na kolanach Brysia :evil_lol:, ale była cała uciapana i musi jechać na ziemi, a jak śmierdzi... :evil_lol:

Posted

jestesmy juz w domu:) Pati jak wysiadłas mała rozgosciła sie w tyle na siedzeniach i przez całą drogę była bardzo grzeczna;) teraz zjadła ryz z serduszkami i sie napiła, zaraz idziemy na dłuuuugi spacerek;) Z miom Bryskiem sie juz zapoznała ale Psotka od niej ucieka, chyba sie na mnie obraziła hehe. Ten smrodek z siersci to jest nic , jak ona pierdzi hehehe a jak głosno:eviltong: koń by sie uśmiał:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mówiłam że z tyłu jej lepiej będzie
Ona w ogóle jest śmieszna :evil_lol::evil_lol: na smrodek pomoże szampon, gorzej z pierdzeniem :eviltong: wykąp ją żebyście jutro dojechali i się nie potruli od zapachu :eviltong:
Biedna Psocia, nie dość że po zabiegu to jej przywlekli do domku psa z ADHD :evil_lol:

P.S poślij mi na maila zdjęcia Plamki z nowego domku :p

Posted

teraz jes grzeczna, lezy sobie koło mnie, nie moge sie oddalic na krok nawet do kibelka wejsc bo zaraz szczeka. Zrobiła siku na dworze, długo z nią chodziłam, iage sie drapie, ale stwierdziłam, ze nie bede jej kąpac bo p co ją jeszcze teraz sresowc. Ale tak mysle, co z tą smyczą? jak tenfacet nie bedzie jutro nic miał, to bede musiała mu ją zostawic. Zdięcia Plamki juz wysłałam na maila

Posted

pewnie jest troszkę zdezorientowała i chodzi za tobą bo najdłużej przebywała z tobą :p albo po prostu tak cię lubi :evil_lol:
No może faktycznie masz rację z tym kąpaniem, po co ją stresować, musi byc wypoczęta na jutro ;)
weź smycz jak nie będzie miał nic to mu ją dasz, chyba że dasz radę kupić jej smycz i obrożę jutro?

Posted

juz wstałysmy, byłysmy na spacerku;) siusiu i kupka zrobiona na sniadanko zjadła jajeczniczke z białym serkiem;) o 8 wyruszamy;) oj raczej nie bede miała gdzie teraz kupic smyczy ale mysle, ze jak wszystko podliczymy i zostanie jakas kasa z bazarkow itp to odkupimy;)