wilczek007 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 bela51 napisał(a):Pani weterynarz z jastrzębskiego schroniska miała przesłac na mój adres,paszport Wanilki. Proszę skontaktujcie sie z nią, niech prześle innej ,właściwej osobie. Jesli już wyslała, to prosze napisać, komu mam go odesłać. prosze poczekaj, jutro porozmawiamy z nia. Quote
dusje Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Bajka, przepraszam, nie czuj sie urazona w zwiazku z moja wypowiedzia. O tym, ze Siewierz dziala dopiero od tego roku , nie wiedzialam. Dziekuje za przewiezienie Wanilki do kliniki, zeby mogla w cieple spedzic kilka dni. Dziekuje za jej odwiedzanie tam. Na pewno dzieki temu jest jej lzej znosic pobyt w obcym miejscu. Mam nadzieje, ze uda nam sie transport zalatwic jak najszybciej i wreszcie ulokowac Wanilke w domku. Jest mi jej ogromnie zal. Tyle juz przeszla i taka smutna i zagubiona, a dom czeka. Moze szczescie nam dopisze i Wanilka wyruszy juz niebawem w droge. Trzymam kciuki i licze na dobre wiesci juz od jutra. Quote
BajkaB Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Nie czuje sie urazona,ani tez sie nie obrażam.Jestem za stara na takie reakcje i za rozsądna.Nie mogłabym wykonywać mojej działalności gdybym zwracała uwage na niektóre ludzkie wypowiedzi i komentarze.Najistotniejsze jest to,ze lubia mnie psy,a ja je. Ogromnie cieszy mnie,ze Wanilka juz niedługo pojedzie do nowego domu. Nie otrzymałąm natomiast zadnej informacji na moje pytania:na kogo mam zapisac dzisiaj Wanilke i kto ja odbierze w piątek.Takie informacje musze podać, dzisiaj,bo bez mojej zgody nikt nie wyda psa w piątek. Poza tym ktoś musi zapłącić w piątek rachunek. Jade do kliniki około 13 i prosze potraktowac powaznie mój apel,bo malutka musi zostac przepisana pod prawidłowe dane. Przedtem przynajmniej była przypisana do schroniska,a teraz ma byc niczyja?Jest tyle osób i nikt nie chce Wanilki chociaz na papierze? Quote
monika55 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 No nareszcie udalo mi sie wejsc. Wanilka w paszporcie jako wlasciciela ma wpisane Stowarzyszenie p. wet. To Stowarzyszenie wyadoptowalo Wanilke beli. Czyli bela jest teraz jej prawnym opiekunem.Oczywiscie, nie oznacza to ze zostawiamy ja z calym problemem.Na szybko - pieniadze sa na zaplacenie pobytu. Co dalej z sunia - trwaja intensywne dzialania. Przepraszam, jesli kogos urazilam. Naprawde nie mialam takiego zamiaru. Juz nerwy puszczaja, tyle tu niedomowien, braku informacji i braku mozliwosci pisania o waznych rzeczach. Quote
monika55 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Aha, bo zapomnialam - paszport zostal wyslany w poniedzialek na adres beli. Quote
BajkaB Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Dalej nie wiem na kogo mam Wanilke wpisac.Bela wprawdzie pomogła grzecznościowo i zabrała mała ze schronu,ale wiem,ze nie chce absolutnie aby Wanilka była wpisana na jej nazwisko. Pod coś ja wpisac musze niestety,bo nie moze figurowac dalej pod psami z Emira Nikt nie chce odpowiadac prawnie za malutka,a przeciez jest sporo osób. Nie moge doczekac sie zadnych informacji,zadnego konkretu. Czy zatem mam ja wpisac pod schronisko w JZ? Jade niedługo i niestety musze rozwiązac sprawe Wanilki/ Naprawde biedne to maleństwo ze wszech miar:shake: Quote
monika55 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Z Bajka sie skontaktowalam Teraz ja z kolei prosze o kontakt. Quote
__Lara Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Jest coś wiadome??? na kogo będzie Wanilka wydana?? komu mam przelać pieniądze żeby zapłacić za pobyt w klinice? Quote
BajkaB Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ustaliłyśmy tylko formalne zapisanie Wanilki.Natomiast kto odbierze Wanilke to musicie miedzy soba ustalic.Osoba która bedzie odbierała Malutka od razu zapłąci rachunek za jej leczenie.Tylko ustalcie to szybciutko,bo czas biegnie i piątek za pasem Quote
ARKA Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 monika55 napisał(a):No nareszcie udalo mi sie wejsc. Wanilka w paszporcie jako wlasciciela ma wpisane Stowarzyszenie p. wet. A czy to jest dobrze jak Wanilka wyjezdza poza Polskę??? Quote
__Lara Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 BajkaB napisał(a):Ustaliłyśmy tylko formalne zapisanie Wanilki.Natomiast kto odbierze Wanilke to musicie miedzy soba ustalic.Osoba która bedzie odbierała Malutka od razu zapłąci rachunek za jej leczenie.Tylko ustalcie to szybciutko,bo czas biegnie i piątek za pasem Ok, a komu przelać pieniądze? kto będzie odbierał Wanilkę? Quote
monika55 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Laro, cierpliwosci. Szczerze mowiac jeszcze nie wiem. Quote
__Lara Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Na konto Wanilki wpłynęło z powrotem 5zł od beli51, gdyż badania kosztowały 115zł, a nie 120zł. Na koncie Wanilki jest obecnie: 453, 86zł Quote
wilczek007 Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 kurcze cały dzien mnie nie było a tu tak pusto?...Mam nadzieje że wszysto dobrze.. Quote
monika55 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Wszystko zalatwione. Dzieki Aniolom, ktore stanely na drodze Wanilki.:loveu: Quote
__Lara Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Właśnie przelałam 240zł na konto Fundacji Emir, która w niedzielę opłaci poprzez BajkęB pobyt i leczenie Wanilki w klinice. Wpłacę też zaraz 30zł na to samo konto na transport Wanilki, pieniądze te przekaże BajkaB Formicy. Ja wiem tyle. Na koncie Wanilki zostaje (po odjęciu 240zł i 30zł): 183,86zł. Quote
monika55 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ciekawe ile bedzie kosztowac transport do Holandii. Czy nam wystarczy tych pieniedzy? Chyba nie. Quote
__Lara Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ja też się boję, że może zabraknąć :shake: teraz dużo poszło na pobyt Wanilki w lecznicy. Quote
BajkaB Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 A czy wiadomo kto zawiezie Wanilke konkretnie do Holandii?Bo moze potrafiłaby ta osoba podac ile transport bedzie kosztował?Wtedy mozna by szybko cos zebrac jeszcze.No i oczywiście kiedy konkretnie Wanilka do tej Holandii jedzie?Ja zawoze malutka w niedziele raniutko do Zabrza,oddaje Formicy,przekazuje 30 zł i tyle.A gdzie Wanilka dalej pojedzie w tym dniu to juz nie wiem niestety. Quote
monika55 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Bajko kochana, wszystko bedzie wiadomo w swoim czasie. Wiesz jak to zalatwiane. Ale wszystko sie udaje. Musimy byc dobrej mysli. Quote
bela51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Paszport Wanilki odebralam. Bedzie jutro u Bajki. Quote
__Lara Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 maksiorek napisał(a):Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, że w niedzielę Wanilka nareszcie pojedzie do Holandii. Transport jest już umówiony i jeżeli nic się nie wydarzy, to sunia w niedzielę po południu wyjeżdża. Szczegóły będę znała jutro przed południem. Mam tylko pytanie do dziewczyn, które woziły Wanilkę autem - jak sunia zachowywała się podczas jazdy? A co z opłaceniem transportu? Komuś coś przelać? Quote
Recommended Posts