Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przelewam beli51 150zł = 120zł na badania + 30zł benzyna.

Przelane: obecnie na koncie Wanilki jest 448, 86zł.

Oby Wanilka była zdrowa...!

A co z wyjazdem do Holandii?

Nadal nic nie wiadomo kiedy by był?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZooHobby Hotele Dla Zwierząt

WOJ. ŚLĄSKIE

"Gościniec Chorzowski", Wolności 24 , 41-500 Chorzów, gmina Chorzów, tel.(32) 2492908
Hotel przy Zakładzie Szkolenia Psów Hotel H. Korkus, ul. Obrońców Westerplatte 130, Katowice, tel.(32)2564235, lub tel.(32)2555038
Hotel Dla Psów Monika Motłoch, ul. Okrzei 1, Sosnowiec, tel.(32)667116, lub tel.602711 616
Hotel Dla Zwierząt, Dąbrówka Mała, ul. Milowicka 1, tel.(32)2566115
Hotel Dla Zwierząt, ul. Sosnowiecka 16, Mysłowice, tel.(32)3160885
Hotel Dla Zwierząt, ul. Zwycięska 158, Ornontowice k/Gliwic, tel.(32)3361500
Hotel Dla Zwierząt, ul. Baczyńskiego 11a, Sosnowiec, tel.(32)2937556

Posted

bela51 napisał(a):
Muszę przejrzec wątek i zapamietać jak Wanilka wygląda.Zeby mi przypadkiem innego psa nie dali.:evil_lol:

:evil_lol: nie no, to już by było przegięcie :diabloti:

Posted

Witajcie kochani! Przed chwilą wróciłam do domu. Wiadomości są raczej dobre, ale nie do końca. Zabrałam Wanilke ze schronu, bez przeszkód, ale po długiej rozmowie z p.weterynarz. Pani gwarantowała, że sunia jest zdrowa, bo żadne parwo w schronie nie wystapiło tylko zatrucie pokarmowe. Niemniej zawiozłam sunie do lecznicy, gdzie przebadano ja i zrobiono 2 testy na wirusówki.Testy wypadły pomyslnie, ale stwerdzono osłuchowo, że Wanilka ma stan zapalny dróg oddechowych i podwyższona temteraturę. Dostała antybiotyk.Po prostu przeziębiła sie w schroniku.
Dzisiaj zostawiłam ją w takim małym hoteliku prowadzonym przez wolontariuszkę pracujaca w tej klinice. Cena mała, bo 10 zł, ale warunki nie dla chorego psa. Boks jest na zawnątrz, co prawda zadaszony i buda porządnie ocieplona, ale ta psina tam zostać nie powinna.
Jutro trzeba ją przenieśc do pomieszczenia ocieplonego, ale dzis nie miałam siły szukać.
Złapcie za telefony i proszę najdzce cos w najbliższej okolicy, abym nie musiała znowu jechac do Jastrzebia.
W lecznicy za dwa testy i antybiotyk zapłacilam 115 zł. W piatek trzeba jechac do kontroli.
Za chwile spróbuje umieścić pare zdjęć z dzisiejszego dnia.

Posted

bela :lol: przyjmij prosze, najserdeczniejsze podziekowania za pomoc Wanilce.

Babeczki, ktory hotelik ma boksy wewnetrzne i moze przetrzymac Wanilke do czasu jej wyjazdu?

Sliczna jest ta nasza Wanilka :loveu:

Posted

Dusje, dzieki naszej nieocenionej BajceB, Wanilka wróciła do kliniki i nocuje w ciepełku. BajkaB pojechała po Wanilke do hotelu i załatwiła jej pobyt na czas choroby w klinice.
Dujse, jako osoba odpowiedzialna za dalsze losy Wanilki, proszę o pilny kontakt z BajkąB. na nr tel. 785 066 066.

Posted

bela51 napisał(a):
Dusje, dzieki naszej nieocenionej BajceB, Wanilka wróciła do kliniki i nocuje w ciepełku. BajkaB pojechała po Wanilke do hotelu i załatwiła jej pobyt na czas choroby w klinice.
Dujse, jako osoba odpowiedzialna za dalsze losy Wanilki, proszę o pilny kontakt z BajkąB. na nr tel. 785 066 066.

Wyslalam pw do Ciebie :lol:

Posted

Bela, jak to dobrze, że się psiunią zajęłaś i już ją zabrałaś stamtąd! ogromne dziękuję Ci się należy! biedna Wanilka, tak słodko i smutno zarazem wyszła na tym zdjęciu.

Rozumiem, że Wanilka ma teraz zapewnione lokum w cieple, nie na zewnątrz?

Posted

Tak.Wanilka od dzisiaj przebywa w Klinice w Dąbrowie G. dopuki nie wyzdrowieje.
Posluchajcie. Ze strony Fundacji EMIR Oddział Siewierz wpłynęła propozycja, aby oni przejeli opiekę nad Wanilką w zamian za przelanie na ich konto pozostałych funduszy. Od tej pory Fundacja pokrywałaby koszty leczenia, następnie pobytu w hotelu tak długo, jak będzie to konieczne, oraz dowiezienia Wanilki do miejsca, gdzie mialaby być przejęta przez jej właścicieli.
Jeśli dom w Holandii z jakichs powodów nie doszedłby do skutku, Emir zajmie się szukaniuem nowego domu dla Wanilki
Według mnie to bardzo dobra propozycja.
Prosze o wypowiedz innych osób, bo Lara pewnie sama nie będzie chciala podjąć decyzji.

Posted

Wanilka jest w klinice i bede jej doglądałą.Mamy tam ciężko chorego Emirka,jestem codziennie u niego.Zreszta jestem tam i tak zwykle codziennie,albo i kilka razy dziennie z racji leczenia naszych psiaków Fundacyjnych i moich osobistych tez.
Wanikla jest pod opieka,w ciepełku i czyściutkim ,wyścielonym kenelku.
Zrobiła m jej kilka fotek,ale niezbyt sie udały.Jutro postaram sie zrobic lepsze i przekazac nowe waidomosci