Julia07 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 To byłby najgorszy scenariusz i dla Wanilki i dla Misi i pozostałych psiakow:-( Quote
Alicja Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 A jeśli to parwo :mad:co jest BARDZO PRAWDOPODOBNE ... czy chcecie narażać hotelikowe psy i psy pani Beaty:crazyeye::crazyeye::crazyeye: , mogą tam być nawet suczki z młodymi bo pani Beata ma hodowlę ... to jest niedopuszczalne :angryy::angryy::angryy: Jeśli Ada -jeje moze zawieść do konkretnego weta Wanilkę to nie róbcie scen , psina powinna jutro znaleźć się w Klinice Quote
Julia07 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 czeski film, przez te skaczące posty ciezka rozmowa....:shake: Quote
__Lara Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Alicja napisał(a):A jeśli to parwo :mad:co jest BARDZO PRAWDOPODOBNE ... czy chcecie narażać hotelikowe psy i psy pani Beaty:crazyeye::crazyeye::crazyeye: , mogą tam być nawet suczki z młodymi bo pani Beata ma hodowlę ... to jest niedopuszczalne :angryy::angryy::angryy: Jeśli Ada -jeje moze zawieść do konkretnego weta Wanilkę to nie róbcie scen , psina powinna jutro znaleźć się w Klinice Też tak myślę, to najlepsze rozwiązanie. Proszę żeby mi dać znać jeśli coś trzeba będzie przelać. Quote
dusje Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Nie wiem co mam radzic, chce jak najlepiej dla Wanilki. Zeby nie bylo zadnego chorobska i zeby Wanilka dotarla do oczekujacego ja domu. Najlepszego Wanilko, oby odbylo sie bez chorobsk i zebys wreszcie zaznala spokoju i radosci. Quote
Ada-jeje Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Dusje mozesz isc spac spokojnie, juz my z Bela wszystko jutro dogramy, a pozniej tylko rachunek wysle skanem do Lary zeby mi przelala pieniazki.:lol: Quote
dusje Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Zatem ciesze sie i spokojnie ide spac. Niech juz Wanilka opusci `sanatorium`/ w koncu obowiazkowa rehabilitacje zaliczyla. Nie czuje sie usatysfakcjonowana....nawet , jesli Wanilka bedzie na wolnosci. Kordonkowych i moherowych snow zycze tym i owym..... Quote
dusje Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Chyba za szybko napisalam poprzedni post. Niech Wanilce sie wiedzie jak najlepiej, ale...........chyba nie Larze pisany podobny los :shake: Ustawicznie, atakowana przez Arke, na kazdym watku.....Za co, Arka.... Za Jej ogromny wklad w pomoc w zebraniu pieniazkow dla Wanilki.....za wyszukiwanie domow dla innych psiakow, tak? Wstydz sie, Ty sama opierasz sie w swojej dzialalnosci jedynie na dogomaniakach.... a czasami..na pomocy z UE....;), a oni Cie tak kochaja, ze glowa mala :oops: Jesli nie oni...domkow nie ma. Ty zas dalej na kanapce i stukajaca posty......kanapka wygodna , nieprawda............... Lara :loveu: przezywa ciezkie chwile.......oddala serce dogo i w zamian padla ofiara niespozytej energii Arki...... Arka, zastanow sie, co robisz i jak pomagasz.....¨poki co, szkodzisz, niszczysz dobrych ludzi......Wpedzasz ich w depresje, dlaczego to robisz? szamanka, moze mnie stad wyrzucic i zbanowac, mam to gdzies, jakkolwiek szanuje i ludzi i obowiazujace zasady, ale mam zal do Ciebie, Arka, za unicestwianie ludzi dobrej woli na tym wlasnie forum. Za to, ze pograzasz ich bez uzasadnienia, za to, ze oni rozliczaja sie otwarcie , a Ty ich niszczysz, wreszcie za to, ze sama mam swoje lata i nie pozwole Ci niszczyc pasje i wrazliwosc mlodych i szlachetnych osob, do ktorych nalezy m.in. Lara. Podlosc i chyba kompleksy, nieuleczalne zreszta. Ot, Twoja specjalnosc :mad: Umarl krol, niech zyje krol. znasz to powiedzenie ? Po Tobie przyjda inni, oby bardziej obiektywni i bardziej aktywni. Moze tez bez biurka i telefonu i leniwej kanapki...., bardziej zwarci i mobilni.......Daj Boze!!! PS. Pozostaw Lare w spokoju, jesli masz cos do niej, to napisz oficjalne pismo, a nie na watku badz PW. Sad rozpatrzy, nie masz watpliwosci chyba ? Quote
ARKA Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 __Lara napisał(a):Rozwala mnie normalnie...ten pies już ponad miesiąc temu mógł być gdzie indziej :angryy: ale czekało się, czekało się i teraz jest bigos :angryy: Ma depresje powiadasz, a jeszcze niedawno zlosc ja zzerala, nic wiecej. Sama prowokuje, wiec ma to co daje. Policja straszyla? Jakos wtedy depresji nie miala. Jakies nienawisci miedzynarodowe,uprzedzenia niemieckie, usilowala wniesc(zmoderowane jest)i jakos tej depresji nie bylo widac. Takie skoki nastrojow nie sa dobre i napewno na dogo ich nie wyleczy. Ty sama sie zastanow nad tym co ty piszesz, lepsza nie jestes. Co cie zre, ze inni pracowac juz nie musza? Takie jest zycie, widocznie lepieje zapracowali, wnioski wysnuj. Jakaś masz obsesje na temat pomocy z UE, jaka pomoc z UE, nie jestem rolnikiem,kobieto:evil_lol: Jastrzebski schron tez nie jest rolnikiem, nie ma tam zwierzat gospodarskich co ty za bredne wypisujesz, ktos niezorientowany gotow pomyslec,ze UE daje kase na zwierzeta bezdomne, dlaczego ludzi wprowadzasz w blad celowo??:mad: Ja tu w Polsce robie swoje, sa coroczne akcje sterylizacji i uwazam,ze to jest najwieksza pomoc dla naszych zwierzat. Halooo jestesmy dawno w UE, zapomnialas? Nie zaslaniaj sie mlodymi ludzmi, ze masz misje.. Pewnie,ze nikt nie jest wieczny i mam nadziej,ze beda inni lepsi tylko to moze pomoc zwierzetom a nie wywoz psow maaaasowy do Niemiec. Nie wiadomo kto, nie wiadomo gdzie, tak naprawde. Quote
dusje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ARKA napisał(a):Ma depresje powiadasz, a jeszcze niedawno zlosc ja zzerala, nic wiecej. Sama prowokuje, wiec ma to co daje. Policja straszyla? Jakos wtedy depresji nie miala. Jakies nienawisci miedzynarodowe,uprzedzenia niemieckie, usilowala wniesc(zmoderowane jest)i jakos tej depresji nie bylo widac. Takie skoki nastrojow nie sa dobre i napewno na dogo ich nie wyleczy. Oj nie, masz racje :evil_lol: Takie skoki nastrojow sa fatalne :roll:, ale moga zaprowadzic Cie na wokande, bo to sa skoki nastrojow i juz. Ty sama sie zastanow nad tym co ty piszesz, lepsza nie jestes. Nie, nie jestem lepsza, ale od kogo? Co cie zre, ze inni pracowac juz nie musza? Inny slownik wyrazow obcych tez posiadasz? Jakie "zre",przepraszam i do kogo to piszesz? Nie pomylilas sie? Takie jest zycie, widocznie lepieje zapracowali, wnioski wysnuj. Jakaś masz obsesje na temat pomocy z UE, jaka pomoc z UE, nie jestem rolnikiem,kobieto:evil_lol: Jastrzebski schron tez nie jest rolnikiem, nie ma tam zwierzat gospodarskich co ty za bredne wypisujesz, ktos niezorientowany gotow pomyslec,ze UE daje kase na zwierzeta bezdomne, dlaczego ludzi wprowadzasz w blad celowo??:mad: Chyba Tobie sie myli i to bardzo.....Sa dotacje, nieprawda? Chwala Bogu, ze nie jestes rolnikiem, bo chleba z tego nie byloby........ Sieczka..owszem.... pasuje do wizerunku. O czym piszesz?, ze co, trzeba bydlem byc, by moc zamieszkac w normalnych warunkach i dotacje dostac? Powalilo Cie kompletnie? To znaczy, ze schron w Opolu na bydle sie opiera i zapewnia lux warunki :evil_lol: Uspokoj sie, podaj mi numer tel do siebie, chetnie z Toba pogadam, niezobowiazujaco, bo fundacji nie mam i szybko moge zmienic zainteresowania............ Nie zaslaniaj sie mlodymi ludzmi, ze masz misje.. Pewnie,ze nikt nie jest wieczny i mam nadziej,ze beda inni lepsi tylko to moze pomoc zwierzetom a nie wywoz psow masowy do Niemiec. Misji nie mam, zadnej misji, masz problem z adopcja psow w Niemczech czy tez Holandii? Jak sie to ma do Twojej niepodwazalnej decyzji w sprawie adopcji Wanilki? Rusz wreszcie leniwa 4 litery i zobacz jak to wyglada w rzeczywistosci. Tracisz czas, a tymczasem mozzesz spokojnie poznac i DT i DS w Niemczech i w Holandii. Cena bileciku = przejazd z Gdanska do Katowic, jaki problem? Hotel to jakies 4o euro.... ale niewykluczona goscina GRATIS u ludzi, ktorzy juz wczesniej zaadoptowali psine z PL Ufasz Gemmie? A na jakich to podstawach jej ufasz???????? Pelna domyslow czekam na odpowiedz.......Bo ja ja znam i wiem z kim mam kontakty, ale TY????? Jak wyglada z Nia Twoja znajomosc? Quote
ARKA Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Dotacje z UE na schroniska??? Podaj tu te mozliwosci to zapewne wiele schronisk chetnie skorzysta i bedzi Ci dziekowac, bez sieczki w ..... A co Ciebie obchodzi jak wyglada moja znajomosc z Gemma, tak samo wyglada jak twoja;) Jaka moja decyzja odnosnie Wanilki, tak poza wszystkim?? To schronisko decyduje komu wyda psa a nie ja:razz: Quote
dusje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ARKA napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Dotacje z UE na schroniska??? Podaj tu te mozliwosci to zapewne wiele schronisk chetnie skorzysta i bedzi Ci dziekowac, bez sieczki w ..... A co Ciebie obchodzi jak wyglada moja znajomosc z Gemma, tak samo wyglada jak twoja;) Jaka moja decyzja odnosnie Wanilki, tak poza wszystkim?? To schronisko decyduje komu wyda psa a nie ja:razz: Posluchaj i to dobrze i zakoduj sobie raz na zawsze: moja znajomosc z Gemma ma niewiele wspolnego z "ta Twoja", Ok? Nie pozwalaj sobie za wiele, nie zycze sobie takich porownan i poufalosci. Mozliwosci dotacji poszukaj sobie sama, ja poddalam mysl i pewnie mozna z niej zrobic uzytek, bez koniecznosci produkowania sieczki. Co do Wanilki : Ty chyba poczulas sie w obowiazku pelnienia roli rzecznika JZ. Skoro zaczelas, to dokoncz i faktycznie przestan robic sieczke w glowach ludzi, ktorym zalezy na losie tej suni. Nadal nie odpowiedzialas na moje pytanie: kto Cie prosil o mieszanie sie do sprawy Wanilki, kto Cie prosi o wtracanie sie w sprawy Jastrzebia? Masz cos pozytecznego do wniesienia w tym temacie? Posluchaj, jesli Wanilka nie zostanie wydana, to Ty podkladasz sie rowno i o Tobie bedziemy mowic teraz i za X lat...malo pozytywnie. Nie probuj przerzucac odpowiedzialnosci za los Wanilki na kogokolwiek z nas tutaj obecnych. Przeciez wszyscy znaja sprawe ..... Przestan juz pisac....wyrzadzasz sobie krzywde......., osmieszasz sie.......Po co? Quote
ARKA Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 dusje napisał(a):Posluchaj Ty posluchaj, swoje frustracje lokuj gdzie indziej. Bzdury znow totalne zaczynasz plesc i sama sie nakrecasz. Nagle temat UE sie pojawia i znika jak mydlana banka. Nagle pojawia,ze Wanlki moga znwo nie wydac, kreci ci to sie krec sama. Faktycznie, szkoda mojego czasu na rozmowy z toba. Quote
dusje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ARKA napisał(a):Ty posluchaj, swoje frustracje lokuj gdzie indziej. Bzdury znow totalne zaczynasz plesc i sama sie nakrecasz. Nagle temat UE sie pojawia i znika jak mydlana banka. Nagle pojawia,ze Wanlki moga znwo nie wydac, kreci ci to sie krec sama. Faktycznie, szkoda mojego czasu na rozmowy z toba. Odnosze wrazenie, ze prowadze dialog z "moherowa" babcia od Ojca R. Koncze, mam dosc, nie moj poziom. Niemniej jednak dziekuje za dotychczasowa wspolprace, Twoje posty przetlumacze Gemmie, ktora znalazla Dt dla Wanilki i niech sie dzieje wola Nieba. PS. Faktycznie, skoncz, nie odbieram na tych samych falach, niestety. Masz problem i to powazny. Frustracji nie mam, mam przepis, podac Ci na PW? UE jeszcze nie wydala dyrektyw w tym zakresie ;) Quote
dusje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ARKA napisał(a):Ty posluchaj, swoje frustracje lokuj gdzie indziej. Bzdury znow totalne zaczynasz plesc i sama sie nakrecasz. Nagle temat UE sie pojawia i znika jak mydlana banka. Nagle pojawia,ze Wanlki moga znwo nie wydac, kreci ci to sie krec sama. Faktycznie, szkoda mojego czasu na rozmowy z toba. Jest juz niedziela, 22 dzien Marca.... Juz przeczytaliscie to co powyzej???????? Ja, tak. Malo tego - wyciagnelam wnioski...paskudna EU wszechobecna ale skapa, Wanilka - pies na wage zlota, ja zas mam sie krecic, rozumiem, ze dookola wlasnej osi........zastosowalam i sa juz 1 efekty. Wlasnego TZ zobaczylam w innym zwierciadle ;) a tak mnie prosil, coby go juz nie krecic :eviltong: Quote
bela51 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ada-jeje, Monika, prosze o kontakt. Chciałabym za godzine wyjechać, a nie mam Waszych numerów telefonu. Quote
bela51 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Może nie wszyscy wiedzą, ale podjełam sie zawieżć Wanilkę jutro tzn. w poniedzialek do kliniki w Dąbrowie G. Po testach i surowicy, są dwie opcje. Chora- zostaje w klinice ( i chyba trzeba zbierać pieniądze), zdrowa- jesli weci tak zadecydują pójdzie do hotelu. I tu zaczyna sie problem. Do którego? Czy przy katowickim schronie? ( jeśli będą miejsca?). Czy szukac przy innych schronach? W szopienicach na Westerplatte jest podobno przywoity hotel i są w nim miejsca- ale cena 30 zł. Uprzejmie proszę aby osoby zainteresowane losem Wanilki odezwały się.Jak przypuszczam - sprawa prywatnego hotelu przy hodowli psów w Jastrzebiu jest juz nieaktualna.? Poważnie proszę o pomoc w tej sprawie, bo Wanilki do domu zabrać niestety nie mogę.Co prawda moja suka jest szczepiona, ale w środę jest zapisana na sterylke i jest to dla mnie sprawa priorytetowa. Quote
Ada-jeje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Bela gdyby Wanilka miala trafic na hotel do Szopienic to ja tam zaltwie za 23 zl. za dobe, albo mozna bedzie ja odwiezc do hotelu do JZ. jezeli faktycznie bedzie duzo tanszy. Quote
bela51 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Wiesz, nie wiem, czy w ciągu jednego dnia zdołam 2 razy zaliczyć wycieczke do Jastrzębia.Tym bardziej, że podejrzewam, w klinice spedzę troche czasu. Poza tym w domu zostawiam psa, który sam nie może siedzieć 12 godzin. Jeśli zdołasz załatwić rabat w Szopienicach, to przy tym chyba zostaniemy. Dzwoniłam i mają miejsca, tylko martwiła mnie cena. Coż, zobaczymy, co zdecyduja weci. Z kliniki zadzwonię do Ciebie. Dzięki za pomoc. Quote
Ada-jeje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Dzieki Bela musimy poczekac do jutra na wyniki, zeby podjac dalsze kroki. Quote
__Lara Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 A katowicki hotel w schronisku? rezygnujemy czy dzwonimy rano? Quote
Ada-jeje Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Lara ja nie znam katowickiego hotelu przy schronisku, nie podejrzewam jednak zeby o taki hotelik chodzilo. Quote
bela51 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Jest też hotelik przy bytomskim schronie, ale dzisiaj nie mogłam sie tam dodzwonić. Hotelik jest w budynku, ale nie byłam w środku. I nie znam też ceny. Quote
monika55 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Najwazniejsze, zeby Wanilka opuscila nasz schron. W zaleznosci od stanu zdrowia zalatwiajcie gdzies hotelik. Da nam to czas, zeby pomyslec i postanowic co dalej i lepiej. Ja wiem, ze to stres dla suni. Ale na razie tak chyba musi byc. Trzymajmy kciuki zeby okazala sie zdrowa. Quote
Recommended Posts