Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 [quote name='supergoga']Bemol jest cudny. To ja też go powstawiam o w ogłoszenia. A jaki namiar kontaktowy podawać. I czy na allegro wstawiony, bo chyba mi umknęło. Bardzo będę wdzięczna za wystawienie! :lol: Próbowałam podejść do allegro, ale nigdy tego nie robiłam i się boję, że coś schrzanię. Alfa i Zuzia mi poradziła (dzięki!) umieszczenie danych w pierwszym poście. Już to zrobiłam. I tu też wrzucę: 601-748-728, 0.32 2537-643, [email protected] Z umieszczeniem na Allegro łączą się jakieś koszty - proszę dać cynk, to prześlę gdzie trzeba. Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 To są adresy gdzie już są informacje o Bemolu :lol: :lol:: szarik.pl, zgubiono.pl, zgubione-znalezione.org, adopcje.org, adopcjapsa.pl, dwukropek.pl (to ogłoszenia w Gazecie Wyborczej), portal.animalia.pl, owczarki.eu, owczarek.pl bobo-polska katowice.olx.pl, pineska.pl, e-zwierzak.pl katowiceslask.pajeczyna.pl portal.animalia.pl Czeka jeszcze na opublikowanie na wesołej łapce. No i są ogłoszenia porozlepiane i było info w radio Katowice. Może ktoś pokocha Bemola. (A już się czuje pewnie, skubany! Fantastyczny jest. Zaczyna zapraszać do zabawy!) Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Słuchajcie, czy jak się daje ogłoszenie na allegro, to czy wpisywać jakąś z kosmosu sumę w cena minimalna - np 10 mln, żeby nie być zmuszonym do sprzedania psa komukokwiek kto wylicytuje? Wczytuję się w regulamin allegro i wychodzi mi, że tak jest bezpiecznie, ale się na tym za cholerę nie znam! :shake: Quote
maciaszek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [quote name='Bjuta']Słuchajcie, czy jak się daje ogłoszenie na allegro, to czy wpisywać jakąś z kosmosu sumę w cena minimalna - np 10 mln, żeby nie być zmuszonym do sprzedania psa komukokwiek kto wylicytuje?Wystaw za symboliczną złotówkę i dodaj taki tekst: "Zanim zalicytujesz - zadzwoń i omów warunki adopcji! Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa. Zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna, bo pies to nie rzecz i nie oddamy go w pierwsze lepsze ręce... Aukcja wystawiona jest przez wolontariuszy, którzy nie pobierają z tego tytułu żadnych opłat." A w tytule napisz "owczarek (mix)", będzie więcej wyświetleń :). Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Bemol ma już stronę na Allegro. Matko ila ja się dzięki niemu nauczyłam! :lol: Już umiem pisać na forum i wstawiać zdjęcia z fotosika i wystawiać na Allegro... ;) Wszystko dzięki Bemolkowi i Wam! Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Bemolek wyspał się jak należy. (Heksa też). Poszliśmy na spacer i zauważyłam, że B. ciągnie bardzo do małych dzieci (do wózków konkretnie). Może dlatego musiał zamieszkać na ulicy, że przyjechało dzieciątko w wózeczku? A może nawiał za jakąś sunią, bo jurny chłopak jest! Quote
Rozgardiasz Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Rzeczywiście przepiękny! Niezwykły kolor i bardzo smutne ślepka. Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Ale miałem fajny spacer! Taka piękna dziewczyka pozwoliła się obwąchać! Są jeszcze porządne babki na świecie! :lol: Quote
halbina Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: kawaler co sie patrzy! :loveu: Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 O tak! Jest naprawdę kawał chłopa! A co będzie jak go odkarmimy ciupinkę! Quote
Rozgardiasz Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Bemolku, ty mi wyglądasz na takiego co by i budą niepogardził. Czy się mylę? Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Budą? Wuju, ja się włóczyłem parę (?) tygodni po mieście, ja tam budą byłbym zachwcony, byle była ciepła, bez łańcucha no i żeby przy tej budzie stał domek z ludźmi, którzy kochają! A masz jakąś konkretą budę na myśli, czy to taka refleksja ogólna? Quote
supergoga Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 No i nie zdążyłam z allegro. Ale wstawiam psa w inne portake na których jeszcze nie jest. Niestety nie było mnie do tego czasu przy kompie. Pies jest przepiękny. Zupełna rewelacja. Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Dzięki, dzięki wielkie! On dopiero będzie piękny! Już ładnie pożera królewskie obiady i będzie rósł! Ale w porównaniu z moją sunią ze schroniska, to Bemol jest trochę dzikusek. W ogóle się nie prosi o pieszczoty! Przyjmuje je z wdzięcznością, ale nie przyjdzie mu do głowy się upomnieć! Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Ała, coś mi robią! A ja jeszcze nie wiem czy to lubię... Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Wymierzyłam mojego przystojniaczka (nie super dokładnie, bo się wiercił). Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Bemolku, no nikt cię nie szuka... :-( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Bjuta']Wymierzyłam mojego przystojniaczka (nie super dokładnie, bo się wiercił). :crazyeye: :roflt: to Bemolek rzeczywiście chudzina. Sprawdzałaś czy on ma czip? Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 nie sprawdzałam :oops: A byliśmy cholerka w klinice weterynaryjnej. Może jutro uda mi się gdzieś z nim podjechać. Quote
Soema Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Wyjątkowy psiak..:loveu: z załatwianiem się w domu nie ma problemów? Jak można psa wyrzucić..:shake: Quote
Bjuta Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Wychodzimy z oboma psami dosyć często (na zmianę oczywiście - jest cała technologia wychodzenia), bo Heksa ma chore nery i musi co 3 godziny. Bemol na tym korzysta, bo przy okazji i on wychodzi, ale raz nie poszedł i 6 godzin wytrzymał zupełnie bez problemu - wcale się nie napraszał. Nie niszczy niczego w pokoju (nawet mu to do głowy nie przyszło), ale też się specjalnie nie bawi. Jeszcze jest troszkę skołowany. Tak naprawdę dopiero zaczęły mu kiszki pracować, w końcu naprawdę przyszedł zagłodzony i nie bardzo ... umiał jeść. Teraz wymiata miskę do czysta w mig i Heksie podjada, jak ta na spacerze. :lol: Uwielbia drapanie po brzuszku. Quote
Recommended Posts