Bjuta Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Znalazłam 25.XII w Katowicach cudnego, dużego, bardzo ufnego psa. Na razie nazywa się Bemol. Jest płowo-biszkopotowy, trochę wilczurowaty, potencjalnie przepiękny (na razie to wielka głowa, skóra i kości). Weterynarz ocenił go na jakieś 2 lata. Muszę go bardzo pilnie oddać - mam suczkę ze schroniska, która ledwo się zaadoptowała i teraz bardzo przeżywa "konkurencję". Atakuje Bemola jak tylko uda jej się przedrzeć przez drzwi. Jeśli znajdą się jakieś dobre ręce, to dowiozę Bemola do nowego domu. Dopisuję dane kontaktowe: 0.601-748-728, 0.32 2537-643 (z Beatą Dzianowicz), [email protected], Katowice Quote
Bjuta Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Dzięki! A czy możesz mi podpowiedzieć jak się to robi? Quote
Soema Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Wklej koniecznie zdjęcia, będzie łatwiej ;) Quote
Soema Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Możesz zrobić to tak: 1) zaloguj się na fotosik.pl 2) kliknij na wrzucaj zdjęcia 3) pokażą Ci się propozycje skąd mają być zdjęcia a (jak z kompa to dodaj z dysku komputera) 4) zaznacz które chcesz wrzucić na swój profil, poczekaj aż się załadują 5) gdy będziesz miała już wszystki zdjęcia wtedy klikasz pod nimi na hasło Pobierz wszystki kody 6) piszesz posta na dogo i kopiujesz na niego kody (miniaturka na forum, drugi kod od góry) albo prześlij mi na maila [email protected] to wstawię. Będzie szybciej :) Quote
Bjuta Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 " class="ipsImage" alt=""> Kochani, pomóżcie znaleźć miejsce dla tego przystojniaka! Moja suka chce go zjeść żywcem (zazdrościnca), a on jest taki dla niej miły...! Quote
Soema Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Bemolku przypomnij się ciotkom i wujkom!:razz: Quote
Soema Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 A może by go na ONki w potrzebie wrzucić, trzeba kogoś poprosić o to. Bardzo sunia zazdrosna? Bjuta może zmień tytuł, że młody psiak w typie ON poszukuje domu, no i miasto gdzie psiak przebywa.. Quote
Soema Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Bjuta napisał(a):Zrobione! I jakie wielkie zdjęcie mi wyszło! A co to te ONKi (czy to jest bardzo głupie pytanie?) Przepraszam :oops: Owczarek Niemiecki. No ten inny link jest lepszy, bo zdjęcie większe :) Quote
Bjuta Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Zrobione! I jakie wielkie zdjęcie mi wyszło! A co to te ONKi (czy to jest bardzo głupie pytanie?) Quote
Bjuta Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Dzięki! To już będę wiedzieć. Pytałaś czy moja Heksa bardzo zazdrosna. Kurczę... W listopadzie odszedł od nas poprzedni pies (miała 16 lat i wszędzie przerzuty) i obiecaliśmy sobie, że nigdy więcej. Wytrzymaliśmy tydzień i pojechaliśmy do schroniska w Zabrzu. Wzięliśmy Heksę. Znajomi nam mówili, że się nie przyjmie po tak długim czasie w schronie. Słuchaj, po dwóch tygodniach to była już królowa kanapy! Pedigri nie, wątróbka owszem, ale z ryżem, bo kasza to nie dla niej itd. Pieszczona non-stop, wyluzowana, bez smyczy - bo wraca na każde zawołanie, szczęśliwa na maksa. No i idę sobię z nią na Plac Andrzeja a tam taka nędza psa stoi. Stoi i patrzy i widać, że zamarznie, bo w brzuchu pusto a ziąb jak cholera. No to zdjęłam Heksie obrożę i założyłam Bemolowi. Tego jej wzroku do końca życia nie zapomnę... Bemola zaciągnęłam na smyczy, Heksa wlokła się za nami nic nie rozumiejąc. No i cały miesiąc socjalizacji wziął w łeb. Dziś przedarła się przez drzwi i chwyciła Bemola (dwa razy od niej większy) zębami. Ale do krwi nie użarła. Dobrze, że nie oddał, bo by z Heksy nic nie zostało... No nie mają łatwo. A tak wygląda moja Heksa Quote
Soema Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 No to rzeczywiście.. ale w szoku pewnie, że znów ktoś chce "jej" człowieka zabrać..:roll: pewnie złe wspomnienia ma. A psy w schroniskach to w większości "kanapowce":diabloti: ładna sunia to nic dziwnego, że Bemol nie ruszył. Quote
halbina Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 witaj! ściągnę tu parę cioteczek kochanych, co pomogą ogłaszać Bemolka! Quote
jotka Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Wysłałam jednej dziewczynie, może co z tego będzie. Ale niech każdy szuka i rozsyła, jak tylko 2-3 osoby są na wątku, to marne jego szanse. Quote
Alicja Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Info powysyłane ...ale coś pusto ...... Quote
Klementynkaa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 no śliczny gapcio, może ktoś go zgubił i szuka? (wiem, wiem... naiwne pytanie :( ) jak podasz namiary to zrobie mu plakacik do drukowania i rozklejania Quote
Doda_ Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 w górę.. psiak śliczny :-( moze do hoteliku zawiezc, jak nie znajdzie sie dt?? jak dlugo moze byc u obecnej opiekunki? Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Dzięki wielkie! Ja już trochę porozlepiałam plakatów w Katowicach. Już podaję dane. [email protected]; 0.601-748-728; 0.32 2537-643 Quote
maciaszek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Kurcze, znam ten ból. Sama mam w domu "potwora", który chce zjadać psy-tymczasowiczów :shake:. Bjuta, porozmawiaj z sąsiadami, ze znajomymi. Może ktoś by się zgodził przetrzymać psiaka przez jakiś, krótki czas? No i wielkie dzięki, że nie pozostałaś obojętna :loveu:! Quote
Recommended Posts