Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Wróciliśmy od weterynarza. Bemol urządził histerię jak się patrzy. Na szczęście wcześniej kupiliśmy kaganiec, który bardzo grzecznie pozwolił założyć. Weterynrka oceniła go na dwa lata (ale mniej więcej, bo zębów nie pokazał przez ten kaganiec). Trudno było go osłuchać, bo wył jak do księżyca, ale uznała, że lepiej mu dać jakieś prochy na ogólne przeziębienie, bo w końcu włóczył się po zimnie, i być może coś mu tam w oskrzelach gra. Temperatura w porządku. Generalnie usłyszeliśmy, że jak odrobaczyć i odkarmić, to będzie cudo pies. W sumie, przez te dwa dni już się bardzo poprawił. Dzięki wszystkim za pomoc. Intensywnie szukamy domu na razie bez happyendu. Quote
Soema Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 A ile Bemol może zostać, bo chyba Heksa się nie da udobruchać..:roll: i pytałaś o ten hotel jak coś?:) Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Hotel od poniedziałku dopiero (jak ludzie odbiorą psiaki zostawione na Święta). Do poniedziałku może się uda wytrzymać z tymi psami. Ale to jest lekki obłęd. Quote
Daria_13 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Porobiłam psiakowi ogłoszenia na: pineska.pl gumtree Adopcjapsa.pl e-zwierzak.pl pajęczyna animalia.pl ojej.pl Quote
maciaszek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bjuta, a czy powiadomiłaś schronisko, ze taki psiak u Ciebie jest? Może ktoś go jednak szuka? (marzenia..). Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Pewnie, dałam znać do schronisk w Katowicach, w Rudzie i w Zabrzu. Przez moment nawet zrobiło się gorąco, - zadzwonili ze schroniska w Katowicach, że ktoś w tym samym dniu i w tym samym miejscu zgubił owczarkopodobnego. Po drugim telefonie dogadaliśmy się, że on szuka suki, a ja znalazłam psa... A reszta się mniej więcej zgadzała. Ale Bemol jest facet jak należy, więc... Ale jeśli ktoś szuka, to powinien się na info Bemolu natknąć, bo trochę porozklejałam po mieście i we wszystkich www od zaginionych dodałam info z fotką. Ale on jeśli zaginął to już raczej dawno, bo chudy na maxa. Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Daria_13 napisał(a):Porobiłam psiakowi ogłoszenia na: pineska.pl, gumtree, Adopcjapsa.pl, e-zwierzak.pl, pajęczyna, animalia.pl, ojej.pl Ojeju! ANIOŁ nie kobieta! Dzięki!!! Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Dzięki ogromne! Jeszcze jedna ciocia (nie z dogomanii) załatwia ogłoszenia w Radio Katowice. Tyle ludzi się zaangażowało, że zaczynam wierzyć, że się uda! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 wstawiłam na owczarki.pl Forum Owczarek.pl: Rudy Bemol znaleziony w Katowicach. , na owczarki.eu [Katowice] ok. 2 lata, pies, mix ON - Owczarek w Potrzebie - Owczarki Niemieckie - Forum i na cafeanimal dobrze że się nim zajęłaś. Quote
halbina Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 dzięki, Cioteczki, za wsparcie! w górę, Bemolku! Quote
Soema Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bjuta napisał(a):DZIĘKI!!!! :lol: :lol: a wy jak tam się trzymacie? Heksa nadal nieprzejednana? P.S. doradźcie co dać 9letniemu psu na uspokojenie, boi się wystrzałów i wszystko demoluje.:roll: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Soema napisał(a): P.S. doradźcie co dać 9letniemu psu na uspokojenie, boi się wystrzałów i wszystko demoluje.:roll: idź do weta, przepisze mu coś i powie ile tego podawać. Mój stary pies dostawał relanium i trzeba to podawać już kilka dni przed sylwestrem. Quote
supergoga Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bemol jest cudny. To ja też go powstawiam o w ogłoszenia. A jaki namiar kontaktowy podawać. I czy na allegro wstawiony, bo chyba mi umknęło. Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Znowu doszło do konfrontacji - wracające ze spaceru z Heksą zapomniałam dać znać domofonem i weszłyśmy obie na Bemola w wąskim korytarzu. Ona do niego z zębami, on próbuje się wycofać do pokoju, no myślałam, że będzie źle, ale przeskoczył ją i odszedł. Widać było, że Heksa się waha, czy biec za nim, czy sprawdzić miske ale wybrała to drugie. Ryż był nietknięy :lol: Ale mam wrażenie że jest trochę lepiej. Gdy Bemol siedzi z tatą w pokoju, to ona potrafi się wyluzować i zdrzemnąć. W każdym razie wybaczyła mi zdradę i zaczyna przychodzić po pieszczoty. Jeśli chodzi o środki na uspokojenie, to mam pewne doświadczenie, bo moja poprzednia suka (Nuta - mieliśmy ją 16 lat odeszła w listopadzie), bała się potwornie petard. Lekarz zapisał jej oxazepam. Pomagało, ale pies jednak przez dwa dni po tabletce chodził "kopnięty". Bez tabletki było jednak zdecydowanie gorzej. Generalnie w sylwestra wywoziliśmy ją z miasta, ale nie zawsze się dało. Quote
Mysia_ Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bjuta witaj! :loveu: Czy gdzieś jest zebrane do kupy jakie ogłoszenia ma psiak? Jutro wyjeżdżam, więc za wiele póki co pomóc nie mogę :-( Jesli chodzi o Heksunię to była moja pupilka przez ponad 4 lata i bardziej wiernego psa niż ona chyba nigdy nie poznałam :oops: niestety faktycznie bywała zazdrosna, odganiała ode mnie nie raz inne psy, chociaż z reguły krzywdy nie robiła... Trzymam mocno kciuki za domek dla psiaka, piękny jest! Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Trochę się boję allegra. Tu są dogomaniacy, a tam zdarzają się ogólni maniacy. A może się mylę? Dobra. Uczę się wystawiać na allegro. Quote
Mysia_ Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bjuta napisał(a):Trochę się boję allegra. Tu są dogomaniacy, a tam zdarzają się ogólni maniacy. A może się mylę? Dobra. Uczę się wystawiać na allegro. dużo psiaków znajduje domki dzięki Allegro, trzeba poprostu dokładnie zainteresowany domek sprawdzić ;) Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 [quote name='Mysia_'] Jesli chodzi o Heksunię to była moja pupilka przez ponad 4 lata i bardziej wiernego psa niż ona chyba nigdy nie poznałam :oops: niestety faktycznie bywała zazdrosna, Heksa jest rewelacyjna! Podbiła serce całej rodziny. Trochę nam było głupio, że w tydzień po śmierci Nuty, bierzemy następną sunię, ale Heksa jest zupełnie inna! Nie mamy poczucia, że próbujemy zastąpić Nutę. Nuta była kochana, ale mocno dominująca, a Heksa współpracuje na maxa (no może Bemol ma inne zdanie). Jak ona chętnie się uczy! Umie już i siad i leżeć i zostawać na parę sekund w siadzie. Nawet jak daleko odbiegnie w lesie to wraca na zawałonie. Pracujemy z klikerem i ta cwaniaczka przynosi mi go w pysku, żeby tylko klikać i dostawać łakocie. Jest przesłodka! Zupełnie nie ma "traumy" schroniskowej. Ma tylko jakieś kłopoty z nerami (leczymy i wyniki moczu już lepsze) . Heksa pozdrawia gorąco! Już robię spis gdzie Bemol się ogłosił. Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Dobra, biorę się za Allegro! A tu fotka z komórki naszego przypakowego spotkania (to na śniegu to nie jest krew... tylko tak wygląda) Moja przemiła Heksa i wielki Bemol Quote
Soema Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Bemol kochany musi być jak tak z gracją unika zaczepki :lol: może i Heksa z czasem zmięknie..:) chociaż trochę.. Quote
Bjuta Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Słuchajcie jak to jest z Allegro? Bo jak czytam umowę, to wynika z tego, że w razie czego nie za bardzo można się wycofać. Czy jest jakiś sposób, żeby zastrzec, możliwość rezygancji? No bo jak jakiś oszołom się zgłosi, zapłaci 1 złoty to będę musiała psa wydać. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 poproś Supergogę, ona wystawi psa na aukcję charytatywną w imienu fundacji Animalia. Te aukcje są z zastrzeżeniem , że możesz przerwać aukcje i masz prawo wyboru domu. Kilka postów wczesniej Supergoga pytała o dane kontaktowe. Może wstaw te dane do 1 postu, będzie łatwiej znaleźć. Świetne to zdjęcie. Heksa próbuje Bemolka zjeść. Biedny pieseczek!:p Quote
Recommended Posts