Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Kurcze, nawet jak dla większości znajda sie domki (raczej z pomocą sił nadprzyrodzonych) to co stanie sie z innymi, ktore beda musiały w przyszłości trafić do jakiegoś schronu.
Jak słyszę o "firmach, które zajmą sie wyłapywaniem" to mi skóra cierpnie bo niestety wiem jak to "profesjonalne wyłapywanei"często wygląda:angryy: Te kojce "za oczyszczalnią" to pomysł porażka:shake:

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
Te kojce "za oczyszczalnią" to pomysł porażka:shake:

Pewnie, że porażka- tym bardziej, że prowizorki bywają najczęściej diablo trwałe
ale z drugiej strony
jesli nie transport do odległego schronu( bo za kosztowne i gmina nie wyda na to kasy),
jesli nie kojce ( bo marne rozwiazanie i wiele pytań choćby o zabezpieczenie tych psów przed chorą agresją jakiś lokalnych żądnych wrażeń "człekopodobnych")
to co spotka te wyłapane psy? - odpowiedź jest chyba oczywista:shake: przynajmniej dla włodaży gminy i lokalnej społeczności. Na jakieś sentymenty w rodzaju miłości do zwierzat, współczucią w tym wypadku bym nie liczyła. Tu decyduje kasa i ew. konieczność wywiązania się z prawem nałożonych obowiazków i tyle
Jedyne co moooże mogłoby trochę pomóc to dobrze zorganizowana grupka miejscowych wolontariuszy mająca choćby oko na to co się tam na codzień dzieje.

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
Informuję, ze bazarek się skończył. Dochodzą już ostatnie rozliczenia i w przyszłym tygodniu będę mogła przelać pełną kwotę (ok.600 zł:multi:) na konto Missieek.
Czy ona sama albo ktoś, mógłby na pm podać mi jej nr konta i dane potrzebne do przelewu?

http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-na-rzecz-zwierzakow-z-olkusza-sprzedaz-do-21-marca-131815/

wow Ewelina SUPER!!!! nie wiem czy już dostałaś nr konta - posyłam Ci na pw - dziekujemy! Będzie na kolejne sterylki! :Rose:

Posted

Takie info przyszło w sprawie Lisiczki:

witam

piszę w sprawie suczki, tej takiej około 2-letniej lisiczki, która w
schronisku w Olkuszu przebywa. myślę o niej odkąd ją zobaczyłam... muszę
jednak najpierw wiedzieć od Was, bo ją trochę znacie, czy Waszym zdaniem
mogłaby ona zostawać sama z kotem (który zna psy i umie się nawet z
nimi bawić) w domu na 7 godzin? poza tym miałaby ruch, czesto jeździmy
(ja i mój Luby) rowerami, do lasu, na działkę, nad rzekę...
widzę, że na Waszej stronie już jej nie ma? czy została już adoptowana?
bardzo proszę o szybka odpowiedź.

serdecznie Was pozdrawiam i życzę dużo dużo sukcesów.

Czy wiemy cokolwiek o suni??? Co mam tej dziewczynie odpisać??

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Niestety przykro nam ale nie jestesmy w stanie dzis odpowiedziec na te pytania, na to potrzebujemy troche czau zeby to sprawdzic.

a jak tam sytuacja wygląda w tej chwili?przestał przyjmowac psy?ile psów macie jeszcze na stanie?

Posted

[quote name='Ewelina.w38']tak dane dostałam i po weekendzie Missieek moze sie spodziewać pieniędzy. wyszło równe 600zł:crazyeye: jak na taki krótki czas bazarku to na prawdę super:multi:
http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-na-rzecz-zwierzakow-z-olkusza-sprzedaz-do-21-marca-131815/

[SIZE=5]Wszystkim kupującym dziękuję!

:Rose: :Rose: :Rose:

i zapraszam na nowe, poszewkowe bazarki;)

serdecznie dziekuje za bazarek Ewelina.w38 :Rose:
dzieki Tobie zakupilam karme dla psow
Brit Adult 60kg
Purina Dog Chow Adult 45kg
Purina Dog Chow Junior L&R 15kg
czyli razem 120kg :)

Posted

Dostałam info z Przeglądu Olkuskiego, że wszystkie wysłane przeze mnie ogłoszenia zostały umieszczone. Poproszono również o podanie info, które psiaki znalazły już dom. Dogomanko gdybyś była w schronie proszę bacznie obserwuj psiaki.

Z tego co wiem Zbój, Marcel, Husky i psiak w łatki pojechały już do DS.

Posted

Ja tej Rottki na pewno nie ogłaszałam w tym tygodniu. Z tego co pamiętam dałam ją 18.03., więc we wcześniejszym numerze. Jak byłyśmy po Sybira w OL końcem marca, to ona tam jeszcze była.

Dogomanka orientujesz się czy sunia tam jeszcze jest?

Posted

Jak ostatnio tam byłam to żadnej rottki nie było.:roll:
Potwierdzam tyle,że jest Rottka,Pączek i Karmen są w tym numerze Przeglądu.
Mi się wydaje,że to chodzi o ta rottke co pisałam juz kiedyś o niej z takimi troche krótszymi łapkami,ale moge się mylić.

Posted

[LEFT]Albo te psiaki są ogłaszane z tygodniowym opóźnieniem. W zeszłym tygodniu posłałam sunię wyżłowatą, Truflę i psiaka. Chyba, że Przegląd ukazuje się co dwa tygodnie???
[/LEFT]

Posted

Ja wszystkie ogłaszana psiaki notuję i zapisuję datę wysłania ich do redakcji. Dostałam też wiadomość od redaktorki, że wszystkie nadesłane przeze mnie psiaki były już umieszczone w Przeglądzie, więc ja już nie rozumiem nic :shake:

Posted

Przegląd to tygodnik,w tamtym tygodniu zapomniałam zabrać z klatki i potem juz nie bylo wiec nie wiem jakie byly psiaki. Może po prostu coś im się pomieszało w redakcji ?