Kinya Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 malawaszka napisał(a):kiedys była z warchlaczkami... :roll: Być może poszły na handel. Odkąd parę stukniętych gwiazdeczek z Hollywood zaczęło się pokazywać z takimi świnkami na smyczach na spacerze, zrobiły się modne. Quote
Ewelina.w38 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Przez dłuższy czas mnie nie było ma dogo i teraz zaległe posty czytam i dojść do niczego nie mogę:shake: Czy ktoś może mi powiedzieć czemu psy mają czas do września tylko???(schronisko ma być zamkniete?) i co się stanie z tymi które do tego czasu nie zostaną wyadoptowane? Quote
polciuaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Byłam dzisiaj w schronie. Tej smutnej czekoladki nie widziałam,być może siedziała w budzie. Podobno był też bokser ale jego również nie widziałam. Jest duuużo onków (ok. 7 ) w tym jeden albo nawet dwa z takim dłuższym włosem. Jest haszczak z jednym brązowym a drugim niebieskim okiem. Jest coś wyżłowatego. Jest benek albo benka,nie zwróciłam uwagi. Są 4 szczeniaki (przynajmniej tyle widziałam.) 3 chyba z jednego miotu i jeden całkiem inny. Jest dobek tylko nie wiem czy pies czy sunia. Są dwa astowate takie do siebie podobne dosyc,w klatkach pojedynczych obok siebie (a w trzeciej klatce siedzi piękny DONek.) Jest coś jak mini kaukas. Tzn. maść ma kaukasa,ale wielkościowo jest dosyć mniejszy. Są dwa terierowate jakieś,starsznie do siebie podobne tylko jeden jest cały czarny (moze gdzieś ma coś białego,ale nie pamietam dokładnie),a drugi jest taki rudzielec z białym. Na wybiegu dużych psów jest wylękniony psiak,chciał podejśc do krat ale chyba bał się innych psów. Zapadł mi w pamięć. Jest jeszcze taki psiaczek co kolorystycznie troche jak haszczak wygląda,ma śliczne niebieskie oczy ale pysk całkiem inny niż hasiory mają. Miał świetne oklapnięte uszy. Tyle zapamiętałam,jakby coś mi się jeszcze przypomniało to napisze napewno. Edit: Kotów nie ma,ale za to sa dwa albo nawet trzy jastrzębie już.:angryy: No i dalej przy tej kanciapie gdziep odpisuje się `umowe` jest przywiązany na łańcuchu wyżeł. Quote
polciuaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Podobny nawet,z tego zdjęcia mi na jakiegoś szpica wygląda,ale w schronie nie miałam zabardzo jak mu się przyjrzeć bo pracownik mnie ciągle przeganiał od klatki do klatki. Quote
malawaszka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 dogomanka_ napisał(a): Jest coś jak mini kaukas. Tzn. maść ma kaukasa,ale wielkościowo jest dosyć mniejszy. nie taki? Quote
M&S Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 dogomanka_ napisał(a):Podobny nawet,z tego zdjęcia mi na jakiegoś szpica wygląda,ale w schronie nie miałam zabardzo jak mu się przyjrzeć bo pracownik mnie ciągle przeganiał od klatki do klatki. bo to jest szpic wilczy.... Quote
polciuaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Nie wiem,nie znam sie.;pp porpstu po maści mi się z kaukasem skojarzył do razu,ale leżał wiec nie byłam pewna czy w dobrym kierunku ide. Quote
Ada-jeje Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Wstepnie mamy zaplanowany dojazd do Ol w srode. Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 dogomanka_ napisał(a):Jest coś jak mini kaukas. Tzn. maść ma kaukasa,ale wielkościowo jest dosyć mniejszy. Mam prośbę w imieniu włascicieli... ponieważ kierownik schronu powiedział, że takiego psa nie ma, czy można sprawdzić jakoś tatuaż, jeżeli jest to jest w uchu.... Quote
polciuaa Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Ja w tym miesiacu juz raczej nie podejde do schronu,ale moze Ada-jeje to sprawdzi w srode. Quote
malawaszka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Maks i Spark napisał(a):Mam prośbę w imieniu włascicieli... ponieważ kierownik schronu powiedział, że takiego psa nie ma, czy można sprawdzić jakoś tatuaż, jeżeli jest to jest w uchu.... to znaczy, że nie pojechali osobiście tylko dzwonili? a ja pisałam... :shake: Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 dogomanka_ napisał(a):Ja w tym miesiacu juz raczej nie podejde do schronu,ale moze Ada-jeje to sprawdzi w srode. Ok. dziękuję Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 malawaszka napisał(a):to znaczy, że nie pojechali osobiście tylko dzwonili? a ja pisałam... :shake: ....nie pojechali, podałam im link do wątku.... Quote
Ada-jeje Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Wrocilysmy z trzema psami, dobermanka, charciczka i Onka, po ktorej jutro juz nie bylo by sladu. Dobermanka ma cos biodrami, bylysmy juz na RTG, charciczka ma dziure ktora wyglada jak po strzale, jednak to stare pogryzienie, jest juz po zabiegu. W najgorszym stanie jest ONka, wygladalo na to zebedzie musiala miec amputowane ucho, jednak udalo sie uratowac, bardzo gleboka rana na karku i na glowie. Wszystkie trzy psy sa juz po obdukcjach i bezpieczne u Uli, i bedziemy myslec co dalej. Jest tez sporo fotek psow w typie rasy, ktore oczywiscie czekaja na nowych wlascicieli lub na dogomaniakow. Jest bialy boksio bardzo biedny i wychudzony, benek ktory powinien byc szybko wyciagniety ma chore oczy a jest bardzo lagodny. Szpic wilczy ktoremu nawet nie dalo sie zrobic fotki bo jest wylekniony i siedzi w budzie. Nie ma mozliwosci wejscia do kojca i sprawdzenia czy pies ma tato. Tam jest po kilka psow na jednym wybiegu i wyciagniecie psa oraz ponowne go wpuszczenie grozi pogryzieniem. Sa trzy asty, jeden z nich bardzo pogryziony pomimo ze siedzi w osobnym kojcu. Beda fotki ale potrzebna pomoc dziewczyn ktore ratuja psy w typie rasy. Byla tez missieek i zabrala kilka szczeniakw, i chyba dwa kociaki, ale ona juz sama napisze co zabrala. No i niestety ale kanna miala przykry incydent, kolizja samochodowa. Quote
malawaszka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ada-jeje napisał(a):Szpic wilczy ktoremu nawet nie dalo sie zrobic fotki bo jest wylekniony i siedzi w budzie. Nie ma mozliwosci wejscia do kojca i sprawdzenia czy pies ma tato. Tam jest po kilka psow na jednym wybiegu i wyciagniecie psa oraz ponowne go wpuszczenie grozi pogryzieniem. a pisałam, żeby własciciele poszukiwanego szpica ruszyli się osobiście do schroniska, a nie przez telefon - nie wiem ale jakbym szukała swojego psa to sprawdzałabym każdy KAŻDY ślad :shake: Quote
Ada-jeje Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Wieczorem IKA % SONIA bedzie wstawiac fotki, jemu tez zrobila ale tylko lepek bedzie widac:-( Quote
Ulaa Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Zabrane sunie: Pamela http://www.dogomania.pl/forum/f1160/mix-whippet-pamela-z-olkusza-okaleczona-fizycznie-stracila-wiare-w-ludzi-142128/ Angela http://www.dogomania.pl/forum/f1160/sunia-mix-doberman-labrador-z-olkusza-rozklekotana-problemy-z-ukl-nerwowym-142125/ Petronela http://www.dogomania.pl/forum/f1160/mloda-onka-z-olkusza-rozszarpana-pies-puzzle-nienawidzi-ludzi-142130/ Quote
M&S Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 malawaszka napisał(a):a pisałam, żeby własciciele poszukiwanego szpica ruszyli się osobiście do schroniska, a nie przez telefon - nie wiem ale jakbym szukała swojego psa to sprawdzałabym każdy KAŻDY ślad :shake: Ja to napisałam, ale wpływu na nich nie mam....:shake: Gdyby, któryś a moich futrzaków zaginął, co nie daj Boże, to szukałabym wszędzie i sprawdzała każdy ślad....I byłabym wdzięczna każdemu z Was, za jakikolwiek sygnał Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Mam problemy ze wstawieniem fotek na forum :cool3: Będę jeszcze próbowowała, może uda się, a jak nie to jutro rano wstawię. Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Boksio - łagodny i spokojny Benek - tak jak pisała Ada-jeje psiak ma bardzo mało miejsca w kojcu. Ma problemy z oczami i przydałoby się go zabrać stamtąd na cito!!! Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Pierwszy z Astków - ma wiele ran na ciele, jest dosyć agresywny Kolejny Astek odłowiony z gminy Olkusz Duży kudłaty pies, odłowiony z Kluczy. Jest łagodny i spokojny. Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Onek odłowiony z gminy Olkusz Maleńki, kudłaty piesek również z Olkusza. Ma problem z przednią łapką Szpic wilczasty - nie wiemy czy to sunia czy psiak. W ogóle nie wychodził z budy, wylękniony bardzo :shake: Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Niebieskooki mix Berneńczyka Haszczak A tutaj kolejny Quote
IKA & SONIA Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Wyżełek Onek długowłosy, dosyć agresywny Kolejny Onek - ma problemy z prawym uchem, z którego cieknie krew, do zabrania na cito!!! Psiak cierpi, ponieważ prawdopodobnie na stan zapalny ucha Quote
Recommended Posts