Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
kiedys była z warchlaczkami... :roll:

Być może poszły na handel.

Odkąd parę stukniętych gwiazdeczek z Hollywood zaczęło się pokazywać z takimi świnkami na smyczach na spacerze, zrobiły się modne.

Posted

Przez dłuższy czas mnie nie było ma dogo i teraz zaległe posty czytam i dojść do niczego nie mogę:shake:
Czy ktoś może mi powiedzieć czemu psy mają czas do września tylko???(schronisko ma być zamkniete?) i co się stanie z tymi które do tego czasu nie zostaną wyadoptowane?

Posted

Byłam dzisiaj w schronie.
Tej smutnej czekoladki nie widziałam,być może siedziała w budzie. Podobno był też bokser ale jego również nie widziałam.
Jest duuużo onków (ok. 7 ) w tym jeden albo nawet dwa z takim dłuższym włosem.
Jest haszczak z jednym brązowym a drugim niebieskim okiem.
Jest coś wyżłowatego.
Jest benek albo benka,nie zwróciłam uwagi.
Są 4 szczeniaki (przynajmniej tyle widziałam.) 3 chyba z jednego miotu i jeden całkiem inny.
Jest dobek tylko nie wiem czy pies czy sunia.
Są dwa astowate takie do siebie podobne dosyc,w klatkach pojedynczych obok siebie (a w trzeciej klatce siedzi piękny DONek.)
Jest coś jak mini kaukas. Tzn. maść ma kaukasa,ale wielkościowo jest dosyć mniejszy.
Są dwa terierowate jakieś,starsznie do siebie podobne tylko jeden jest cały czarny (moze gdzieś ma coś białego,ale nie pamietam dokładnie),a drugi jest taki rudzielec z białym.

Na wybiegu dużych psów jest wylękniony psiak,chciał podejśc do krat ale chyba bał się innych psów. Zapadł mi w pamięć.
Jest jeszcze taki psiaczek co kolorystycznie troche jak haszczak wygląda,ma śliczne niebieskie oczy ale pysk całkiem inny niż hasiory mają. Miał świetne oklapnięte uszy.

Tyle zapamiętałam,jakby coś mi się jeszcze przypomniało to napisze napewno.

Edit: Kotów nie ma,ale za to sa dwa albo nawet trzy jastrzębie już.:angryy:

No i dalej przy tej kanciapie gdziep odpisuje się `umowe` jest przywiązany na łańcuchu wyżeł.

Posted

Podobny nawet,z tego zdjęcia mi na jakiegoś szpica wygląda,ale w schronie nie miałam zabardzo jak mu się przyjrzeć bo pracownik mnie ciągle przeganiał od klatki do klatki.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Podobny nawet,z tego zdjęcia mi na jakiegoś szpica wygląda,ale w schronie nie miałam zabardzo jak mu się przyjrzeć bo pracownik mnie ciągle przeganiał od klatki do klatki.

bo to jest szpic wilczy....

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Jest coś jak mini kaukas. Tzn. maść ma kaukasa,ale wielkościowo jest dosyć mniejszy.

Mam prośbę w imieniu włascicieli...
ponieważ kierownik schronu powiedział, że takiego psa nie ma, czy można sprawdzić jakoś tatuaż, jeżeli jest to jest w uchu....

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Mam prośbę w imieniu włascicieli...
ponieważ kierownik schronu powiedział, że takiego psa nie ma, czy można sprawdzić jakoś tatuaż, jeżeli jest to jest w uchu....

to znaczy, że nie pojechali osobiście tylko dzwonili? a ja pisałam... :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
to znaczy, że nie pojechali osobiście tylko dzwonili? a ja pisałam... :shake:

....nie pojechali, podałam im link do wątku....

Posted

Wrocilysmy z trzema psami, dobermanka, charciczka i Onka, po ktorej jutro juz nie bylo by sladu. Dobermanka ma cos biodrami, bylysmy juz na RTG, charciczka ma dziure ktora wyglada jak po strzale, jednak to stare pogryzienie, jest juz po zabiegu. W najgorszym stanie jest ONka, wygladalo na to zebedzie musiala miec amputowane ucho, jednak udalo sie uratowac, bardzo gleboka rana na karku i na glowie. Wszystkie trzy psy sa juz po obdukcjach i bezpieczne u Uli, i bedziemy myslec co dalej. Jest tez sporo fotek psow w typie rasy, ktore oczywiscie czekaja na nowych wlascicieli lub na dogomaniakow. Jest bialy boksio bardzo biedny i wychudzony, benek ktory powinien byc szybko wyciagniety ma chore oczy a jest bardzo lagodny. Szpic wilczy ktoremu nawet nie dalo sie zrobic fotki bo jest wylekniony i siedzi w budzie. Nie ma mozliwosci wejscia do kojca i sprawdzenia czy pies ma tato. Tam jest po kilka psow na jednym wybiegu i wyciagniecie psa oraz ponowne go wpuszczenie grozi pogryzieniem. Sa trzy asty, jeden z nich bardzo pogryziony pomimo ze siedzi w osobnym kojcu. Beda fotki ale potrzebna pomoc dziewczyn ktore ratuja psy w typie rasy.
Byla tez missieek i zabrala kilka szczeniakw, i chyba dwa kociaki, ale ona juz sama napisze co zabrala. No i niestety ale kanna miala przykry incydent, kolizja samochodowa.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Szpic wilczy ktoremu nawet nie dalo sie zrobic fotki bo jest wylekniony i siedzi w budzie. Nie ma mozliwosci wejscia do kojca i sprawdzenia czy pies ma tato. Tam jest po kilka psow na jednym wybiegu i wyciagniecie psa oraz ponowne go wpuszczenie grozi pogryzieniem.

a pisałam, żeby własciciele poszukiwanego szpica ruszyli się osobiście do schroniska, a nie przez telefon - nie wiem ale jakbym szukała swojego psa to sprawdzałabym każdy KAŻDY ślad :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
a pisałam, żeby własciciele poszukiwanego szpica ruszyli się osobiście do schroniska, a nie przez telefon - nie wiem ale jakbym szukała swojego psa to sprawdzałabym każdy KAŻDY ślad :shake:

Ja to napisałam, ale wpływu na nich nie mam....:shake:
Gdyby, któryś a moich futrzaków zaginął, co nie daj Boże, to szukałabym wszędzie i sprawdzała każdy ślad....I byłabym wdzięczna każdemu z Was, za jakikolwiek sygnał

Posted

Onek odłowiony z gminy Olkusz

Maleńki, kudłaty piesek również z Olkusza. Ma problem z przednią łapką

Szpic wilczasty - nie wiemy czy to sunia czy psiak. W ogóle nie wychodził z budy, wylękniony bardzo :shake:

Posted

Wyżełek

Onek długowłosy, dosyć agresywny

Kolejny Onek - ma problemy z prawym uchem, z którego cieknie krew, do zabrania na cito!!! Psiak cierpi, ponieważ prawdopodobnie na stan zapalny ucha