Ada-jeje Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 I jeszcze jeden kudłacz, ale duży. Też samiec: __________________ Ten kudlacz zostal pogryziony na duzym wybiegu i jest przeniesiony na kwarantanne, jutro go zabieramy do hoteliku. Jest tez nowy pies Colie i Poimnter. Quote
missieek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 collie suka czy pies, dacie rade porobic troche nowych zdjec? szczegolnie szczeniakom jesli sa i tym nowym Quote
masienka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 jeeesu... jak dobrze, ze ten kudlaty bedzie zabrany. Strasznie go tepily na wybiegu :shake: zwlaszcza bernardyn go scigal... Quote
hanek Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Czy ktoś z Was może dać DT szczeniakowi/szczeniakom? Jest jeden w boksie z Lisiczką, chyba jej synek (!!!!), dzisiaj widziałyśmy też kilka w osobnym kojcu, ale byłyśmy tylko przelotem i nie wiem czy one nie są "w drodze" do Bielska, Jastrzębia, czy innego Raciborza, czy ktoś im je podrzucił, czy cholera wie! Właściciel schroniska dostał od powiatowego czas na wybetonowanie i skanalizowanie terenu schroniska do końca września. Quote
masienka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 z jaka Lisiczka?? A jesli wybetonuje i skanalizuje teren to co?? Wtedy przestanie sie liczyc nieprzepisowa odleglosc od zabudowan mieszkalnych czy jak?? A moze sasiadow sie wyeksmituje? :angryy: Quote
kanna Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 poproszę o wiadomości o wyżłowatych... zamieszczę na zaprzęgowych ...ostatnio odnoszę wrażenie, że mają większe szanse na adopcję niż same haszczaki :crazyeye: Quote
kanna Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 masienka napisał(a):no bo haszczaki do "wielkiego sportu" juz sie nie nadaja - za wolne sa, ze o malamutach juz nie wspomne :cool1: dobrze,że choć miłośnicy rasy jeszcze pomagają....bo po schronach ich pełno...a przy okazji wyżłowate mają szansę...a to też rasa nie dla każdego :shake: Quote
masienka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 kanna napisał(a):poproszę o wiadomości o wyżłowatych... zamieszczę na zaprzęgowych ...ostatnio odnoszę wrażenie, że mają większe szanse na adopcję niż same haszczaki :crazyeye: no bo haszczaki do "wielkiego sportu" juz sie nie nadaja - za wolne sa, ze o malamutach juz nie wspomne :cool1: Quote
hanek Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Jest jeden wyżeł (wyżlica?) na łańcuchu przy ich kanciapie, ale oni ją chyba traktują jako psa właściciela, spytamy... Tu jest Lisa, zwana Lisiczką: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index136.html#post11864320 : Quote
Ada-jeje Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Kanna moze masz DT dla Pointera. Musimy jutro wybierac pomiedzy Coli a Pointerem. I tez nie stac nas za cztery psy placic hotel. Coli to tez pies, nie wiem jakiej plci jest Pointer. Na wiecej pytan nie odpowiem :shake: bo czytaja tez ci nieproszeni. Quote
kanna Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 do jutra to ja nic nie zorganizuję:shake: wszystkie tymczasy na full wypełnione :shake: trzeba organizować nowe... tylko tak trudno ....:shake: ja zrobię tak... zrobię wątek na zaprzęgowych z prośbą o tymczasy dla wyżłowatych ogólnie... może ktoś się nowy zgłosi... a ta suńcia poinerkowata to tam tkwi jeszcze bo ją ogłaszałam ? Quote
Ada-jeje Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Kanna nie kumam o jakiej pointerkowatej sunci piszesz. Quote
kanna Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/w-olkuszu-kazdy-dzien-moze-byc-tym-ostatnim-wyzlowata-sunia-dt-ds-132524/ Quote
Ada-jeje Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mamy nowe fotki, Pointera i pieknego Colie. Zabralysmy tez kudlacza ale to jednak nie tego co jest na wybiegu, pomylilam sie :oops: Kudlacz ktorego zabralysmy dzisiaj to nowy nabytek, byl na kwarantannie i jutro bedzie w naszej lecznicy mial robiony zabieg. Z relacji pana ktory pracuje w schronisku ten pies mial ogromnego guza na glowie, ktory mu pekl. Pozostal jeden ogromny strup, z otwarta rana. Pies ma rowniez zaparzona skore, jeden koltun, a pod nim gnijaca skora. Siersc na glowie musi byc ogolona i dokladnie musi byc wyczyszczon i ucho, ktore jest zabite czopem, dlatego musi to byc robione w narkozie. Quote
IKA & SONIA Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 A czy zerkłaby Pani, których psiaków nie ma już w OL? Tu jest link do naszej aukcji: Psy z Olkuskiego schronu, czy mają szansę??? (609902598) - Aukcje internetowe Allegro Chciałam dzisiaj wysłać do Przeglądu kolejne psiaki, ale bez sensu wysyłąć te, które już znalazły domki. Hanek jak możesz to też zrób rekonesans! Quote
Ada-jeje Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 IKA & SONIA na stowe nie ma juz Zboja, duzego czarnego a reszta wedlug mnie jeszcze jest, chociaz moze hanek jeszcze sie popatrzy i sprawdzi. A czy byl juz oglaszany piesek ktorego zabrala dorixx a jest na DT u pani Halinki. Quote
polciuaa Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ostatnio na rynku w Olkuszu widziałam psa bardzo podobnego do Zbója,może to był on ? Quote
IKA & SONIA Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 dogomanka_ napisał(a):Ostatnio na rynku w Olkuszu widziałam psa bardzo podobnego do Zbója,może to był on ? Dogomanka sprawdź to przy okazji jak możesz :shake: Quote
IKA & SONIA Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ada-jeje napisał(a): A czy byl juz oglaszany piesek ktorego zabrala dorixx a jest na DT u pani Halinki. Ten psiak od p. Halinki jest dzisiaj w Przełomie. Quote
polciuaa Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Dogomanka sprawdź to przy okazji jak możesz :shake: No ja miałam już podejść do tych ludzi z tym psiakiem ale oni weszli do kamienicy. Będe się tam rozglądać i może akurat ich jeszcze spotkam. Quote
hanek Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 IKA&SONIA, nie ma też suni rottki tej pierwszej. To jest samiec, nie znalazłyśmy w uchu tatuaża. Ma niebawem jechać dalej, ale nie pamiętam do którego schroniska: Quote
Ada-jeje Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Piekna bestyja az zal bylo go spowrotem do kojca oddawac :-( ale moje auto nie miesci dwoch duzych bestyjek. :shake: Quote
Ada-jeje Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Collie to mlodziutki pies, owszem byl stosunkowo spokojny, ale bardzo piszczal i sie cieszyl ze mogl z kojca wyjsc, wyglada na to ze przebywal duzo z czlowiekiem i nie obce mu sa glaski i pieszczoty, podobna sprawa jest z Pointerem, najgorsze utrapienie to kudlacz ktorego zabralysmy, ten to ciagnie jak parowoz a sily ma wiecej jak niejeden ast. Quote
hanek Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Niemłody ten collie, to prawda, ale też nie staruszek. Te szczeniaczki poniżej mają do Bielska Białej jechać, jest ich 4 o ile się nie mylę - dzisiaj wszystko się w takim pośpiechu odbywało. Był jeszcze jeden z innego miotu, większy, schowany w budzie. Jeden ze szczeniaczków jest strasznie biedny, coś jest mocno nie tak z jego oczkami, zdaje mi się, że on nie widzi:placz: W ogóle cały taki jakiś wątlutki... Tu widać oczka lepiej: Tu jeszcze raz on: Quote
Recommended Posts