kanna Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 mam malutką nadzieję, że to ludzie zktórymi spotkałam sie w sobotę... pokazywałam im zdjęcia lisicy i gorąco zapraszałam do odwiedzenia olkusza...szukali suni do 5 lat, najbardziej podobały się im takie trochę w typie onka... lisica podobała im się... Quote
Kinya Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 hanek napisał(a):Nie mają wątku na miau, nie jestem tam zarejestrowana, a dopiero dziś rano im robiłam zdjęcia. Jeśli ktoś mógłby kociakom założyć wątek na miau, to bardzo prosimy! Miau już powiadomione, jest szansa, że uda się je stamtąd wyciągnąć, zgłosił się (bardzo awaryjny) dt. Potrzebuję tylko potwierdzenia, że jeszcze są i pojadę po nie (nie wiem jak zniosę kolejną wizytę w tej rzeźni i kontakt z tymi indywiduami:angryy:) Quote
Kinya Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Nie zauważyłam takiej :shake: Lisiczki też nie. Starałam się obejrzec każdego psa, żeby być pewną, że ich tam nie ma. Nie zauważyłam, ale głowy nie daję, że nie przeoczyłam. Jest tam wielki, piękny bernardyn. Ledwo się obraca w ciasnej klatce :-( Jest też przepiękna sunia (w klatkach dla suk ze szczeniakami) - czekoladowa, cała w kołtunach i bardzo smutna. Ona się ugotuje w tych upałach, a w najlepszym przypadku dostanie odparzeń i chorób skóry :-( Po wyczesaniu byłaby z niej pięknotka. Jest bardzo ładny, dobrze wyglądający i kontaktowy astek, z dużą ilością białego krawata. O biedakach siedzących w budach, w totalnej depresji, nawet nie chcę myśleć - ich wzrok znowu długo będzie mnie prześladował :-( Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Kinya psy o ktorych piszesz sa nowe i chyba do przewiezienia do innych schronisk. Zreszta zapytam hank jak byla przykontroli z inspektorami powiatowymi co zauwazyla. A jak kociaki ktore tam byly, zabralas :crazyeye: Quote
kanna Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 niestety państwo o których pisałam nie adoptowali lisiczki :shake: u nich znalazł dom inny zabiedzony psiak, niestety nie z olkusza..tak bardzo mi przykro, ze nie zdążyłam :shake: jeśli będą jakiekolwiek zdjęcia psiaków do adopcji z ol. bardzo, ale to bardzo proszę... Quote
hanek Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Aniu, ostatnie zdjęcia, które robiłam są tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index153.html i tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index154.html Przydałaby się nowa dostawa fotek... Quote
kanna Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='hanek']Aniu, ostatnie zdjęcia, które robiłam są tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index153.html i tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index154.html Przydałaby się nowa dostawa fotek...te to sobie od razu skopiowałam...no coś musimy zaradzic;) Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='Kinya'] Jest tam wielki, piękny bernardyn. Ledwo się obraca w ciasnej klatce :-( :-( Kinya...a wiesz coś więcej o tym beniu? Czy jest tam już dawno?Może masz jakieś obserwacje odnośnie niego? Quote
_ogonek_ Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Czy potrzebne jakieś ogloszonka? Pisac na pw ;) Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Postaramy sie podjechac w przyszlym tygodniu do schronu i nacykac wiecej fotek, zeby mozna bylo przyspieszyc adopcje psow bo maja czas tylko z tego co sie dowiedzialam do konca wrzesnia, a w najblzszym czasie nie powinno tez przybywac zwierzat na poczekalnie, do przewiezienia do dalszych schronisk, oprocz miasta Olkusza i gminy. Ale jak zawsze bedzie to troche trwalo bo zeby ukrocic ten proceder musi to poprzedzcic znow korespondencja. :angryy: Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ada-jeje napisał(a):Postaramy sie podjechac w przyszlym tygodniu do schronu i nacykac wiecej fotek, zeby mozna bylo przyspieszyc adopcje psow bo maja czas tylko z tego co sie dowiedzialam do konca wrzesnia, a w najblzszym czasie nie powinno tez przybywac zwierzat na poczekalnie, do przewiezienia do dalszych schronisk, oprocz miasta Olkusza i gminy. Ale jak zawsze bedzie to troche trwalo bo zeby ukrocic ten proceder musi to poprzecic znow korespondencja. :angryy: Bardzo proszę...bardzo!!! Pamiętaj też o beniu...on siedzi w jakiejś klatce!!!:-( Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 trudno powiedziec czy bedzie siedzial jeszcze w przyszlym tygodniu, zwykle psy sa na poczekalni przez kilka dni, jezeli chcecie wycigac benia to wystarczy zadzwonic do schroniska i zapytac czy jeszcze jest i do kiedy przypuszczalnie bedzie. Quote
Kinya Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 zuzlikowa napisał(a):Kinya...a wiesz coś więcej o tym beniu? Czy jest tam już dawno?Może masz jakieś obserwacje odnośnie niego? Przez kilka dni Dogo mnie wywalało, nie mogłam nic napisać. Benek to samiec, maść z przewagą jasnego, powiedziałabym że półdługa. Spokojny, smutny, ale jeszcze chyba nie całkiem zrezygnowany, nie wygląda to na deprechę. Pracownik mówił, że jest tam może z tydzień. Gdybym go chciała wziąć nie byłoby problemu, chcą się go pozbyć. Zdjęcia niestety nie mam, robione po kryjomu z komórki mi nie wyszło:shake: Quote
Kinya Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='Ada-jeje']Kinya psy o ktorych piszesz sa nowe i chyba do przewiezienia do innych schronisk. Zreszta zapytam hank jak byla przykontroli z inspektorami powiatowymi co zauwazyla. A jak kociaki ktore tam byly, zabralas :crazyeye: Tak, są w Krk na dt. Jeden gdzieś zniknął, w klatce obok nich uwięziony siedzi jastrząb, a kociaki miały mozliwość przechodzenia do niej :-( Jeśli chodzi o stan tej czwórki to nie jest najgorzej, ale zarobaczenie, zawszenie, biegunki itd. Długo by nie pociągły. Quote
polciuaa Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 jastrząb?:o kiedyś lis,teraz jastrząb..:angryy: Quote
kuba123 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 :angryy::angryy:selekcja naturalna:angryy::angryy: Quote
malawaszka Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 dogomanka_ napisał(a):jastrząb?:o kiedyś lis,teraz jastrząb..:angryy: dziki, świnki wietnamskie nawet były... dzikie ptaki drapiezne były nie raz... :shake: Quote
_ogonek_ Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Mam pytanie, gdzie znajdę psiaki które potrzebują ogłoszeń, są do adopcji? Quote
Kinya Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='malawaszka']dziki, świnki wietnamskie nawet były... dzikie ptaki drapiezne były nie raz... :shake: Świnia jest na pewno jedna, wielka. Więcej nie widziałam, ale to nie znaczy, że ich nie ma. Quote
Kinya Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 kanna napisał(a):a ten skudłacony, smutny ? Kanno, ały czas myślę o tej suni, zapadła mi w pamięć strasznie :-( Piękna Czekoladka! Strasznie zaniedbana i smutna, ale jakaś taka pełna wdzięku i gracji... Quote
malawaszka Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Kinya napisał(a):Świnia jest na pewno jedna, wielka. Więcej nie widziałam, ale to nie znaczy, że ich nie ma. kiedys była z warchlaczkami... :roll: Quote
Recommended Posts