Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Biedny szczeniaczek, a mógł mieć całe życie przed sobą :( tam takich przypadków na co dzień może być więcej, i jak tu spokojnie żyć, bawić się w sylwestra jak się wie, że tyle niewinnych istot umiera w strasznych męczarniach :placz::placz::placz::-(

Posted

Ulaa pisałąś tam o sznaucerce mini rozumiem że jest to miniaturka? bo znalazłam jeszcze cos o olbrzymim ale nie wiem czy to z tego schronu w każdym razie w jakim tak na oko jest wieku? Mam nieformalna zainteresowana ewentualnie ja sie zastanawiam tylko nie wiem co na to moj pies bo od zawsze sam sie wychowywuje i boje sie żeby nie pokazał że on żadzi na tym terytorium (męża jakoś przeżyje:razz:) dobra narazie czekam na info i cos podziałam

Posted

Nie wiem, gdzie mogę to napisać bo szczeniak z ol nie ma swojego wątku, lecz na koniec roku chciałam podzielic się z Wami dobrą wiadomoscią. Maluszek zabrany z Ol dzisiaj czuję się już zdecydownie lepiej. Jest bardziej kontaktowy , troszeczkę silniejszy i strasznie ciekawski zaczął sie robić:loveu: miejmy nadzieję, bo jeśli nie jest gorzej a jest troszke lepiej to może sie uda! Uporczywy nadal jest kaszel, biegunkę też jeszcze ma. Jutro trzecia kroplówka.Nawet próbował zawarczeć meleńki gdy wet kombinowala mu coś przy wenflonie. Nadal jednak jest wystrzaszony , boi sie ludzi, on chyba ludzi poprostu nie znał, panicznie boi się szczekania -to chyba po schronie. Mamy obawy, że nie potrafi sam jesć, pić śmiesznie też jakoś zaczyna , on chyba jeszcze do niedawna ssący był i powolutku do dziubka próbują mu coś dawac i uczą jeść, choć apetytu raczej to on nie ma , tak chyba ma żołądeczek biedny pokurczony :-(
ma szczęście , że trafił na taki kochający i troskliwy domek. Cały czas ma opiekę, wszyscy mu nadskakują, a on nie rozumie skąd takie nagle nim zainteresowanie :roll:bo przecież w schronie to wszyscy mieli go gdzieś !

Na imię maluszek dostał Czaruś:loveu:

[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/899/dscn3683wu9.jpg[/IMG]
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/3223/dscn3679dk4.jpg[/IMG]

Pozostaje tylko żal, że takich szczeniaczków jest tam więcej :placz:

Posted

jestem wstrząśnięta historią kudłatej suczki (przypomina trochę grzywacza powder puff)
dodałam informacje o niej na mojej stronie w sekcji "grzywacze w potrzebie"
chociaz tak mogę pomóc...
[url=http://www.rosathea.com/w_potrzebie.htm]Rosa Thea Kennel[/url]
co się z nią dzieje?? mogę prosiś o jakieś informacje tutaj lub na mojego maila? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

[quote name='dorixx']wet mówiła ,że można maleńkie ilości próbować podawać, byle nie mleko i nie stały pokarm raczej, ja sie na tym nie znam :shake:[/quote]

:shake: nie ma racji, tu sie zaraz pewnie wypowiedzą dziewczyny co mialy do czynienia z parwo. Wlasnie to jest bardzo wazne aby nie podawac pokarmow aby pies przez to nie wymiotowal....

Posted

[B]Wszystkich zainteresowanych losem Łatki zapraszam na nowy wątek:[/B][U]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-malenka-latka-wyrwana-z-piekla-wyzdrowiala-pilnie-szuka-domu-128159/[/url]
[/U]

Posted

Dzięki dorixx, miało być: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-malenka-latka-wyrwana-z-piekla-wyzdrowiala-pilnie-szuka-domu-128159/[/url]

Posted

[quote name='malagos'][B][SIZE=3]Czekam wiec na odpowiedź, czy i kiedy mój tymczas sie przyda. Powtarzam, 1 sredni pies (suka) albo 2 małe[/SIZE][/B].[/quote]

To ja to"wyróznie":evil_lol:

Posted

Zupełnie się pogubiłam, wiem, że ktoś jeszcze oferował tymczasy, ale czy to było na tym wątku, czy na petycjowym to nie wiem, straszny bałagan mamy. [B]ARKO[/B], czy udało się zrobić ten stary olkuszowy wątek dla psów w potrzebie? Bo bez możliwości modyfikacji pierwszego posta trudno aktualizować np. propozycje tymczasów. Jeżeli tamten nie wypalił, to może ten wątek przekształcimy na PWP, wtedy wszelkie dyskusje odnośnie, hm, wiadomo czego, będą się toczyły na wątku petycjowym, a tutaj typowe PWP. Sama nie wiem już.

Posted

Malagos!
Ja to wyróżnienie przez Arkę,odebrałam jako pomoc dla Hanek,bo faktycznie powoli można się zgubić- kto zgłasza DT tzn. na ile DT mogą dziewczyny liczyć:lol:

Posted

Dziewczyny, czy nie daloby sie wykorzystac hotelikow dogomaniaczek na potrzeby psow z OL? Stworzyc wlasnymi silami baze dla naglych przypadkow, pomoc im w rozbudowaniu. Zawrzec solidna i uczciwa umowe z prowadzacymi hoteliki....OL to tylko jeden ze schronow na czarnej liscie, w kolejce czekaja nastepne wiec taka baza bedzie zawsze potrzebna. Moze zle doradzam ale wydaje mi sie ze ta opcja jest warta przemyslenia

Posted

Malagos pilnie ptrzebuje DT Smarczek, DT w ktorym sie znajduje nie jest dla niego dobrym miejscem, chce powiedziec przez to ze ta osoba nie ma pojecia jak wyprostowac psychike chlopaka, moze mu jeszcze bardiej zaszkodzic. :-(

Posted

Dusje kazdy pies z OL najpierw musi jechac do lecznicy, a dopiero pozniej mozna przekazywac dalej do hotelikow, ale tez nie wszystike psy bo wiele z nich potrzebuje socjalizacji i wyprostowania psychiki psa czego nie mozna zrobic w hoteliku ( przynajmniej w wiekszosci).