Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ma zapewniony tymczas do 4 stycznia... ale to juz podrostek, więc trzeba bedzie popracować nad jego reklamą... no i po Świętach adopcje będą chyba nie tak szybkie... :roll:

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halbina, Ania_w, Formica... BARDZO ogromnie Wam dziękuję za tak szybką akcję...

Własnie przyprowadziłam Gacka (robocze imię) do domu. Rodzice lekkiego szału dostali (w sobotę dopiero co do nowego domu pojechała Mufka - niepełnosprawna kotka) a Gacek w ramach pięknej prezentacji zaraz po wejściu do mieszkania zrobił mega kupę na środku przedpokoju... :roll: To mu nie przysporzyło wielbicieli w mojej rodzince :shake:

Ogłoszenia gotowe, jutro je porozwieszam, teraz powrzucam trochę na portale.

Psiak ogólnie jest miły, ale kompletnie niczego nie nauczony (poza proszeniem). Pakuje się na łóżko, ciągnie na smyczy, nie zna podstawowych komend...

Wylałam na niego frontline i rano dostanie tabletę na robaka.

Strasznie ciągnie do kotów.

Posted

scarlet napisał(a):
co tu taka cisza :angryy::mad: jedzie do zabrza czy nie jedzie :/

jest już w Zabrzu - przed chwilą Formica dała mi znać, że to cudo czeka na mnie u niej w lecznicy. I jak tu teraz do 16.00 wysiedzieć w pracy?;)

Posted

Ania_w napisał(a):
jest już w Zabrzu - przed chwilą Formica dała mi znać, że to cudo czeka na mnie u niej w lecznicy. I jak tu teraz do 16.00 wysiedzieć w pracy?;)

Jak długo chcecie go ogłaszać zanim wydacie do DS?

Mam już w Krakowie rodzinę, którą zauroczył. Domek z ogródkiem, teściowa na miejscu. Są dzieci. 6 i 2 lata - dziewczynki. Właśnie są na etapie adopcji kotki i żona uznała, że kotka i pies to prawie jak dwa kociaki. Kotka, którą wybrali jest przyzwyczajona do psów około 1 rok, wykastrowana.
Dzieci wychowywane z inną kotką.
Nie jest to bynajmniej kaprys rodziców, którzy chcą zwierzaki dla dzieci a raczej decyzja rodziców, którzy chcą żeby dzieci wychowywały się ze zwierzętami.

Jeżeli zaczniecie już rozpatrywać DS - to nie odsyłajcie psiaka zbyt daleko od Krakowa :-) - może akurat ta rodzina da mu dobry dom.

Posted

Ania_w napisał(a):

to dbrze, bo chciałam go przywieżć ale jak już jest to super :)

Posted

Z Gacka będzie psinek mocno długowłosy! Mój Lesio wyglądał dokładnie tak samo jak teraz Gacek, gdy zameldował się pod naszą furtką z żądaniem przyjęcia go "na stan".
Byłam wtedy w delegacji i dostałam telefon od synka "Mamo, mamy sznaucera!".
Lesinek miał wtedy właśnie pół roku, wychodziły mu stałe kiełki. Po kilku miesiącach Lesio... osiwiał! Przerażenie mojego męża utuliła pani doktor mówiąc z poważną miną: Proszę pana, on nie osiwiał, on się... WYSREBRZYŁ! :loveu: W ten oto sposób staliśmy się posiadaczami mazowieckiego yorka olbrzyma. Dziś pan Lesław ma już 6 latek i właśnie się okazało, że ma jeszcze jedną cechę typową dla yorków - wypadającą z kolana rzepkę - niestety, bez operacji się nie obejdzie :placz:
Ale był, jest i będzie przeurokliwym, kochanym sierściuchem. Takim nieco "autystycznym indywidualistą" :lol:
Powodzenia, przystojniaku!

Posted

no więc widziałam cudo i zostałąm prawie zalizana na śmierć z tej wielkiej miłości i rozpierającej go energii... mamy duuuuuuuuużo fotek...
i ogłoszenie:

Pies został ochrzczony Radarkiem! :evil_lol:

Emiś, proszę Cię, zmień tytuł...
Półroczny ni to sznaucer ni to york - Radar szuka domku!

Co do wagi, to z pięć kilo waży bez dwóch zdań! (jest to o tyle zła wiadomość, że dzwoniły juz dwie panie z pytaniem, ile waży psiak... ważyłby do trzech kilogramów i byłaby o niego walka miedzy domkami... a tak... za ciężki... :p )

Posted

Gacek, Frodo, Cudaczek a ostatecznie Radarek:evil_lol: to prawdziwy wulkan energii. Ciotka Halbina z uporem robiła zdjecia, ja poszłam na łatwizne i zrobiłam filmik. W rolach głównych: Radarek, Piorunek i Leoś (podopieczni Fundacji), w pozostałych rolach: Halbinowa Inka i moja osobista Megan. Koty póki co siedzą w łazience;)

Wrzuta.pl - Megan i spółka...