Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']Ta krakowska rodzinka Yoriji wygląda bardzo obiecująco ...

Ech ... mnie poniosło. Zachwycili się a ja juz od razu wypisywałam :-(
Ale podeszli rozsądnie to tego. I uznali, że jednak nie są w stanie poświęcić teraz młodziakowi tyle czasu ile wymaga taki szczeniak. Oboje pracują. Boją się, że jednak nie dadzą rady z małym kotem i małym pieskiem równocześnie a nie chcą na teściową zwalać obowiazku wychowania szczeniaka.
Szkoda - ale dobrze, że tak trzeźwo do tego podeszli po pierwszym zachwycie.
To ja nie powinnam tak od razu wypisywać. Ale wiecie - jak sobie pomyślałam, że jest szansa żeby to cudo trafiło tuż niedaleko ode mnie to mi rozumek odebrało. :mad: Sorry.
Za to obiecuję ogłaszać go reszcie moich znajomych i w razie czego powstrzymam się zanim nie usłyszę poważdnych decyzji.
No bo tak egoistycznie, żeby móc go na żywo obserwować jak z tego Ufoczka wyrasta pies ...

Posted

Słodziutki ten psiak:)!!!
Mam pewien problem ponieważ mam zamiar zakupić sobie yorka (bez rodowodu) szczeniaka ale nie chce żeby jak dorośnie był właśnie taki (chociaż ten jest słodki ale nie mam zamiaru płacić 1000zł za kundelka). Niestety to będzie dopiero mój pierwszy york i nie mam doświadczenia co do tych piesków. Dołączam link z adresem strony z zdjęciami yorka szczeniaka i proszę was o odpowiedź czy taki szczeniak wyrośnie na yorka.

Ciach ---> mod

Posted

roxi-malina napisał(a):
Mam pewien problem ponieważ mam zamiar zakupić sobie yorka (bez rodowodu) szczeniaka ale nie chce żeby jak dorośnie był właśnie taki (chociaż ten jest słodki ale nie mam zamiaru płacić 1000zł za kundelka). Niestety to będzie dopiero mój pierwszy york i nie mam doświadczenia co do tych piesków. Dołączam link z adresem strony z zdjęciami yorka szczeniaka i proszę was o odpowiedź czy taki szczeniak wyrośnie na yorka.

Nie chcesz przeplacac:shake: ale pies bez rodowodu to pies z pseudohodowli!!!!i zadnej pewnosci nie ma ze nie bedzie to kundelek.

Posted

roxi-malina napisał(a):

Nawet jeżeli zapłacisz 20tyś i nie będziesz miała rodowodu to będzie to kundel. A jak kupisz psa na takich aukcjach to ci goście wyprodukują kolejny miot, który jeżeli sie nie sprzeda wyląduje w śmietniku.
I to właśnie Ty będziesz przyczyną tego, że pojawią się kolejne mioty.
I w swojej już nie napiszę głupocie nawet nie pomyślisz, że przyczynisz się do psiego cierpienia.
Ja nie mam słów.
Jak można na wątku gdzie ludzie szukają domu dla psa wypisywać takie rzeczy.

To tak jak byś tym wszystkim osobą ratujacym zwierzaki w twarz plunęła i jeszcze poprosiła o radę czy dość dobrze to zrobiłaś i czy czasem nie powtórzyć.

Poproś jeszcze o numer telefonu dziewczyny - tak na przyszłość jak znudzi się Tobie - czy może jak okaże się że to nie york - to żeby od razu rpzyjechały i wybawiły ciebie z tego kłopotu. No bo co z tym fantem zrobisz?

Posted

Radar jest na razie u Ani_w, mam go przejąć w piątek wieczorem...
zgodziłam sie przechować do piątku/soboty maluchy dwa z piątki ratowanych przez Dziewczyny - Lenę i Ambrę...
mam na tymczasie Leosia jeszcze, jak nic sie nie zawali, pan ma przyjechać po niego w poniedziałek...
czyli stan stadka: Inka, Platon, Byron, Junior, Leoś, dwa puchatki...

Posted

Radarek boski jest i tyle! a w zasadzie to Jego Uszy a potem zaraz On :eviltong:
i zazdroszczę osobie, która go weźmie :oops:

taki pełen energii psiak jest super :diabloti:

będę podrzucać uszatka....