ewajanka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Rzeczywiście na pierwszym planie są jego uchole a potem reszta Radarka:eviltong: Co tu duzo mówić, jest fantastyczny:loveu: Quote
BIANKA1 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Halbinko , czy Ty bierzesz to "coś" na tymczas ? :cool3::evil_lol: Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 tak, od piątku wieczora... :roll: :cool1: :p :evil_lol: :cool3: Quote
GrubbaRybba Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Radarek jest piękny. :loveu: Uwielbiam takie kudłacze. Napiszcie, co u niego? Czy jest już bezpieczny? Roxi - malina przeczytaj uważnie post Gacusiowej. Poczytaj te linki, które wstawiły dziewczyny. Zastanów się poważnie. Psa wybierasz na całe jego zycie, a yorki żyją ok 18 lat. Co będzie jeśli pies, którego wybierzesz z pseudohodowli, wyrośnie na 8 kilogramowego kundelka? Czy jesteś gotowa pokochać go i opiekować się nim przez kilkanaście lat.... Osobiście mogę ci zagwarantować, że po 2 miesięcznym szczeniaku nic nie wywnioskujesz. Miałam kiedyś pinczerka, który w wieku 6 miesiecy ważył 4 kg, miał być mały pieskiem. Gdy trafił do domu i zaczął jeść dobrą karmę, nagle zaczął rosnąć i teraz ma 10 miesięcy i waży 17 kg. Wyglądem przypomina mini dobremana, a nie pinczerka. Takich historii jest cała masa. Musisz zatem się pogodzić z tym, że biorąc psa z pseudohodowli NIGDY nie będziesz mieć pewności, co z niego wyrośnie. Dodatkowo czy jesteś w stanie żyć ze swiadomością, że twój pies przyczynił się do rozwoju pseudohodowli, napędził ten biznes, a przez to sprawił, że inne psy, np. matka szczeniaka będzie cierpieć eksploatowana ponad siły, aby w końcu wylądować na ulicy. Gdy biznes się kręci, pseudohodowle rosną w siłę, a psy cierpią! STOP pseudohodowcom! | STOP pseudohodowcom! Rasowy = Rodowodowy. I na koniec wydatki... yorki są ogólnie drogie w utrzymaniu. Fryzjer 1 raz w miesiącu to wydatek 100 zł, specjalna karma - ok 60-70 zł za 1 kg, do tego witaminy wzmacniające włosy. Miesieczne wydatki to ok 300 zł. Do tego należy dodać szczepienia, odrobaczenia. Przy szczeniaku to ok 300 zł na dzień dobry (2x odrobaczenie, 2x wirusówki, wścieklizna,m srodek na pchły i kleszcze, badania). To takie minimum, bo może się okazać, że pies pochodzi z rozrodu zbyt blisko spokrewnionych osobników i może mieć wady genetyczne. Może też być chory, gdyż psy w pseudohodowlach nie są leczone. A to z kolei zdecydowanie zwiększa koszty utrzymania i leczenia czasem nawet do kilku tysięcy złotych. Moim zdaniem, a wiem co mówię, pies z rodowodem to oszczędność nerwów i pieniędzy. Wiesz, że pies jest zdrowy, nie ma wad genetycznych, szczeniak jest odrobaczony i zaszczepipny, wiesz co z niego wyrośnie. Pies z psudohodowli to brak oszczędności. Na początku kosztuje mniej, ale okazuje się, że ma robaki, odrobaczasz, pies laduje pod kroplówką, potem kolejne odrobaczenia, potem szczepienia, w międzyczasie walka z odwodnieniem i biegunkami, awitaminoza, ciągłe wizyty u weta, ciągłe opłaty, aż w końcu z psa wyrasta kundelek dwa razy większy od yorka i o zupełnie innym charakterze, a właściciel żałuje, że nie wziął psa z hodowli. WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE. Przepraszam za offa, ale nie mogłam się powstrzymać. PS - Czytam od początku wątek Radarka, ale się nie odzywam z powodu braku czasu. Uważam, że Radarek jest cudniasty. Zazdroszę ci halbino, że będziesz mieć taki skarb na dt. Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Radarek jest u Ani_w do piątku, ja go przejmuję... chyba jest bezpieczny... :roll: Quote
GrubbaRybba Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 halbina napisał(a):Radarek jest u Ani_w do piątku, ja go przejmuję... chyba jest bezpieczny... :roll: Wiem. Może Ania_w coś napisze. Jak maluch zachowuje się w domu, jak z czystością, jak na spacerkach. Quote
inka55 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Co u Radarka , czy jest szansa na domek ? Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Radarek jest straszną pieszczochą i rasowym nakolankowcem... potrafi wskoczyć na kolanka i dokonać zalizania człowieka na śmierć... jest też bardzo żywy, ma niespożytą energię... nie szczekał w zasadzie, mimo całego stadka psów... Quote
Szamanka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Wątek dotyczy konkretnego psiaka i został posprzątany z postów, które go nie dotyczą. Osoby biorące udział w dyskusji proszę o rozważne wypowiedzi. Każda osoba łamiąca regulamin forum Dogomania poniesie tego konsekwencje. Radzę więc trzymać się tematu. W końcu to dobro Radarka jest najważniejsze. Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Ania_w sie pakuje... ale pewnie wpadnie i cos o Radrku napisze... tak okiem trenera! :cool1: Quote
Alicja Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='halbina']Ania_w sie pakuje... ale pewnie wpadnie i cos o Radrku napisze... tak okiem trenera! :cool1: to Radar ma fuul serwisik i treningi od razu ;) Quote
Alicja Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [quote name='halbina']uszate cudeńko szuka domku... to jest pies z echolokacją :grins: Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: idę go wymiziać... :loveu: Quote
halbina Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 dziękujemy za banerek i ogłoszenia dla uszatego cuda! Radarek wpatrzony w Anię... to taki pies, że za swoim człowiekiem chodzi nawet do kibelka... Quote
Alicja Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 :oops: Ozzy też leży często pod kibelkiem jak ja idę :roll:.. Radarek ....szukaj domeczku :loveu: Quote
Wistra Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Tak, widziałam go na pewno na allegro. Quote
BIANKA1 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 fizia napisał(a):Czy to cudo ma już jakies ogłoszenia? Raczej cudak :evil_lol: Quote
halbina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 fizia napisał(a):Czy to cudo ma już jakies ogłoszenia? Emiś go poogłaszała... jako psiaka znalezionego... Quote
Recommended Posts