Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rany to by była bajka....

gdzie dokładnie jest ten dom?
poprosiłabym dane na PW

czy ja mam rozumieć że rezerwuję Atenę i załatwiam sterylke??
są wówczas dwa wyjścia - sterylka w schronie + rekonwalescencja w schronie
albo drugie (jesli osoby wpłacające kasę będą chciały) - sterylka w lecznicy + rekonwalescencja w schronie

sterylka w lecznicy małym cięciem, ze szwem wewnętrznym prawdopodobnie, w schronie...tradycyjne metody

• Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja mam takie drobne pytanko

czy ten potencjalny właściciel Ateny widział jej obecne zdjęcia jak się zmieniła??bo na allegro widzę, że są tylko te ładne z czasów świetności. Bo już kiedyś też tak było że facet przyjechał po nią i jak ją zobaczył to się rozmyślił:( należałoby dodać tam jej aktualne zdjęcia:(

Posted

to że kiedys ktoś przyjechał i się rozmyślił nie wynikało z tego jak Atena wygląda tylko z innego powodu....
Chcieli suczkę do bloku na II piętro dość aktywną - Atena taka nie jest i miałaby problem ze schodami, dlatego wybrali inną

Posted

Myślę ,że Atena nie nadaje się do biegania za rowerem -może nie dać bo i tusza nie jest mala a tym samy serce by nie dalo rady pokonywać duzo km często .To już nie na wiek i wagę Ateny.Ona jest zbyt potężna i za dlugo tkwila nieruchomo w schronie-nie jest predysponowana do takiego sportowego trybu zycia już . A co do fundacji niem. -to nie jestem za bardzo za wysylaniem naszych psów na zachod-różnie potem może być.
Pieniązki za grudzien i styczeń wysylam teraz-zagapilam sie nieco -trochę mam więcej zajęć obecnie.
Aha -poproszę też resztę danych do przelewu na pw-ale nie pamiętam już ,czy wczesniej nie dostalam tego /muszę spr. na pw / .Pamięć zawodzi.

Posted

trochę ruchu na podwórzu i dobra karma (czyt. nie kasza zapychająca zołądek) tylko sucha karma light i Atena do wiosny będzie jak nowa

a po drugie to te zdjęcia w ogłoszeniach były robione tego lata....

Posted

oj tam trochę pobiega i schudnie:)
moja labka też w którymś momencie wyglądała jak serdelek, trochę spacerków i się niezła laska robiła:)
ja jestem optymistycznie nastawiona do adopcji, skoro ją konkretnie wybrali, chociaz faktycznie trzeba uprzedzić że Atence kuracja fit się przyda

Posted

[quote name='piechcia15']a ja mam takie drobne pytanko

czy ten potencjalny właściciel Ateny widział jej obecne zdjęcia jak się zmieniła??bo na allegro widzę, że są tylko te ładne z czasów świetności. Bo już kiedyś też tak było że facet przyjechał po nią i jak ją zobaczył to się rozmyślił:( należałoby dodać tam jej aktualne zdjęcia:(

Piechcia pan dostał wszystkie zdjęcia Ateny i opis, który znalazłam na wątku.
Pan odpowiedział na moje nieaktualne już ogłoszenie ONki i obiecałam, że prześlę mu propozycje innych ONek. Wysłałam mu Atenę z adnotacją, że oczywiście zdaję sobie sprawę, że koło owczarka to ona tylko stała:eviltong: ale że jest to sunia, która obecnie bardzo leży mi na sercu i tak niezobowiązująco:diabloti: mu wysyłam zdjęcia żeby zobaczył co schron robi z psami - jak jeszcze niedawno Atena była śliczną, uśmiechniętą sunią a jak wygląda teraz - zgaszona, gruba, chowająca się w budzie...
I w sumie niedługo czekałam aż pan zostawiony sam na sam z tymi smutnymi oczami Ateny skruszeje:evil_lol: Wprawdzie nie ONka ale sunia mu się podoba i widzi faktycznie jak pies cierpi więc chce Atenę.
Czekam niecierpliwie na wizytę przedadopcyjną bo jeżeli wszystko się potwierdzi to Atenka naprawdę będzie miała fajny domek. Pan podobno miał już wizytę przedadopcyjną wolontariuszy z Krakowa przed adopcją labradora (psiak po przejściach 7letni) więc zna wszystkie procedury a że psa dostał to musiało być wszystko OK.
Jest to dom z ogrodem, pod lasem, psy mieszkają w domu, do biegania mają ogród, pan szuka towarzyszki dla tego swojego labradora i przy okazji chce pomóc kolejnej biedzie. Po raz pierwszy się spotkałam, że potencjalny właściciel nalega, ba DOMAGA się sterylizacji:-o bo wprawdzie psa ma wykastrowanego ale woli żeby suczka też była wysterylizowana - "bo czasami jakieś psy biegają same więc żeby nie było problemów".
Potencjalny dom jest w Woźnikach woj. śląskie.
Dzisiaj Lu_Gosiak nie dała rady przeprowadzić wizyty ale będzie się starać jak najszybciej pojechać do pana więc w najbliższych dniach będziemy wszystko wiedzieć.

Na razie się jeszcze nie cieszę bo bardzo różnie to bywa, i brzmi to aż za dobrze ale zobaczymy...
Atenko mocno trzymam kciuki:happy1:

Posted

no ale trzeba go sprawdzać jak był już sprawdzany??w takim razie powinnyśmy zapisać ją na zabieg. Kasiu a ile jest kasy wpłaconej?może z deklaracji weźmiemy na sterylkę?czy ja mam zapłacić z PK?

Posted

piechcia15 napisał(a):
no ale trzeba go sprawdzać jak był już sprawdzany??w takim razie powinnyśmy zapisać ją na zabieg. Kasiu a ile jest kasy wpłaconej?może z deklaracji weźmiemy na sterylkę?czy ja mam zapłacić z PK?

Mamy 410zł wpłat, myślę, że jak dziewczyny się zgodzą to kasę może wzięłybyśmy z nich? Bo rozumiem, że wybieramy opcję 'płatną' czyli w lecznicy?

Ja osobiście też ją popieram, bo Atena nie jest w najlepszej formie i lepiej, żeby sterylizację miała wykonaną porządnie, z małym nacięciem

Posted

Ja jestem zdecydowanie "za" Niech Atena ma płatną sterylkę w dobrej klinice wszak nie jest już taka młodziutka.
No i trzymam kciuki za udaną sterylkę i dobry domek:thumbs::happy1:

Posted

piechcia15 napisał(a):
no ale trzeba go sprawdzać jak był już sprawdzany??...

ja tam wole sprawdzić, żeby potem mieć czyste sumienie....wczoraj nie mialam czasu /jest to gdzieś 30km ode mnie/ ale w tym tygodniu na pewno tam podjade
a nie ma mozliwości by po sterylce zostala w klinice??? zawsze to bezpieczniej i pod fachową opieką