Jolanta08 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 modliszka84 napisał(a):sterylka w lecznicy może być, ale pobyt po sterylce i tak byłby w schronie... A nie można by było ją gdzieś umieścić na czas powrotu do siebie?Przeciez to nie bedzie ( mam nadzieję ) trwał długo...np. w szpitaliku i jaki byłby tego koszt ? Quote
modliszka84 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 w pabianicach nie ma szpitalu, w którym można by ją umieścić, jest jeden może ale cena zabójcza w łodzi są lecznice ze szpitalami ale koszt to mniej więcej 25 zł za dobę (min) to 40 zł za dobę (max) zanim pojechałaby w drogę to CO NAJMNIEJ te 4-5 dób musiałaby chyba być w lecznicy. wtedy trzeba by było też dokładnie zgrać transport, żeby prosto z lecznicy pojechała do domu Quote
kasia14 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Słuchajcie, ale gdyby w schronisku zapewnili jej miejsce w szpitaliku, na własnym kocyku? nie różniło by się to jakoś zbytnio od lecznicy, a bez żadnych kosztów. Sterylki, i to te 'schroniskowe' są często robione, sunie dochodzą do siebie, a Atena będzie w lepszym stanie niż one. Nie wiem, jak uważacie... można by zapytać w schronisku, czy mają miejsce zeby ja przetrzymac w budynku, jeśli nie, no to wtedy poczekała by w lecznicy... A może w tej w dobroniu, w której była nasza Sunia od szczeniaków? Jaki tam było koszt? Quote
Jolanta08 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ja jednak wolałabym aby Atena już NIGDY nie trafiła do schronu... Quote
piechcia15 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 chyba 20zł doba albo 25zł,a co do miejsca w schronie to po dzisiejszej wizycie zwątpiłam czy byłaby szansa na osobny boksik w szpitalu:( jest tak zawalony że głowa mała:( aczkolwiek, może jakby się z nimi uzgodniło, to jakoś poprzenosili by psy Quote
anett Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 piechcia15 napisał(a):no ale trzeba go sprawdzać jak był już sprawdzany?? Piechcia ja nie mam żadnych namiarów na tych wolontariuszy z Krakowa, którzy wyadoptowali mu labradora i póki nie zobaczę, tzn. Lu_Gosiak nie zobaczy:lol: to nie zaufam wyłącznie telefonicznym opowieściom. Quote
monika083 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dziewczyny ,a czy 4-5 dob to nie za dlugo ? Ja nie znam sie (mam chlopca kastrata) ale mama miala sunie na dt zaraz po sterylce to tylko dwa dni byla taka troszke oslabiona i wymiotowala a na trzeci dzien juz chciala hasac ,bylo ok (sunia 7 letnia). Quote
oska1983 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Żeby ten czas szybciej leciał i żeby Atena była już w domku. Quote
piechcia15 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 no ale przy takiej tuszy i wieku lepiej jakby była pod okiem fachowca ciut dłużej, bo niech sie coś stanie to będziemy sobie w m... pluły. nie ma co żałować kasy w takich kwestiach Quote
monika083 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 jasne ,ze kasy nie ma co zalowac ..tylko skad na to wszystko wziasc .. pewnie na transport trzeba bedzie tez uzbierac. A ile sterylka w klinice kosztuje? To dowiedzcie sie dokladnie ile kosztowalby tam zabieg i te kilka dni pobytu w klinice. Quote
piechcia15 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 jutro postaram się dowiedzieć ile za sterylkę i ile za hotelowanie tam w Dobroniu, tylko tak głupio jak przywieziemy psa po zabiegu do innego weta tylko na hotel. I jak wtedy z kontrolą po zabiegu?Przecież Kuba(wet) tam nie pojedzie znowu trzeba by było ją do nas przywozić:( Quote
oska1983 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 A w Dobroniu nie można zrobić sterylizacji? Quote
piechcia15 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 już wszystko wiem, tzn prawie wszystko.:) W naszej lecznicy metodą małego nacięcia cena zabiegu (dla mnie) ok 330-350zł, bo normalnie ok 450zł:( A w Dobroniu metodą zwykłą, czyli rozpruwanie psa cena (dla mnie po zniżce) ok 300zł. W obu lecznicach cena zależy od ilości narkozy jaka będzie potrzebna dla suni. A doba w Dobroniu 20zł, z tym że w ich szpitaliku jest teraz bardzo zimno bo nie jest ogrzewany, więc zwierzeta po zabiegu i ewentualnie Atenę trzymają w lecznicy, bo maja tam dużo miejsca, wiele pomieszczeń no i ciepło! Tylko ta dziewczyna ma mi oddzwonić czy będzie to możliwe Quote
anett Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Lu-Gosiak i Nescca wybierają się właśnie na wizytę do pana więc dzisiaj już wszystko będziemy wiedzieć. Kciuki wskazane :thumbs: Quote
figanadrzewna Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 a jak ja nóżkami przebieram z niecierpliwością? ;) Quote
piechcia15 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 no i jak no i jak??gadać gadać:) matko ale trzymają w napięciu:) Quote
anett Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 piechcia15 napisał(a):no i jak no i jak??gadać gadać:) matko ale trzymają w napięciu:) nic nie powiem......:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Gosiak za chwilę przedstawi pewnie relacje:lol::lol: Quote
Lu_Gosiak Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 dla mnie domek bardzo fajny.....podjechałysmy, Pan juz na nas czekał na dworze z psiakiem, domek na uboczu z 2 stron pola, w całości ogrodzony duzy ogrod, jedyne co to nie za wysoki płot, ale ja juz jestem wyczulona na psy uciekiniery.....w domu Pan mieszka sam - znaczy nie sam z labkiem mixem tym ze schroniska z Krakowa-psiak super potem beda zdjecia i w domku przyplataly sie wiec juz zostaly 3 koty....koty i psiak opanowaly oczywiscie kanapy...Pan chcial owczarka zapytalam czy jest zdecydowany na Atene - powiedzial, ze chce pomoc jakiemus potrzebujacemu psu a ze ma warunki to juz sie nie wycofa....psiakom bedzie raźniej razem, mowie, ze niewiem jak Atena z kotami...Pan stwierdzil, ze na wszytsko potrzeba czasu i z czasem na pewno sie polubi z kotami, bo na poczatku ten jego labek tez udawal, ze tych kotow nie widzi a teraz spia wtulone wszystkie razem.....ogolnie bardzo pozytywna osoba widac z duzym sercem dla zwierzat Quote
modliszka84 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 no to świetnie. dziekujemy za wyczarowanie tego domu i wizytę. Jak wygląda sprawa transportu? Pan ma możliwość przyjazdu czy szukamy? Ceny sterylek w lecznicach są po prostu wzięte z kosmosu, nic dziwnego że ludzie nie sterylizują suk...450 zł za dużą sukę :o ..... a materiał zużyty może za 100 zł :( Quote
Lu_Gosiak Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Transport trzeba zorganizowac...powiedziałam, ze teraz bedziemy kombinowac sterylke i potem mu Ja przywieziemy...bedzie czekac:):) u nas sterylka to po znajomosci kolo 200zł...hmmmm tylko nie ma za bardzo gdzie jej potem przetrzymac...chyba, ze pogadacie z Wiosna moze ma miejsce Quote
monika083 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 jejku to cudownie!! wiecie co ..mozna zrobic taki bazarek na ''bilet Atenki do domu'' ,5 zl za fotke Atenki z jakims fajnym tekstem przeslane mailem,ja moge taki bazarek wystawic i zajac sie wysylaniem tych cegielek ,tylko ktos musialby cegielgi zrobic. Quote
anett Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Gosiaku wielkie dzięki za wizytę:loveu::loveu: Monika świetny pomysł !! Atena jest w Pabianicach? Quote
modliszka84 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 tak Atena jest w Pabianicach ja szukam też transportu dla małej spanielki do miejscowości Kietrz k.Raciborza...nie wiem jak to daleko od Was? Pani od tej spanielki może zwrócić połowę kosztów transportu, może by się dało połączyć to. Quote
Recommended Posts