Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba nie. Trzeba resztę kasy zebrać, bo narazie to tylko na sterylkę jest, a jeszcze podróż. Ktoś napisał że mąż Wiosny często jezdzi autem w nasze rejony, to może faktycznie mógłby Atenę zawieźć? Trzeba by wyliczyć ale potrzeba kasy i zbierać szybko, musi się udać

• Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No skąd, nic nie wiadomo, żadna decyzja nie została podjęta, a czas bezsensownie płynie.
Jak będzie kasa na paliwo to do Częstochowy jestem w stanie ją dowieźć, dalej raczej nie, ze względu na ograniczone możliwości czasowe. Mogę jechać w sobotę jeśli nie będzie śniegu bo nie mam opon zimowych tylko uniwersalne. Do tego czasu można by było zrobić sterylkę + kilka dni w lecznicy akurat by wystarczyło.

Posted

Dobra. Trzeba umówić sunie na sterylkę, niech będzie Dobroń (chyba, że da się u Kuby a żeby w Dobroniu była w szpitaliku tylko). W tym czasie będziemy szukały transportu, rozumiem, że od biedy na trasie Pabianice- Częstochowa już jest, pozostaje znaleźć 'tylko' dalszą, będę się rozglądać.

Trzeba coś robić, bo szkoda czasu, jeszcze domek się zniecierpliwi.

Posted

słuchajcie jestem po rozmowie z Wiosna i mam super wiesci....
Patryk od Wiosny moze Ateenke przywieść do nich - koszt ok.110zł tam na miejscu sterylka - jutro sie dowiemy bo Partyk u swojej wetki ja u swojej odnosnie ceny sterylizacji - Wiosna Ja w domu przetrzyma - ZA DARMO!!!!i potem Patryk Ja moze zawiesc po zdjeciu szwow do domku I CO WY NA TO??????????????

Posted

wszystko fajnie super, ale co z małą spanielką:( ona jedzie na tej samej trasie:(
to 110zł to koszt sterylki czy transportu?? trzeba w takim razie podsumować wszystko wszystko: ile transport a ile sterylka i działać, bo czas leci bezsensownie na siedzeniu:(

Posted

[quote name='piechcia15']aha to na dzień dzisiejszy Atena pojechała by tylko do wiosny, a od wiosny trzeba szukać dalej??
Gosia zapytaj proszę, może za zwrot zawiózł by dziewczyny na miejsce?

[quote name='Lu_Gosiak']słuchajcie jestem po rozmowie z Wiosna i mam super wiesci....
Patryk od Wiosny moze Ateenke przywieść do nich - koszt ok.110zł tam na miejscu sterylka - jutro sie dowiemy bo Partyk u swojej wetki ja u swojej odnosnie ceny sterylizacji - Wiosna Ja w domu przetrzyma - ZA DARMO!!!!i potem Patryk Ja moze zawiesc po zdjeciu szwow do domku I CO WY NA TO??????????????

To chyba wszystko jasne co do Ateny, tylko nasza mini spanielka zostaje bez transportu:( Może daloby się to jakoś połączyć za zwrotem kosztów? To jeszcze szczeniak....

Posted

pati-c jedzie w pt do katowic i napisałam już do niej czy znajdzie miejsce jeszcze dla naszej małej,ale już boję sie cennika:( oo kurcze pomyliło mi się bo do tych Woźnik to atena jedzie...to źle jej napisałam!! już mi się wszystko myli!

Posted

to podsumowując:

- Patryk przyjeżdża po Atenę (tylko kiedy?)
- Atena jedzie do Wiosny, tam ma sterylkę i potem Patryk zawozi ją do domu stałego

- czy za zwrotem kasy za paliwo Patryk mógłby zabrać razem z Ateną szczeniaka spanielkę i dowieźć w okolice Raciborza....?

Posted

dobra macie tak załatwione, ze lepije nie mozna:) dzieki Wiośnie i Patrykowi:

PAtryk wezmie tego szczeniora i zawiezie na miejsce czyli koło Raciborza - koszt zamknie sie w 200zł

koszt transportu Ateny z Pabianic do Wiosny - 35zł!!! bo wzieli 1/3 kosztow na siebie....potem po sterylce koszt do domu docelowego 98zł

czyli zostaje kwestia sterylki - Patryk dzwonil i u nich kolo 250zł
wstepnie mogłoby to być w sobote, wiec w piatek moze jechac po psy do Was

niewiem czy pasuje takie rozwiazanie i ceny?? bo dla mnie to rewelacja:cool3:

Posted

super!
pani od szczeniaka jest w stanie pokryć koszty transport do 200 zł czyli na wszystko nam starczy :):):)
na koncie na Atenę mam 420 zł z tego co pamiętam :)

zostaje tylko kwestia umówienia się co do godz. w piątek i któś musiałby iść do schronu pomóc Patrykowi pozałatwiać wszystko - ja jestem w pracy, może któraś z dziewczyn będzie mogła.

dzięki!!!

Posted

Super:) To trzeba się jeszcze umówić co do piątku. W jakich mniej więcej godzinach byłby transport ( optymalnie, do południa czy raczej po?). Ostatecznie można isc w czwartek do schronu i naszykowac wszystko, zeby psiak był tylko do odbioru ;)

Posted

ja bym wolala, zeby Ktos z Was podszel do schronu i pomógł
Patrykowi....bedzie gdzies najwcześniej koło 14

moze Ktoras z Was da rade podejsc to prosze na pw o telefon podam Patrykowi, zeby sie zgadac dokladnie tam na miejscu

czyli jest juz na Atenke kasa to moze to wszystko od razu do Wiosny przelac całość???

Posted

BOMBA:) dane do przelewu wyślę ci na gg, a koszt Ateny wg. mojego kalkulatora wychodzi 383zł + koszty brzdąca 200zł dobrze liczę? myślę...tzn moim zdaniem i tak powinno się przelać wszystko co mamy, bo to raptem wychodzi ok 40-50zł więcej, a przecież jeść też muszą jej dać, mimo, że zaoferowali pobyt gratis, to jest to nieplanowany gość i wyjazd i każdy grosz ważny.Ale to moje zdanie:)
ja w pt mogłabym być, jeśli Patryk zabrałby mnie z łodzi (bo busem nie wyrobie).Chyba, że nie jedzie do łodzi. Jak się dodzwonię do wiosny,a nie odbiera puki co to ustalę z nią wszystko (większość)

Posted

[quote name='piechcia15']BOMBA:) dane do przelewu wyślę ci na gg, a koszt Ateny wg. mojego kalkulatora wychodzi 383zł + koszty brzdąca 200zł dobrze liczę? myślę...tzn moim zdaniem i tak powinno się przelać wszystko co mamy, bo to raptem wychodzi ok 40-50zł więcej, a przecież jeść też muszą jej dać, mimo, że zaoferowali pobyt gratis, to jest to nieplanowany gość i wyjazd i każdy grosz ważny.Ale to moje zdanie:)

tez tak uważam

Posted

a więc tak...
ja będę sprawowała "nadzór" w pt:) gadałam z Patrykiem i takie są ustalenia, kosztorys

Atena:
250zł - sterylka
133zł - transport (35zł+98zł)

spanielka:
35zł+146zł= 181zł - transport

odcinek Pabianice-"wiosna" został podzielony na 3 głowy bo jedzie Atena, mała i Patryk i 35zł każdy płaci "za siebie"

czyli Aga musisz przelać część Ateny 383zł, a kasę małej da właścicielka do ręki Patrykowi (200zł)

ale i tak uważam, ze zamiast 383zł, nie bawić się w grosze i przelać 420zł, bo jakby podczas sterylki coś jeszcze wypadło dodatkowo, albo chociażby jedzenie jej kupią.