Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ceny to prawda, ze z kosmosu ale kiedy pytałam o specyfikacje i poszczególne koszta to nici sa teraz mega drogie,wiem bo ostatnio w schronie zamawiali. A U nas w lecznicy podobno maja jakiś super dobry usypiacz, no ale najdroższy:(

to teraz szybka decyzja co robimy i jedziemy:)
ja już spanielkę zarezerwowałam wczoraj

Posted

Dziewczyny zadecydujcie albo u Was najlepiej z pobytem w lecznicy kilka dni albo jak proponowała Gosiak porozmawiać z Wiosną czy ma możliwość przetrzymania Ateny kilka dni - w takiej opcji pewnie Patryk przyjechałby po Atenę i na sterylkę przyjechał do Lublińca.

Posted

dziś dzwoniła do mnie dziewczyna z tej lecznicy z Dobronia. No i zaproponowała za sterylkę te 300zł i hotelowanie gratis od lecznicy. Z tym, że to jest to tradycyjne cięcie. Ale wtedy trzeba by było ustawić już dokładnie transport. Bo oni mogą ja przetrzymać te 3-4 dni po zabiegu. Ale myślę, że to rozsądna propozycja.

Posted

"Potencjalny dom jest w Woźnikach woj. śląskie." Zumi pokazuje tą miejscowość, gdzieś pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami, to ponad 100 km od Raciborza ale jak najbardziej po drodze jeśli będziecie jechać prosto w dół mapy a potem ciut po przekątnej ;)

Posted

znalazłam do googlach, jeśli to te Woźniki - powiat Zawierciański?

jeśli tak to niedaleko w miarę, bo 150 km i jadąc do Raciborza przy lekkim odbiciu z trasy można tam dojechać.
pozostaje tylko kwestia organizacyjna - kto pojedzie i kiedy , tak żeby zgrać transport Ateny i spanielki?
jeśli sterylka u nas - to trzeba by było już załatwiać, jeśli na miejscu to szukać szybko transportu

edit:
jadąc Pabianice - Woźniki - Racibórz to byłoby ok 320 km w jedną stronę , czyli w obie 640 km
pani z Raciborza jest w stanie zwrócić do 200 zł za paliwo
przy spalaniu ok 8l/100 km koszt całkowity byłby 250 zł w obie strony

Posted

a liczyłas po obecnej wysokiej cenie paliwa??bo ja dziś w domu liczyłam 600km i wyszło mi ponad 300zł. Moim zdaniem trzeba szybko działać, bo jak będziemy myślec to nic nie wymyślimy. Sterylke na już...dziś/jutro potem 4 dni i w drogę. Trudno bo tak to będziemy w nieskończoność myśleć. Kurcze transport.... Mam na głowie jedną osobę, zapytam. A wy też uruchomcie głowy,bo jak nie to same będziemy musiały jechać:(

Posted

[quote name='figanadrzewna']"Potencjalny dom jest w Woźnikach woj. śląskie." Zumi pokazuje tą miejscowość, gdzieś pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami, to ponad 100 km od Raciborza ale jak najbardziej po drodze jeśli będziecie jechać prosto w dół mapy a potem ciut po przekątnej ;)

Dokładnie:lol:
Miasto Woźniki powiat lubliniecki dokładnie pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami - to jest dokładnie na trasie Pabianice - Racibórz;)

Wejdźcie sobie na:
http://www.odleglosci.info/
Najkrótsza trasa 244km

Posted

kurcze nasz schroniskowy hycel oferuje transport, ale niestety jego czas jest bardzo cenny:( 1,20zł za każdy km:( czyli licząc 260kmx2=520km= 625zł:( nie stać nas na takie szaleństwo

błagam wymyślcie coś, nie wiem może ktoś z rodziny, brat,chłopak, ojciec nie wiem!!:(

Posted

Tyle kasy za transport? CHyba się ludzia w głowie przewraca....

Czy Pan od ateny jest w stanie zwrócić chociaż częśc kasy za trnasport? Mamy 200zł od spanielki, trzeba to jakoś połączyć. A Pati? Tylko ona podobno bierze od psa, a nie za całość tak? nic nie przychodzi mi rozsądnego do głowy...

Posted

piechcia15 napisał(a):
nie no patka bierze za trasę i jak jest kilka psów to dzieli to "od łebka" ale skoro obydwa psy sa nasze to to nieistotne, a poza tym ona jest z W-wy więc trzeba doliczyć 300km:(

Nie no, to jest dosyć istotne, bo pani od spanielki ma się dołożyć 200zł, więc atena potrzebowała by tylko reszty 'od nas' ale to i tak sie nie opłaca, bo za dużo wyniesie droga z w-wy :(