Lu_Gosiak Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Racibórz ode mnie jest jakieś niecałe 100km Quote
figanadrzewna Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 mam trochę ograniczony dostęp do samochodu, ale jakby psiak znalazł się w okolicach Rybnika lub w Opolu, myślę że będę mogła go dostarczyć do Kietrza. Quote
Cieplutkaa. Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Jejku to cudownie . :) Mam co prawda leciutkie obawy jak Atena dogada się z kotami, ale .. skoro jej przyszly właściciel jest dobrej myśli to i ja chyba powinnam się uspokoić . ;) Quote
modliszka84 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 jaka fajna mordka... no dobra, to teraz proszę o decyzję - co ze sterylką, co z transportem bo czas leci, a każdy dzień się liczy Quote
piechcia15 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 ceny to prawda, ze z kosmosu ale kiedy pytałam o specyfikacje i poszczególne koszta to nici sa teraz mega drogie,wiem bo ostatnio w schronie zamawiali. A U nas w lecznicy podobno maja jakiś super dobry usypiacz, no ale najdroższy:( to teraz szybka decyzja co robimy i jedziemy:) ja już spanielkę zarezerwowałam wczoraj Quote
anett Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dziewczyny zadecydujcie albo u Was najlepiej z pobytem w lecznicy kilka dni albo jak proponowała Gosiak porozmawiać z Wiosną czy ma możliwość przetrzymania Ateny kilka dni - w takiej opcji pewnie Patryk przyjechałby po Atenę i na sterylkę przyjechał do Lublińca. Quote
modliszka84 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 a ten pan konkretnie skąd jest? bo albo nikt nie napisał albo mi umkneło ;) Quote
figanadrzewna Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 przelałam swoją deklarację za styczeń. Pamiętam z 13 lat temu, sterylizacja mojej suki to były śmieszne pieniądze a teraz to taki dochodowy interes :shake: Quote
piechcia15 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dziś dzwoniła do mnie dziewczyna z tej lecznicy z Dobronia. No i zaproponowała za sterylkę te 300zł i hotelowanie gratis od lecznicy. Z tym, że to jest to tradycyjne cięcie. Ale wtedy trzeba by było ustawić już dokładnie transport. Bo oni mogą ja przetrzymać te 3-4 dni po zabiegu. Ale myślę, że to rozsądna propozycja. Quote
piechcia15 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dziewczyny co to jest za miejscowość??bo może jakby się wszystko szybko i sprawnie załatwiło, to by transport połączyć z malusią spanielką do Raciborza, ale nie wiem czy to po drodze Quote
figanadrzewna Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 "Potencjalny dom jest w Woźnikach woj. śląskie." Zumi pokazuje tą miejscowość, gdzieś pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami, to ponad 100 km od Raciborza ale jak najbardziej po drodze jeśli będziecie jechać prosto w dół mapy a potem ciut po przekątnej ;) Quote
modliszka84 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 znalazłam do googlach, jeśli to te Woźniki - powiat Zawierciański? jeśli tak to niedaleko w miarę, bo 150 km i jadąc do Raciborza przy lekkim odbiciu z trasy można tam dojechać. pozostaje tylko kwestia organizacyjna - kto pojedzie i kiedy , tak żeby zgrać transport Ateny i spanielki? jeśli sterylka u nas - to trzeba by było już załatwiać, jeśli na miejscu to szukać szybko transportu edit: jadąc Pabianice - Woźniki - Racibórz to byłoby ok 320 km w jedną stronę , czyli w obie 640 km pani z Raciborza jest w stanie zwrócić do 200 zł za paliwo przy spalaniu ok 8l/100 km koszt całkowity byłby 250 zł w obie strony Quote
piechcia15 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 a liczyłas po obecnej wysokiej cenie paliwa??bo ja dziś w domu liczyłam 600km i wyszło mi ponad 300zł. Moim zdaniem trzeba szybko działać, bo jak będziemy myślec to nic nie wymyślimy. Sterylke na już...dziś/jutro potem 4 dni i w drogę. Trudno bo tak to będziemy w nieskończoność myśleć. Kurcze transport.... Mam na głowie jedną osobę, zapytam. A wy też uruchomcie głowy,bo jak nie to same będziemy musiały jechać:( Quote
anett Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='figanadrzewna']"Potencjalny dom jest w Woźnikach woj. śląskie." Zumi pokazuje tą miejscowość, gdzieś pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami, to ponad 100 km od Raciborza ale jak najbardziej po drodze jeśli będziecie jechać prosto w dół mapy a potem ciut po przekątnej ;) Dokładnie:lol: Miasto Woźniki powiat lubliniecki dokładnie pomiędzy Częstochową a Tarnowskimi Górami - to jest dokładnie na trasie Pabianice - Racibórz;) Wejdźcie sobie na: http://www.odleglosci.info/ Najkrótsza trasa 244km Quote
piechcia15 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 kurcze nasz schroniskowy hycel oferuje transport, ale niestety jego czas jest bardzo cenny:( 1,20zł za każdy km:( czyli licząc 260kmx2=520km= 625zł:( nie stać nas na takie szaleństwo błagam wymyślcie coś, nie wiem może ktoś z rodziny, brat,chłopak, ojciec nie wiem!!:( Quote
kasia14 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tyle kasy za transport? CHyba się ludzia w głowie przewraca.... Czy Pan od ateny jest w stanie zwrócić chociaż częśc kasy za trnasport? Mamy 200zł od spanielki, trzeba to jakoś połączyć. A Pati? Tylko ona podobno bierze od psa, a nie za całość tak? nic nie przychodzi mi rozsądnego do głowy... Quote
piechcia15 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 nie no patka bierze za trasę i jak jest kilka psów to dzieli to "od łebka" ale skoro obydwa psy sa nasze to to nieistotne, a poza tym ona jest z W-wy więc trzeba doliczyć 300km:( Quote
kasia14 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 piechcia15 napisał(a):nie no patka bierze za trasę i jak jest kilka psów to dzieli to "od łebka" ale skoro obydwa psy sa nasze to to nieistotne, a poza tym ona jest z W-wy więc trzeba doliczyć 300km:( Nie no, to jest dosyć istotne, bo pani od spanielki ma się dołożyć 200zł, więc atena potrzebowała by tylko reszty 'od nas' ale to i tak sie nie opłaca, bo za dużo wyniesie droga z w-wy :( Quote
Lu_Gosiak Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 pogadam z Wiosna Oni czesto jeżdzą do Łodzi - wiec moze uda sie to połączyc u Nich chyba 0,50 gr za 1km, wiec nie wyszła by taka astronomiczna suma jak tego hycla Quote
Cantadorra Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A czy dom tego pana adoptujacego Atene zostal sprawdzony? Gdzies mi umknela ta informacja. Quote
oska1983 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 tak była wizyta, na 53str sa zdjęcia z tego domku, a wcześniej opinia :) Quote
Recommended Posts