Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to ulga, że szczeniorki dochodzą do siebie:loveu: w takim razie teraz trzymamy te kciuki na wszystkich możliwych kończynach za ten domek. Jaaga, mam nadzieje, że sunia się znajdzie:roll:

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja nie wiem co to za konto....

Mam dobre wieści :)

Sunia już w nowym domku :) Państwo byli bardzo fajni, mają też psiaka ze schroniska, wydawali sie naprawde w porządku.Będzie nadal leczona.

Pojawiła sie też możliwość dla Kaja,ale tutaj jeszcze nie ma sie co cieszyć,jutro wszystko sie wyjaśni...

od sumy odejmujemy 30 zł za 3 dni tymczasu u sąsiadki.

Chyba warto było,co? :)

Posted

Wydaje mi sie, że to nie było w porządku.Mogłaś wejść w moje posty, wtedy od razu zobaczyłabyś, że sunia z DT uciekła i Jaaga szuka ją godzinami,a ja wczoraj pare godzin byłam w bibliotece,a wracając zbierałam kota z ulicy po potrąceniu i nie miałam jak wejść na dogomanie,bo nie mogłam wrócić z nim do domu normalnie,bo psy zagryzłyby go.Musiałam czekać na transport do DT.Kiedy już w nocy chciałam wejść,to wywalało mnie z dogomanii,więc poprosiłam Renatke, żeby coś skrobnęła za mnie.

mam nadzieje, że nie miałaś złych intencji, szkoda tylko że to tak wyszło,bo między słowami można przeczytać, że tylko chodzi nam o kase...[/quote]
Cieszę się ,że miałaś nadzieję , ze nie miałam zlych intencji...bo tego możesz byc pewna...ja jestem na dogo od bardzo niedawna...trafilam tu za pośrednictwem NK..nie umiem i nawet nie wiedziałam, że można wchodzić w czyjeś posty i sparwdzać co u kogoś slychać na ich podstawie..jeśli ja nie umiem, to tym bardziej ludzie, ktorym pół nocy wysyłałam maile z NK z linkiem do strony i do Allegro...Wysyłalam do ludzi, których nie widziałam na oczy i dostawałam maile z zapytaniami- dlaczego...a ja nawet nie umiałam tego wytlumaczyć- bo co miałam im pisać??NA pytania o Allegr, dlaczego zablokowane- wysylalam odpowiedź- bo ją znałam.NA inne pytaniea trudno było pisać cokolwiek...ja doskonale wiem, że Wy jesteście bardzo zabiegane i macie oprócz pieskow swoje życie i możesz wierzyć lub nie- bardzo to doceniam i podziwiam. Niemniej jednak uwazam, z całym szacunkiem,ze jak się robi takie expresowe akcje, porusza "niebo i ziemię"(co ja doskonale rozumiem i dlatego się do tej akcji przyłączyłam z wielkim zapałem), to informacje MUSZĄ BYC PODAWANE NA BIEŻĄCO- PRZYNAJMNIEJ RAZ DZIENNIE( są na to sposoby i nie piszcie, ze nie-telefon do ktorejkowleik z cioteczek aby umieściy notkę)...zaglądałam tu przez caly dzień, czekałam...rozmawiałysmy tu na różne tematy..ale o szczeniaczkach- nie można bylo się dowiedzieć niczego konkretnego...mimo tego- ja to rozumiem- wchodzę na dogo kilkanaście razy dziennie i wiem jakie są realia..ale uwierzcie, że ktoś, kto wszedł tu z "nagonki" i nie zna się "na rzeczy"....nie musze chyba konczyć...wiem, jagaa przeprosiła i nie ma sprawy..ale mi zrobiło sie przykro czytając mało miłe słowa kierowane w moim kierunku..naparwde myślicie , ze mogłam mieć złe intencje???Jeśli tak- to szkoda...:-(W każdym razie przepraszam- jeśli tak zabrzmiał mój post...
Ps. ciesze się bardzo z coraz lepszego stanu szczeniaczków no i z nowego domku dla suni.........

Posted

Dostałam kolejne wpłaty:
Jarzembska Katarzyna 20 zł.
Paweł Wiercik 40 zł
Dałam na Gerdę płatne ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim 14 zł. Ukaże sie w piatek i mam nadzieje, że może uda się znaleźć dom innemu szczeniaczkowi zamiast niej.
Za DT zapłaciłam 30 zł.
W sumie zostaje na koncie 256 zł.
Dziś dostanę odpowiedź, czy pani, która miała Gerdę zgodzi się wziąć na płatny tymczas Kaja. Miałby tam super warunki, bo to samotna, starsza osoba, nie ma psów i Kaj mógłby psychicznie dojść do siebie. Taki dom to chyba dla niego jedyna szansa na normalne zycie. Po tym, co widziałam, jak reaguje na ludzi w schronisku, nie sądzę że ktos wziąłby go do domu :shake:. Są zebrane pieniądze i myślę, że warto dać mu szansę.
Ta pani jest ubogą emerytką, której finansowo pomaga rodzina, wiec boi się swoich sióstr, które mają do niej przyjechać na święta. I tak maja do niej pretensje, że ze swoich skromnych środków utrzymuje i dokarmia kilka kotów. Dlatego dopiero dziś da odpowiedź, czy Kaj może przyjechać do niej.

Nasza Sara niestety nie odnalazła się nadal :-(. Do tego mam problemy z internetem. O wszystkim na bierząco informuję Justynę, która jak tylko bedzie miała czas, będzie zdawać relację ;).

Posted

Monica_20 napisał(a):
jusstyna85 Ty wiesz co to jest za konto? Bo potrzebuję pilnie nazwę banku i dane do przelewu z zagranicy, bo pewna pani chciałaby przelać trochę pieniędzy. :roll:

ja zupełnie nie wiem o co Ci chodzi...ciemna jestem w tych sprawach :(

Może ktoś stąd wie?

Posted

Monica_20 napisał(a):
jusstyna85 Ty wiesz co to jest za konto? Bo potrzebuję pilnie nazwę banku i dane do przelewu z zagranicy, bo pewna pani chciałaby przelać trochę pieniędzy. :roll:

Niech Justyna albo Jaga poda swoje konto,żeby pani się nie rozmyśliła...

Posted

Pani nad Kajem nadal się zastanawia, bo bardzo przezyła rozstanie z Gerdą i boi się wziąć psa na dłużej, a w przypadku Kaja to konieczne.
Może swoje konto poda Justyna, skoro ja już Gerdę wydałam?

Gerda ma się dobrze w nowym domu i lubi bawić sie z dziećmi. Trochę bałam sie jej relacji z dzieciakami, ale wszystko jest super.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Renatko ja nie mam czegoś takiego jak paypalll,czy coś takiego...

Nie potrzeba tego. Pani tylko chciala zaoszczédzic na czasie, ale moze zwyczajnie przelac z zagranicznego konta znajác SWIFT (kod banku) i IBAN (PL przed numerem konta-to wszystko).

Posted

Pytanie do os wpłacających pieniądze...dzisiaj ze schroniska zostala wyciągnięta sunia szczeniak z kaszlem...niestety okazało sie, ze poważnie utyka na łape, w takim stanie dom jej zapewne nie zechce,a My nie wiemy co im mówić...czy z pieniędzy,które zostaly możemy opłacić wizyte u weta i diagnoze lapy? jej zdj jest na wątku ogólnym szczeniaków z Rudy Śl.

Posted

Ja jestem jak najbardziej ZA, tym bardziej, że na szczeniaka czeka domek!! trzeba to wykorzystać. A skoro pieniądze nie są już potrzebne na leczenie przeciw parwo to POPIERAM!

Posted

__Lara napisał(a):
Ja jestem jak najbardziej ZA, tym bardziej, że na szczeniaka czeka domek!! trzeba to wykorzystać. A skoro pieniądze nie są już potrzebne na leczenie przeciw parwo to POPIERAM!

Domek jej nie weźmie,jesli to trwałe uszkodzenie :( a transport ma na niedziele i to do Wrocławia...pieniążki są andal potrzebne na szczeniaki z parwo,ale jeszcze można zebrać,a tutaj trzeba iść jutro do weta