Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alla napisał(a):
Oby tylko nie wyszło, że to wigilia będzie. Czy myślicie, że z takim psem można jechać pociągiem? To by było jakieś 3 godziny.

ja z wieloma psami jezdzilam pociagiem, byly to psy ze schronisk ktore wiozlam do domu stalego badz tymczasowego i nigdy nie mialam z nimi zadnych problemow :grins: raz tylko jak wiozlam z poznania do opola pitbulla to nikt nie chcial wsiasc do przedzialu ... zupelnie nie rozumiem dlaczego :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

My wiozłyśmy Dyzia do Warszawy pośpiesznym :razz::razz: jechałyśmy 6i pół godziny ....Dyzio zabawiał cały przedział ... na wszelki wypadek miałyśmy i kocyk i podkład nieprzemakalny w razie draki :razz:.. a no i bilet dla psiaczka ...kosztował 4 zł a ile teraz nie wiem

Posted

w IC do wawy placi sie 20 zl za psa chyba..
chyba tyle placilam jak wiozlam z katowic do wawy wlasnie bulka:lol:
ale trafilam na przedzial milosnikow zwierzat, wiec wybaczali nawet jego okropne gazy po zarciu schroniskowym...

Posted

ja powiem tak ...

psa trzeba najpierw przewiezc z Krynicy albo do Krakowa albo do Katowic, z tego co czytam nowa pani bylaby wstanie przyjechac (do Katowic lub Krakowa) i zabrac malucha do siebie pociagiem ?

wiec prosze popytajcie, poszukajcie czy ktos nie mogl by nam go dostarczyc do Krakowa albo do Katowic !!!!!!!

pies ma dom potrzebna nam tylko pomoc w transporcie :helo:

Posted

Tengusia napisał(a):
ja powiem tak ...

psa trzeba najpierw przewiezc z Krynicy albo do Krakowa albo do Katowic, z tego co czytam nowa pani bylaby wstanie przyjechac (do Katowic lub Krakowa) i zabrac malucha do siebie pociagiem ?

Potwierdzam, że jest to dla mnie wykonalne. Skoro więc rodzice dziewczyny proszącej o pomoc mówili, ze mogą go stamtąd zabrać, to może poczekajmy na wieści od nich.

Posted

Pozwoliłam sobie dzisiaj zadzwonić do Ingi (jej rodzice mają odebrać szczeniaczka). Mała :D (bo czy ktoś zwrócił uwagę, że to panienka ;) ) będzie 22go po południu przywieziona do Czeladzi. Mogłabym teoretycznie pojechać po nią 23-go, ale przyznam się, że trochę boję się przepełnionego pociągu. Zaproponowałam więc 25-go. Liczę, że większość będzie się objadać przy stole a nie podróżować. Dla Ingi ponoć to nie problem :) .
A teraz liczę na cenne wskazówki dotyczące podróży.

Oczywiście wiem, że jeszcze nie wszystko jest domówione. Ale powinno być dobrze :)

Posted

ciesze sie bardzo ze wszystko juz ustalone :multi::multi::multi:

szczerze to nie wiem skad mi sie wzielo ze to chlopczyk :evil_lol:

co do wskazowek to po pierwsze musisz miec kaganiec bez tego w pociagu nie da rady !!! po drugie pies nie powinien byc karmiony przed podroza zeby nie bylo przykrych niespodzianek !!! trzecia rada to taka ... szczesliwej podrozy i czekam z niecierpliwoscia na fotki z nowego domku :multi::multi::multi:

Posted

Witam. Tengusia poprosiła mnie o pomoc w przewiezieniu szczeniaka a ja gapa dopiero dzis zajrzałam tutaj. W każdym razie mogłabym go przewieźć z Krynicy do Krakowa za zwrot paliwa. Jakby co czekam na odpowiedź.:p

Posted

Bo ja nie znam adresu, czy ludzie mi psa wydadzą. To musi chyba ustalić osoba odpowiedzialna za psa. Ja nie posiadam żadnych kontaktów do tych ludzi. No i mam nadzieję, że alla skontaktuje się z doddy. Ja proponuje na miejsce spotkania w Krakowie parking IKEA bo nie chcę wjeżdżać w miasto.

Posted

To ja się do cudaka wryję :evil_lol:...
Też mogę zaoferować DT [akurat jutro pozbywam się suni huskyiego - jedzie do Warszawy :diabloti:]...
Mieszkam ciut bliżej Katowic, jeśli chcecie mi "oddać" psiaka to dajcie znać - przedstawię swoje referencje :cool3:

Posted

poki co plan jest taki:

sunia przyjezdza do nas na slask w poniedzialek popoludniu

bedzie u rodzicow Ingi - jesli nie dogada sie z ich psina bedzie trzeba ja brac wiec bonsai_88 prosze o twoje namiary na pw w razie czego :loveu:

w czwartek ja z moim TZ dostarczymy mala do centrum Katowic i przekazemy nowej pani (chyba ze jesli bedzie u bonsai_88 ona sama da rade przywiezc mala wtedy my nie bedziemy potrzebni :evil_lol:)

w drugi dzien swiat (w piatek) czekamy na fotki z nowego domku :multi:

Posted

Tentegusia namiary wyślę ci jutro jak wrócę z Krakowa [nie chce mi się teraz szukać telefonu :evil_lol:]

W razie czego i tak prawie cały czas jestem na dogo, a skrzynka była niedawno czyszczona :lol:. Jeśli z jakiś powodów psiak nie będzie mógł być od razy zabrany do DS dajcie znać, do Katowic mogę dojechać bez problemu ;).