Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aza
Nie wiem jak wyglądało jej dotychczasowe życie.
Ma ok. roku i ostatnie 3 tyg. spędziła w podzamojskim lesie cierpliwie czekając na „pana”, który ją tam zostawił.
Wierne psie serce – nie przeszkadzały jej niskie temperatury, głód i samotność.
Co czuła, zostawiona tak na pewną śmierć?
Jak okrutny po raz kolejny okazał się człowiek; to ta młodziutka sunia zdała egzamin z miłości i wierności.
Aza przeżyła tylko dlatego, że w pobliżu jest parking i od czasu do czasu zatrzymywały się tam auta i jakieś litościwe dusze zostawiały coś do zjedzenia.
O suni powiadomił nas jeden z kierowców.
Wczoraj TZ bezskutecznie wieczorem szukał Azy. Już myśleliśmy, ze ją straciliśmy.
Dzisiaj pojechali ze znajomym ponownie i udało się.
Niestety sunię trzeba było zawiezć do schroniska, bo nie mamy w tej chwili nikogo, kto by ją przygarnął.
Myślę, że lepsze to niż śmierć pod kołami auta lub z rąk jakiegoś zwyrodnialca Wybraliśmy lepsze zło.
Aza była u weta, ma brzydką skórę, dostała leki. Dostaliśmy tez pozwolenie na dokarmianie jej przez nasze wolontariuszki 2 razy dziennie.
Aza jest bardzo łagodna, była tak wdzięczna za te parę chwil troski i bycia z nią…
W czasie podróży spokojnie położyła się w klatce i wystawiła pyszczek do słońca, które ostatnio w lesie tak rzadko ją grzało.
Była wyranie zadowolona i spokojna.
Być może to pierwsze od długiego czasu chwile, kiedy poczuła się bezpieczna. .
Bardzo proszę o pomoc.
Może w ciągu tych 2 tyg, kiedy Aza jest na kwarantannie znajdzie się dla niej dom.
Nie chciałabym, aby wylądowała gdzieś na łańcuchu i powtórzyła ten zły los.

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyna osłabiona, zagłodzona to i na skórę choróbsko się rzuciło:-( Ale jak tylko normalnie wszamie jedzonko z witaminkami to szybciutko wyzdrowieje sierściucha!

Boże, tyle ONeczków- chyba śnię...................................

Tola- błagam coś na stawy i kosteczki jej podawajcie, bo widać, że ma braki!!! Dla mnie to ona nawet roczna nie jest, tylko młodsza:roll:

p.s. A ta klatka to jaki rozmiar?

Posted

beka napisał(a):
Ta sierść rzeczywiście okropna. Moze ja Advocatem potraktować?
A wet co powiedział?

Dostała Advocat, kolejna dawka za 3 tyg.

Posted

[quote name='Koperek']Dziewczyna osłabiona, zagłodzona to i na skórę choróbsko się rzuciło:-( Ale jak tylko normalnie wszamie jedzonko z witaminkami to szybciutko wyzdrowieje sierściucha!

Boże, tyle ONeczków- chyba śnię...................................

Tola- błagam coś na stawy i kosteczki jej podawajcie, bo widać, że ma braki!!! Dla mnie to ona nawet roczna nie jest, tylko młodsza:roll:

p.s. A ta klatka to jaki rozmiar?
W klatce sunia była tylko przewożona z lasu:cool3:
Teraz jest w boksie na kwarantannie.
Poprosze weta o jakies leki na te kosteczki:-(

Posted

Tola mi nie chodziło o to, że klatka dla suni za mała, ale pytałam poważnie, jaki to rozmiar, bo przymierzam się do kupna dla mojej ONki i zwyczajnie chciałabym wiedzieć ;) Mam już piątkę, a nie wiem, czy dwie takie wielkie mi się do auta zmieszczą rozłożone...

Tak więc, jeśli wiesz to proszę powiedz!

Posted

[quote name='Koperek']Tola mi nie chodziło o to, że klatka dla suni za mała, ale pytałam poważnie, jaki to rozmiar, bo przymierzam się do kupna dla mojej ONki i zwyczajnie chciałabym wiedzieć ;) Mam już piątkę, a nie wiem, czy dwie takie wielkie mi się do auta zmieszczą rozłożone...

Tak więc, jeśli wiesz to proszę powiedz!

;) Ok
wys.70; szer.60; dł. 80

Posted

Niestety cisza ale bądźmy dobrej myśli; sunia jest młoda i na pewno po doprowadzeniu jej do normalnego stanu okaże się być piękną dziewczyną.Mamy dwa tygodnie...

Posted

Joodith napisał(a):
Elfiku leśny wskakuj po domek :multi:

Jak na razie czarno to widzę.
Ale będziemy robic wszystko, aby sunia nie została w schronisku.
Mamy 3 tyg, póki Aza jest na kwarantannie.

Posted

funia napisał(a):
kwarantanna trwa dwa tygodnie ,czyli zostało jeszcze mniej czasu..........

Tak, ale po 3 tyg dostaje nastepną dawkę leku, mam nadzieję, ze do tego zcasu nie trafi do boksów ogólnych:roll: