Tola Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Aza Nie wiem jak wyglądało jej dotychczasowe życie. Ma ok. roku i ostatnie 3 tyg. spędziła w podzamojskim lesie cierpliwie czekając na „pana”, który ją tam zostawił. Wierne psie serce – nie przeszkadzały jej niskie temperatury, głód i samotność. Co czuła, zostawiona tak na pewną śmierć? Jak okrutny po raz kolejny okazał się człowiek; to ta młodziutka sunia zdała egzamin z miłości i wierności. Aza przeżyła tylko dlatego, że w pobliżu jest parking i od czasu do czasu zatrzymywały się tam auta i jakieś litościwe dusze zostawiały coś do zjedzenia. O suni powiadomił nas jeden z kierowców. Wczoraj TZ bezskutecznie wieczorem szukał Azy. Już myśleliśmy, ze ją straciliśmy. Dzisiaj pojechali ze znajomym ponownie i udało się. Niestety sunię trzeba było zawiezć do schroniska, bo nie mamy w tej chwili nikogo, kto by ją przygarnął. Myślę, że lepsze to niż śmierć pod kołami auta lub z rąk jakiegoś zwyrodnialca Wybraliśmy lepsze zło. Aza była u weta, ma brzydką skórę, dostała leki. Dostaliśmy tez pozwolenie na dokarmianie jej przez nasze wolontariuszki 2 razy dziennie. Aza jest bardzo łagodna, była tak wdzięczna za te parę chwil troski i bycia z nią… W czasie podróży spokojnie położyła się w klatce i wystawiła pyszczek do słońca, które ostatnio w lesie tak rzadko ją grzało. Była wyranie zadowolona i spokojna. Być może to pierwsze od długiego czasu chwile, kiedy poczuła się bezpieczna. . Bardzo proszę o pomoc. Może w ciągu tych 2 tyg, kiedy Aza jest na kwarantannie znajdzie się dla niej dom. Nie chciałabym, aby wylądowała gdzieś na łańcuchu i powtórzyła ten zły los. Quote
aganela Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Hop sunieczka!!!!Daj ją na owczarki w potrzebie. Quote
funia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 biedulko wykocham cię w piątek,czekaj na mnie będe !!! Quote
beka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ta sierść rzeczywiście okropna. Moze ja Advocatem potraktować? A wet co powiedział? Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Dziewczyna osłabiona, zagłodzona to i na skórę choróbsko się rzuciło:-( Ale jak tylko normalnie wszamie jedzonko z witaminkami to szybciutko wyzdrowieje sierściucha! Boże, tyle ONeczków- chyba śnię................................... Tola- błagam coś na stawy i kosteczki jej podawajcie, bo widać, że ma braki!!! Dla mnie to ona nawet roczna nie jest, tylko młodsza:roll: p.s. A ta klatka to jaki rozmiar? Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 beka napisał(a):Ta sierść rzeczywiście okropna. Moze ja Advocatem potraktować? A wet co powiedział? Dostała Advocat, kolejna dawka za 3 tyg. Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Koperek']Dziewczyna osłabiona, zagłodzona to i na skórę choróbsko się rzuciło:-( Ale jak tylko normalnie wszamie jedzonko z witaminkami to szybciutko wyzdrowieje sierściucha! Boże, tyle ONeczków- chyba śnię................................... Tola- błagam coś na stawy i kosteczki jej podawajcie, bo widać, że ma braki!!! Dla mnie to ona nawet roczna nie jest, tylko młodsza:roll: p.s. A ta klatka to jaki rozmiar? W klatce sunia była tylko przewożona z lasu:cool3: Teraz jest w boksie na kwarantannie. Poprosze weta o jakies leki na te kosteczki:-( Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Ale suni potrzebny DT lub DS:-( Po 2 tyg wstawia ja na ogólne boksy i zaraz pojdzie na wieś na łańcuch, bo duża:placz::placz::placz: Quote
Koperek Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Tola mi nie chodziło o to, że klatka dla suni za mała, ale pytałam poważnie, jaki to rozmiar, bo przymierzam się do kupna dla mojej ONki i zwyczajnie chciałabym wiedzieć ;) Mam już piątkę, a nie wiem, czy dwie takie wielkie mi się do auta zmieszczą rozłożone... Tak więc, jeśli wiesz to proszę powiedz! Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 [quote name='Koperek']Tola mi nie chodziło o to, że klatka dla suni za mała, ale pytałam poważnie, jaki to rozmiar, bo przymierzam się do kupna dla mojej ONki i zwyczajnie chciałabym wiedzieć ;) Mam już piątkę, a nie wiem, czy dwie takie wielkie mi się do auta zmieszczą rozłożone... Tak więc, jeśli wiesz to proszę powiedz! ;) Ok wys.70; szer.60; dł. 80 Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Kto moze dac sunię na na owczarki w potrzebie... Quote
Tola Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Nikt nie zagląda do suni:-( Cisza:-( Quote
ala123 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Niestety cisza ale bądźmy dobrej myśli; sunia jest młoda i na pewno po doprowadzeniu jej do normalnego stanu okaże się być piękną dziewczyną.Mamy dwa tygodnie... Quote
Tola Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Tyle przeszłas sunieczko:-( Tyle czasu sama w leie:-( Tak bardzo chciałabym znależć ci dobry dom. Quote
sacred PIRANHA Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 sunieczka na pierwsza po domek!!! Quote
Tola Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Ale spadasz maleńka:placz: Nikt tu nie zaglada do ciebie:-( Przeciez nie moglismy zostawic cię w tym lesie.... Quote
funia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 znajdziesz domek chudzinko z lasu:placz::placz: bądzmy dobrej myśli Quote
Tola Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Joodith napisał(a):Elfiku leśny wskakuj po domek :multi: Jak na razie czarno to widzę. Ale będziemy robic wszystko, aby sunia nie została w schronisku. Mamy 3 tyg, póki Aza jest na kwarantannie. Quote
funia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 kwarantanna trwa dwa tygodnie ,czyli zostało jeszcze mniej czasu.......... Quote
Tola Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 funia napisał(a):kwarantanna trwa dwa tygodnie ,czyli zostało jeszcze mniej czasu.......... Tak, ale po 3 tyg dostaje nastepną dawkę leku, mam nadzieję, ze do tego zcasu nie trafi do boksów ogólnych:roll: Quote
funia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 chciałabym ,żeby tak się stało ale wiesz jak jest..... sunia ,dlaczego nikt cię nie chce:placz::placz: Quote
Recommended Posts