Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='andzia69']

a u nas znowu tyle psiaków szukajacych domu, ze się można załamac...:-([/quote]

Co się dzieje z tymi ludźmi :shake:
Coraz więcej psiaków bez domu.
Poczytałem wątek Rudki i pomyślałem sobie, że potrzeba tylko cierpliwego domku. Może nigdy nie będzie do końca ufna, ale z pewnością nauczy się normalnego psiego życia. Sądzę tak po swoich doświadczeniach z Saruśką. Po przyjeździe do nas była bardzo nieufna, pisałem na jej wątku o kłapaniu paszczą, próbach gryzienia gości. Wystarczyło trochę pracy, cierpliwości (nie tylko naszej, ale i odwiedzających, opiekunów innych psiaków) i Sara jest prawie zupełnie normalnym psiakiem pomimo przejść, które musiały być nieciekawe.

Posted

zajrzyjcie i pomozcie jesli mozecie!! PLEASE!!!!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-nasz*****-czeka-eksmisja-schron-w-dyminach-106655/[/URL]

Posted

[quote name='Radek']Niestety wątek nie wyświetla się :shake:[/quote]

proszę Radku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-27-psow-czeka-eksmisja-schron-w-dyminach-106655/[/url]

Posted

Eliza dziękuję za link, już "biegnę" na Allegro.
Napiszcie proszę czy dalej są potrzebne środki na psiaki od Erki? To już początek czerwca więc po wypłacie coś bym wysłał :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Domku szuka Rudzia - czeka na niego w hoteliku od Erki... jak tylko znajdzie domek to napiszę:p Więc jeśli ktoś chce jeszcze pomagać to bardzo prosimy i z góry dziękujemy:loveu::loveu::loveu::loveu:

Jeśli Rudzia pójdzie kiedyś...moze ...do domku to pieniążki przekażę Erce - znowu wróciła do "zawodu"...problem tylko w tym, ze juz nie mamy gdzie psiaków umieszczać...a jest ich trochę potrzebujących:-(

Posted

Działa, działa, ale tak na pół gwizdka:cool3:. I choć chciałabym wycofać się jeszcze w większym stopniu, bo już nie mogę angażować sie tak, jak wcześniej z różnych powodów, to jak na razie mi sie to nie udaje:cool3:.

[COLOR=green][B]Dziękowałam już na naszym wątku kieleckim, ale jeszcze raz chciałabym podziękować bardzo serdecznie za Waszą pomoc w trudnych chwilach. Dzięki niej udało sie uratować "moje psiaki", oprócz Rudzi, wszystkie już są w nowych domach.[/B][/COLOR]
:modla::modla::modla::iloveyou::iloveyou::iloveyou:
[B][COLOR=#008000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Tak, jak pisała andzia69, w hotelu u Murki została najtrudniejsza do adopcji Rudzia. I choć dzięki Murce zrobiła już szalone postępy, to jednak nie wiadomo, kiedy znajdzie domek.[/COLOR]
Będę partycypowac w kosztach hotelu, ale jeżeli to będzie dłużej trwało , to byłabym wdzięczna za dalsze wsparcie:loveu:.

Posted

Wow Erka we własnej osobie :multi:
To ja się przedstawię - Gameta, ta od drzwi - miło mi poznać Cię wreszcie :multi::multi::multi: I cieszę się widząc Cię w dobrej formie :loveu:

Posted

[quote name='gameta']Wow Erka we własnej osobie :multi:
To ja się przedstawię - Gameta, ta od drzwi - miło mi poznać Cię wreszcie :multi::multi::multi: I cieszę się widząc Cię w dobrej formie :loveu:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Gameta - znowu mnie rozbroiłaś:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Erka, miło przeczytać znów na forum.
Z mojej strony deklaruje wsparcie dla Rudzi dokąd będzie potrzebne :)
(jutro przelew wyjdzie z banku)
Pozdrawiam serdecznie, od siebie i Saruśki.

Posted

Na 07.05 było w kasie psiaków [SIZE=4][COLOR=Red][B]1695 zł[/B][/COLOR][/SIZE]

doszły następujące wpłaty:

Radek 11.05:loveu:
Rudzia B. 14.05:loveu:
Kuba P. 20.05:loveu:
EwaB 21.05:loveu:
RudziaB 03.06:loveu:
Arrakis 03.06:loveu:
Halbina 08.06:loveu:
Kuba P 13.06:loveu:

czyli byłoby 2205 zł,ale po zapłacie za hotelik Murce 300 zł zostało [SIZE=4][COLOR=Red][B]1905 zł[/B][/COLOR][/SIZE]

[COLOR=Red][B]BARDZO PIĘKNIE DZIĘKUJEMY ZA PAMIĘĆ!

[/B][COLOR=Black]a gdyby ktoś z Was miał domek dla Rudzi (albo innej kieleckiej bidy) to mogłabym zamknąc ten wątek...:lol:[/COLOR][B]

[SIZE=3][/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

bardzo sie ciesze , ze tak naprawde tylko Rudzia zostala i reszta psiakow znalazla domy - i tez finansowo jestescie bezpieczne - mysle ze i Rudzia domek znajdzie - tak jak to sie zaczelo bylo naprawde nieciekawie -ale jak widac nie mozna sie nigdy poddawac

• 4 weeks later...
Posted

Widzę, że z domem dla Rudki zaczyna się coś klarować. Napiszcie proszę czy wpłacać już comiesięczną wpłatę, czy poczekać na rozwój sytuacji?

Posted

[quote name='Radek']Widzę, że z domem dla Rudki zaczyna się coś klarować. Napiszcie proszę czy wpłacać już comiesięczną wpłatę, czy poczekać na rozwój sytuacji?[/quote]

poczekajmy na rozwój sytuacji:lol:;)

Posted

Wieści od Beruni: Wszystko jest OK Zaaklimatyzowała się w nowym domku i pokochana jest przez wszystkich członków rodziny. Psy i koty pozostałe już są przez Berę ustawione i każdy ma znać swoje miejsce w szeregu! Selekcjonuje :crazyeye: obcych ludziów, wzbudzając alarm na podwórku, bo jeśli takowy się pojawi na "terenie prywatnym Bery", czyli już poza granicą firmy. Jak siedzi w biurze Berunia nie ma żadnych zastrzeżeń do obcych!
Dowiedziałam się również, że Państwo zaobserwowali, że aktualnie niszczy coś tylko wtedy, kiedy .......... boi się burzy! Na moje pytanie co zniszczyła, usłyszałam tylko: "A co Ci będę opowiadał, my ją kochamy, a ona nas!"
[B]
Uwielbiam takie domki, zwłaszcza, że w miarę znajome, a trafiły przez przypadek na danego psa[/B], którego właśnie chcieli zaadoptować. Przecież w przypadku Bery późno się zorientowałam, że się znamy z jej opiekunami na gruncie zawodowym i to duuuugo!.

Posted

[quote name='Majaa']Przecież w przypadku Bery późno się zorientowałam, że się znamy z jej opiekunami na gruncie zawodowym i to duuuugo!.[/quote]
Czasem tak bywa, że najciemniej jest pod latarnią:evil_lol:.

Posted

[quote name='Majaa']Wieści od Beruni: Wszystko jest OK Zaaklimatyzowała się w nowym domku i pokochana jest przez wszystkich członków rodziny. Psy i koty pozostałe już są przez Berę ustawione i każdy ma znać swoje miejsce w szeregu! Selekcjonuje :crazyeye: obcych ludziów, wzbudzając alarm na podwórku, bo jeśli takowy się pojawi na "terenie prywatnym Bery", czyli już poza granicą firmy. Jak siedzi w biurze Berunia nie ma żadnych zastrzeżeń do obcych!
Dowiedziałam się również, że Państwo zaobserwowali, że aktualnie niszczy coś tylko wtedy, kiedy .......... boi się burzy! Na moje pytanie co zniszczyła, usłyszałam tylko: "A co Ci będę opowiadał, my ją kochamy, a ona nas!"
[B]
Uwielbiam takie domki, zwłaszcza, że w miarę znajome, a trafiły przez przypadek na danego psa[/B], którego właśnie chcieli zaadoptować. Przecież w przypadku Bery późno się zorientowałam, że się znamy z jej opiekunami na gruncie zawodowym i to duuuugo!.[/quote]
Cudne wieści!:multi:

Pzdr.