Klementynkaa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 zrobiłam na szybko bannerek zeby pokazać watek... kiepski ale to tak na już [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/"][IMG]http://www.nadzieja-dobermana.pl/erka.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] Quote
andzia69 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 [quote name='jagienka42']bardzo przepraszam ale nie mam czasu czytać całego wątku jaka dłuża jest sunia na pierwszym zdjęciu ma na imię BERA[/quote] Bera jest wielkości...hmmm jamnika standarda, tylko krótsza i masywniejsza, no moze ciut wyższa - taka mniej więcej na wys. do połowy łydki Quote
ANETTTA Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 rozesłac link do watku gdzie sie da.... Quote
monika083 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/karteczki-swiateczne-hand-made-na-pomoc-dla-psow-erki-125862/"][COLOR=#000000]karteczki swiateczne hand-made na pomoc dla psow Erki[/COLOR][/URL] moze cos sie uzbiera na jedzonko Quote
andzia69 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Dzikuski: Tola: [IMG]http://img354.imageshack.us/img354/4812/dsc03906sa2.jpg[/IMG] [IMG]http://img354.imageshack.us/img354/338/dsc03907av8.jpg[/IMG] [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/4000/dsc03946kz0.jpg[/IMG] [IMG]http://img90.imageshack.us/img90/2583/dsc03910vu1.jpg[/IMG] [IMG]http://img354.imageshack.us/img354/1317/dsc03927gw9.jpg[/IMG] Rudka: [IMG]http://img90.imageshack.us/img90/5774/dsc03899jj2.jpg[/IMG] [IMG]http://img90.imageshack.us/img90/7258/dsc03901dg8.jpg[/IMG] Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 jestem.. nie jest dobrze... psy chyba pączkują z ziemi ostatnio..... a tu jeszcze taki problem... erka wracaj do zdrowia!!!!! Quote
Majaa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ustabilizujmy trochę ten wątek ...... proszę Wiem, że Erka miała wypadek ! I to nie łatwa sytuacja dla nikogo ! Przede wszystkim dla Erki! Ciągle myślącej o zwierzętach, bardziej niż o sobie! prawie-off: Erko ja Ci życzę powrotu do zdrowia jak najszybszego, ale równocześnie nie chcę słyszeć, że nie poddajesz się zabiegom, ale w tej kwestii konsultacje będziemy prowadzić ! Real: W tej sytuacji nie mogę wiele myśleć .... Erce Trzeba pomóc ! I choć mam remont w domu,i inny pies miał trafić do mnie na DT po remoncie ...... Ale biorę Dingo do siebie na DT ! Ale od soboty wieczorem dopiero mogę go wziąść ! Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ewelinka mi mówiła,że przez najbliższe dni będzie karmiła erkowe psy Irena więc chwilowo karmienie jest zorganizowane. Tyle tylko,że Irena w przyszłym tygodniu wyjeżdża i wtedy będzie potrzebna pomoc w karmieniu. klują się jakieś szanse dla Dingusia i kilka osób tu pyta o najmniejszą sunie. a trzeba pamiętać,że to najbardziej przystępne przypadki. Dlatego bardzo ważne znalezienie dt tym dzikuskom i praca z nimi. Rozmawiałam z Robertem z Uciechowa. Mówi,że na razie nei jest w stanie przyjąć psów bo nie ma wolontariuszy i jest tam sam. Nie ma więc mowy o pracy z psami a one zamknięte w boksach zupełnie zdziczeją. Powiedział,że jeszcze w sobotę mogę zadzwonić bo będzie nowa wolontariuszka i może coś wymyślą... ale sami wiecie ,że nie jest to rozwiązanie które docelowo pomogło tym psom... co do tego transportu za zwrot kosztów to sytuacja wygląda tak: gdyby była decyzja,że wszystkie albo np 4 jadą do jakiegoś taniego hoteliku to wsiadamy z kkoleżanką w jej auto i jedziemy, mamy klatki więc się jakoś zapakuje. ale wyjazd byłby z Wrocławia do Kielc i dopiero w docelowe miejsce więc transport na przykład 1 psa odpada bo nie miałoby to zupełnie sensu. lepiej zapłacić komuś kto mieszka chociaż w okolicach Kielc. Quote
Linssi Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Andzia69, czy mozesz udostepnic swoje konto do wplat? Quote
Margo05 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='andzia69'][quote] Napisał [B]Margo05[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/index2.html#post11325929"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Erko, wracaj do zdrowia kochana :roll: Dziewczyny, Andziu, ja Cię bardzo proszę o uzupełnienie w pierwszym poście wszystkich info o psiakach (to co padło w postach poniżej, że mała, że średnia, że taki i owaki) oraz zebranie w pierwszym bądź drugim poście wszystkich linków do zdjęć i ogłoszeń psów. To ważne. Każde info o zwierzaku pozwoli nam na szukanie mu choćby DT, gdzie głównie wielkość ma znaczenie, ale i charakter. [COLOR=Red][B]wszystko co wiemy na temat psiaków, którymi się Erka opiekowała jest w 1 poscie:-( [COLOR=DarkGreen]Andziu, chodzi mi o takie info jak przed chwilą np o Bery, ze mała, że jak wyrośnięty jamnior itd. [/COLOR][/B] [/COLOR] Erce powiedz, żeby się nie martwiła, bo staniemy na głowie, żeby jej psiaki nie poszły pod igłę. Koniecznie wypytaj ja szczegółowo o każdego psa. Wiem, że nie będzie jej łatwo, ale siła wyższa. [COLOR=Red] [B]na razie to ona jest w szoku, nie chce operacji, nie chce nic, martwi się o psiaki... [COLOR=DarkGreen]Domyślam się :roll: Jednak musimy mieć jak najwięcej informacji o psiakach...[/COLOR] [/B][/COLOR] Najważniejsza sprawa to wizyta w pracy Erki. Kto mógłby tam podjechać i ponegocjować czas dla psów? Trzeba powiedzieć, że psy zostaną zabrane, ale potrzeba trochę czasu na logistykę. Od ręki się nie da. Jak tyle czasu przetrzymali to może pozwolą na jeszcze trochę. [COLOR=Red][B]ale my możemy po pracy...a po pracy to mozemy sobie porozmawiać z portierem [COLOR=DarkGreen]Może więc choć telefonicznie? Wiecie gdzie pracuje Erka, może uda Wam się znaleźć telefon do firmy. Jeśli prześlesz mi telefon to ja mogę zadzwonić. Musimy się chwytać każdej możliwości :cool3:[/COLOR] [/B][/COLOR] Każdy kto ma chwilę czasu niech przejrzy wątki, po których chodziła Erka i niech poszuka info o psiakach. I tych spod racy i tych dwóch spod hurtowni. Osoby, które mogą to zrobić niech się tu odezwą na wątku i podzielą, aby nie szukać daremnie po dwie trzy osoby na jednym. [B]Najważniejsze to czas jaki mamy i jakie to zwierzaki.[/B] Dla mniejszych jest pewna szansa, o większe tez się postaramy. Andzia, rozumiem, że Twoja koleżanka byłaby w stanie dowieźć psy w różne miejsca? Jak z paliwem? Jest w stanie pokryć, czy potrzebowała by wsparcia. Ustal to proszę. Spróbuję pogadać z Uciechowem na temat większych psów. I tu kolejne pytanie - czy jakieś mogłyby być razem? [COLOR=Red][B]Uciechów nie przyjmie, bo już Tania się pytała:shake: Transport za zwrot paliwa - do zrobienia chyba - tyle tylko, ze to nie moja koleżanka, a Od-Nowy. Ja nie dam rady wiele zrobic - sama mam córkę tydzień po wypadku:-( [COLOR=DarkGreen]Andziu, wiem i szczerze współczuję[/COLOR] :-( [COLOR=DarkGreen]Robisz wiele prowadząc ten wątek chociażby, ze o innych sprawach nie wspomnę.[/COLOR] [/B][/COLOR] Koeljna rzecz to wpłaty. Niech deklaracje również będą w pierwszym bądź drugim poście, zeby nie trzeba było latać po wątku. Dziewczyny, każda kwota jest ważna, nawet 5 zł. Możliwe, że będą miejsca, ale za zwrotem kosztów utrzymania. Więc kasa będzie potrzebna jak cholera. [COLOR=Red][B]Postaram sie zgromadzić kto i ile...tylko gdzie? [COLOR=DarkGreen]"gdzie" w sensie wpłacać, "gdzie" w sensie w którym miejscu wpisać, czy "gdzie" znajdziemy miejsca? Jeśli chodzi o miejsca, to szukamy. I znajdziemy. Może nie całkiem bezpłatne dt, bo coraz ciężej jest, ale choć ze zwrotem za karmę, lub też za karmę. Szukamy czego się da i gdzie się da :roll:[/COLOR] [/B][/COLOR] Andziu, czekam na info. Będzie dobrze :smile:[/I][/quote] odpowiedziałam na czerwono, bo inaczej nie umiem:oops:[/quote] świetnie sobie poradziłaś :loveu: Trza Allegro cegiełkowe zrobić. Dobre Allegro. Quote
GoskaGoska Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 A na dzialece jest jeszcze Gorka4 miesiéczna sunia , dzis erka miala zabierac szczeniorki z lasu i 3 szt tez dac na dzialke wiec na dzialce jeszcze chyba jest Gorka -4miesiéczna i nie wiecie co z tymi szczeniakami z lasu?? jesli te szczylki sá na dzialce to przeciez co 3 dni nie mogá jesc :placz: takie male kluczy. Boze co z robic z tymi biedakami. Erka biedna czemu já to spotkalo :placz: oj jakie to wszystko niesprawiedliwe. Dalej nie wiem na kogo dawac nr do ogloszen?? Quote
andzia69 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 [quote name='GoskaGoska']A na dzialece jest jeszcze gory 4 miesiéczna sunia , dzie erka miala zabierac szczeniorki z lasu i 3 szt tez dac na dzialke wiec na dzialce jeszcze chyba jest Gora -4miesiéczna i nie wiecie co z tymi szczeniakami z lasu?? jesli te szczylki sá na dzialce to przeciez co 3 dni nie mogá jesc :placz: takie male kluczy. Boze co z robic z tymi biedakami. Erka biedna czemu já to spotkalo :placz: oj jakie to wszystko niesprawiedliwe. Dalej nie wiem na kogo dawac nr do ogloszen??[/quote] Gosiu - nie mam pojęcia co teraz z tymi biedakami...na działkę chodzi Elwira, wiec da radę jakoś z tymi, które są...ale nie wiem co teraz z tymi maluszkami:placz: Acha - do Erki to chyba za dużo nie można dzwonić czy sms...przynajmniej ja nie mogłam do córki bo...po urazie nie można oglądać tv, czytac, pisać, komórki używać - nie wiem czy tak jest, ale w moim przypadku tak było - a jak nie to był opierdziel od pielęgniarek i lekarza:shake: Moje konto...mogę udostępnić na pw...choć bardzo nie lubię mieć doczynienia z finansami...zawsze sie ktoś "miły" znajdzie.... posty skaczą:angryy::angryy::angryy: Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 psy na działce karmi Elwira to inne miejsce przetrzymywania, nie u Erki w pracy Quote
supergoga Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 A jak z moją propozycja. Shell miała zabrać naszą małą sunię - może zamiast Norki pojedzie któras psinka od Erki. Oferowałam na to 50 zł - wiem, że w sumie uzbierało sie prawie 200 zł - jesli Shell się zgodzi wziąć psinę - to może ofiarodawcy też będa za tym. Norka może jakoś da radę, bo nikt krzywdy jej nie zrobi. A Erka będzie spokojniejsza. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Czy Rudka jest całkiem dzika czy coś się ją udało oswoić? Czy jest agresywna do innych psów ( suk ) i jak z kotami ? Z tego co wiem , to jest to najbardziej problematyczna sunia, pamiętam że dzwoniła do Erki w jej sprawie jakaś kobieta z Myślenic , ale nie mam na nią namiarów, może jednak by się zdecydowała gdybym jej pomogła z sunią , może chociaz tymczas ? Jak będziecie u Erki spytajcie , może ma na nią namiary , jak będzie oczywiście miała siły myśleć . Postaram się zrobić bazarek . Quote
Bazyliah Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Margo05'] Trza Allegro cegiełkowe zrobić. Dobre Allegro.[/quote] Trza ciotkę Isadorę zawołać na wątek. Jak pisałam - mogę udostępnić te broszurki - przepisy na ciasta jako "cegiełki" - bo coś trzeba oferować. Może przed świętami się przydadzą. Takie cegiełki można mailem wysyłać. Quote
Saphira Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Od-Nowa']psy na działce karmi Elwira to inne miejsce przetrzymywania, nie u Erki w pracy[/quote] Z tego co wiem chodzi o zabranie psów z działki w miejscu gdzie Erka pracuje. Szef Erki nakazał jej kategorycznie psy zabrać. teraz jak uległa wypadkowi nikt ich przed eksmisją nie wybroni. Psy są też na drugiej działce, ale tam dziewczyny opanują sytuacje z karmieniem i przede wszystkim nikt ich nie wyrzuca. Dzieki Margo05, że przybywasz na pomoc . Quote
Weronia Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='andzia69'] dzisiaj miała wypadek - potrącił ją samochód - ma liczne złamania:placz: [/quote] Erka połamana??????/ o matko :( wiadomo coś wiecej o stanie jej zdrowia?? Miejmy nadzieje, że nie jest tragicznie.. I psy zostały same??:/ Boże co za nieszczęście.:shake: I to jeszcze w takim rejonie Polski- gdzie bezdomnych psów masa - jezdzę tam co roku.. i nie trzeba szukać:/ Nawet w te wakacje wróciłam z psem wziętym spod Lidla w Skarżysku :shake: Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 to odpowiedź do goska goska bo myliła miejsca Quote
GoskaGoska Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 moze ktos dziewczyna wziélaby Dingus on jest ladniutki - moze az tak zle nie bedzie z domem, obojétnie kto go weznie na DT ja bedzie mu robic ogloszenia non-stop co 4 dni - przy tak intensywanym ogloszaniu piesek znajdzie domek - tylko niech go ktos przyganie Zresztá obojétnie kazdego psa Erki pomogé intensywanie oglaszac , jesli ktos tylko przygarnie Quote
Linssi Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Psy z dzialki to inna para kaloszy i trzymajmy sie kwestii psow z pracy Erki zeby nie mieszac, bo za chwile wszyscy straca rachube ile, gdzie i jakie psiaki trzeba zabrac. Czyli rozumiem ze jutro mam nie jechac do pracy Erki? Bo juz nic nie rozumiem kurcze. I czy wiadomo moze do kiedy Irena bedzie mogla tam karmic psy? Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Dingo idzie na dt do Majaa. to pierwsza pewna rzecz. :multi: czy Shila może przyjąć na dt Bere?? i gdzie ona mieszka? Quote
Saphira Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Majaa'] I choć mam remont w domu,i inny pies miał trafić do mnie na DT po remoncie ...... Ale biorę Dingo do siebie na DT ! Ale od soboty wieczorem dopiero mogę go wziąść ![/quote] [SIZE=3]Hura ! Rozumiem, że Dingus ma juz tymczas zapewniony ![/SIZE] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 I choć mam remont w domu,i inny pies miał trafić do mnie na DT po remoncie ...... Ale biorę Dingo do siebie na DT ! Ale od soboty wieczorem dopiero mogę go wziąść ! [COLOR=red]Dingo chyba ma już DT u Majaa .[/COLOR] Quote
monika083 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 dziewczyny ,na jakie konto maja isc pieniadze z bazarku ??? prosze o pw bo juz sprzedane karteczki i musze wyslac nr konta, Quote
Recommended Posts