m@dzi@ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Cóż, nie wiem, czy "pan z grabkami" miał wąsy, ale na pewno był wredny i grubawy :diabloti: Wczoraj w porannym widzialam te szczeniaczki i malinke, moze mozna byloby kiedys pokazac Buliego? Bardzo sie interesuje losami tego psiaka, jednak nie moge go przygarnac:shake:... a on biedaczek tak dlugo siedzi w schronisku... Quote
zuza911 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Buli to strasznie wesoły, kontaktowy psiak. Tyle że zdominowany przez kumpli z boksu, praktycznie nie wychodzi z budy, więc nikt nie zwraca na niego uwagi... Quote
m@dzi@ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 i właśnie dlatego przydałoby się go ogłosić... Quote
jaanna019 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dziewczyny czy mogę dostać info na temat Angielki? Została już wysterylizowana? Quote
Bakteria Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='m@dzi@']i właśnie dlatego przydałoby się go ogłosić... do dzieła :diabloti: na stronie schroniska są fotki ;) jaanna żadna suka bez sterylki i tak schronu nie opuści, więc jak ta pani co ją znalazła chce się zabierać za ogłoszenia, to nie ma na co czekać ;) Tym bardziej, że w schronisku ogromne przepełnienie i każdy domek na wagę złota :shake: a ona miała być kastrowana po nowym roku, także nawet jeśli jeszcze nie jest to i tak niedługo będzie Quote
m@dzi@ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Bakteria napisał(a):do dzieła :diabloti: na stronie schroniska są fotki ;) ??? Jakoś nie bardzo rozumiem o co chodzi Quote
m@dzi@ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Mogłabym ewentualnie zrobić ogłoszenia i porozwieszać po mieście można tak? No wiecie, jakieś zdjęcie, info i tel kontaktowy do schroniska? Quote
zuza911 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Pewnie, że można;) Ale może lepiej tel kontaktowy do wolontariuszek? No jednak bardziej psiaki znamy:diabloti: Quote
foqsica Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jestem pod olbrzymim wrażeniem działań wolontariuszek i dziewczyn z TOZ! Jesteście moimi idolkami. Już nie możemy doczekać się kwietnia/maja kiedy zamierzamy wybrać się do schronu i zabrać jakąś znajdę. Stąd nasze pytanie: co zawiera umowa adopcyjna i jakie trzeba spełniać warunki? Poza oczywiście miłością i opieka nad zwierzakiem? Quote
Lotos Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dziękujemy i vice versa - oby jak najwięcej ludzi decydowało się na adopcje zwierzaków i podchodziło do sprawy odpowiedzialnie. W umowie są podpunkty o dbaniu o zwierzę i niedopuszczaniu do jego zbędnego rozmnażania trochę bardziej wyszczególnione. Warunki jakie musisz spełnić adoptując psa to podpisanie tej umowy, ukończone lat 18 i posiadanie dowodu osobistego. Bardzo ważna jest również własna smycz, zaskakujące jak wielu ludzi przychodzi do schroniska bez niezbędnego ekwipunku i nie mówię tu nawet o przypadkach ekstremalnych, gdy pan po psa przyjechał na skuterze... Quote
foqsica Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Lotos napisał(a):zaskakujące jak wielu ludzi przychodzi do schroniska bez niezbędnego ekwipunku i nie mówię tu nawet o przypadkach ekstremalnych, gdy pan po psa przyjechał na skuterze... Jaja jakieś hehe ;) Obiecujemy zaopatrzyć sie w smycz i postaramy sie jakoś przed wielkanocą odwiedzić schronisko i się rozejrzeć. Z tego co piszecie to niestety jest wielki wybór... Quote
Bakteria Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 foqsica, a nie zastanawiałaś się raczej nad psem z DT ? Nie mówię od razu o Malince :diabloti: ale pisałaś bardzo konkretne wymagania dotyczące przyszłego psa na jej wątku. Obawiam się, że nawet najbardziej wykwalifikowany wolontariusz nigdy nie udzieli ci informacji czy pies grzecznie zostaje sam w domu, czy nie demoluje, czy nie szczeka.. itd. czy właśnie nie z tego powodu został oddany, bo wiele ludzi adoptując psa sugeruje się tym, że oddany przez właściciela- musiał mieszkać w domu, pewnie jest nauczony życia w mieszakaniu. A to często nie jest jednoznaczne... Szkoda, żeby pies wracał z tego powodu albo zmieniał właściciela :-( No chyba, że masz czas, chęci i możliwości, żeby ewentualnie pojawiające się takie problemy rozwiązywać ;) madzia a jak myślisz o co mi chodzi :cool1: ? mówiąc wprost- interesujesz się od dawna jego losem, możnaby te zainteresowanie wprowadzić w czyn :cool3: i zacząć go ogłaszać, na stronie schroniska są fotki, jest prośba o ogłoszenia ;) Quote
Basia i Barni Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bakteria co to za labrador w twoim banerku :placz: Quote
Bakteria Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Basia i Barni napisał(a):Bakteria co to za labrador w twoim banerku :placz: Słodka biszkoptowa roczna sunia... Ale spokojnie, została wykastrowana i ma już nowy domek :multi: :loveu: Znaleziona pod Auchanem gdzieś w październiku? W każdym bądź razie jesienią. Dwa dni po kwarantannie już grzała dupkę w nowym domu. Quote
Basia i Barni Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bakteria napisał(a):Słodka biszkoptowa roczna sunia... Ale spokojnie, została wykastrowana i ma już nowy domek :multi: :loveu: Znaleziona pod Auchanem gdzieś w październiku? W każdym bądź razie jesienią. Dwa dni po kwarantannie już grzała dupkę w nowym domu. Boże jakbym mojego Barniego widziała - ale ufff ulzyło mi Quote
m@dzi@ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 zuza911 napisał(a):Pewnie, że można;) Ale może lepiej tel kontaktowy do wolontariuszek? No jednak bardziej psiaki znamy:diabloti: jednak tak, ale ja tych tel nie znam... Quote
zuza911 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 na 1. stronie wątku masz do nas kontakt;) Quote
Guest monia3a Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dziewczyny poszły może dziś do adopcji jakieś pieski z tej 11 ?? Quote
zuza911 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Niestety, tylko te 2 w sobotę. Ale ludzie mają wpaść po CO NAJMNIEJ jednego na dniach (kasy dziś nie wzieli:razz:) Quote
foqsica Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bakteria na dzień dzisiejszy mamy taką pracę że jesteśmy dużą część czasu w domu, oczywiście fajniej byłoby mieć psa z DT ale chyba w Białym ta instytucja jeszcze nie jest rozwinięta aż tak bardzo. Malina bardzo nam się podoba, ale jeśli miałaby szanse na stały dom już teraz to oczywiście nie będziemy jej tej szansy odbierać, do kwietnia może wiele się zdarzyć, czego oczywiście jej życzę. Quote
zuza911 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Na razie wszystkie maluchy dobrze się trzymają, są wesolutkie, pchają się na ręce. Jedzenia mają pod dostatkiem, odpchlone zostały (wykąpane również:lol:), żadnych chorób chyba nie załapały-przynajmniej nie ma objawów. Powinno być dobrze, zwłaszcza, że to taka mieszanka z wilczurem, ludzie się dość mocno interesują;) Quote
Guest monia3a Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 zuza911 napisał(a):Niestety, tylko te 2 w sobotę. Ale ludzie mają wpaść po CO NAJMNIEJ jednego na dniach (kasy dziś nie wzieli:razz:) Mam nadzieję, że coś ruszy. Dziś dałam ogłoszenie na bialystokonline i miałam już trzy maile o fotki, trzymam kciuki za maluszki. Quote
plinka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='foqsica'] oczywiście fajniej byłoby mieć psa z DT ale chyba w Białym ta instytucja jeszcze nie jest rozwinięta aż tak bardzo. Oczywiście DT brakuje, ale mamy sporo psów na tymczasach, które szukają domu stałego.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialystok-watek-zbiorczy-wysyp-szczeniaczkow-57467/ ;) Quote
Recommended Posts