Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuza911 napisał(a):
Iwona od astków podobno nie chce już współpracować ze schroniskiem:shake: Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

A to już legendy chodzą patrzę.

Iwona od astków i Kamila od astków czyli gang od astków już był w schronie i się rozejrzał.
Możemy wyciągać pojedynczo tylko i wyłącznie z powodu braku funduszy i miejsca. liczba bullowatych mniej więcej na stałym poziomie. Oprócz bulw zaobserwowano sztukę w typie cane corso i sztukę w typie dogo canario.
Szybka akcja i mam miejsce dla corsiaczki darmowe bo u przyjaciółki więc możemy pomyśleć co by tu wyjąć na jej miejsce.
Dzisiaj poszła suka pitbull pręgowana zawzięcie opisywana jako amstaffka - nieszczególnie podobało nam się towarzystwo adoptujące , ale co poradzić. Dobrze , że ciachnięta .Biedna mała oby jej się krzywda nie działa. Prawie klon mojej suki tylko z uszami. No i red nose.
Astka chłopca zostawiamy w spokoju bo się dobrze trzyma a są bardziej potrzebujące.
Astka po walkach się nie podejmujemy , temu schronisko nie straszne. żadnego wahania wagi ani wygryzania łap czy tym podobnych rzeczy.

Sunia ze stronki schroniska - zwana Angielką....
mix boksera z niewiadomo czym rozmiar miniaturowy - jej pomoc potrzebna na cito. dziewczyny zwróccie uwagę też na nią bo dziewczyna znika.

Posted

No to dla mnie bardzo dobre wieści:cool1: Bo nie wiem skąd, ale takie słuchy krążyły:diabloti:
Angielka ma się teraz lepiej. Zmieniła współlokatorkę (poprzednia ją terroryzowała), teraz za każdym razem wychodzi z budy na wołanie;) Wygląda już też trochę lepiej (tylko te blizny na pyszczku:razz:)

Posted

Angielka to cała pogryziona , ogonek , grzbiet , łapki. Wychodzi i piszczy. Musiała nieźle oberwać od współlokatora.

Megi - sunia w typie CC dziś jedzie na sterylkę i w sobotę zabieramy do domku.

Guest monia3a
Posted

Shifu jest juz cała i bezpieczna w DT u Marty. Śliczna z niej dziewczynka.

pędzelopka widziałam tę cc, biedna sunieczka. Widziałam gdziesz ogłoszonko, że poszukują sunie w tej rasie zagubioną, później odgrzebię.

Sunia dog prawdopodobnie ma już dom, gdzies daleko ;) Pan kierownik był tajemniczy nie bardzo chciał powiedzieć gdzie. Sunia ledwo wyszła do nas :-( widać, że jest smutna i zrezygnowana :-( na grzbiecie ma zerwany kawałek skóry, pewnie przez te wystające kawałki blachy przy wejściu do boksu :razz: dała się pocacać i widać, że sprawiało jej to przyjemność ale była to tylko chwilka bo zaraz sobie poszła smutna się schować...

Już dziś nie będę spać :placz: tyle bidek widziałam, że będę myśleć o każdej z osobna.

Posted

Ta schronowa CC Megi jest taka ciemna, pręgowana o ile dobrze pamiętam? A ta poszukiwana ( 500 zł. nagrody swoją drogą dla znalazcy :diabloti: ) jest płowa z czarną maską :cool1:

Czekamy na link do wątku Shifu (Marta, zmień jej imię, proszę :lol: to się jednoznacznie z syfem jakimś kojarzy :roll:).

Biedna dożyca :placz: Całe szczęście, że już niedługo będzie bezpieczna.

Guest monia3a
Posted

[quote name='Bakteria']Czekamy na link do wątku Shifu (Marta, zmień jej imię, proszę :lol: to się jednoznacznie z syfem jakimś kojarzy :roll:).

Dla wszystkich te imie dziwnie się kojarzy :evil_lol: wczoraj się śmiałyśmy Shifu - sifu ;) Wątek yorczopodobnej :p

Posted

Zuza, jakby ktoś zadzwonił w sprawie Barego, to daj znać. Jestem ciekawa czy jest chociaż jakieś zainteresowanie psiakiem... Miał sporo wyświetleń, ale pewnie tylko tyle...:cool1:

Posted

Zabrałyśmy dzisiaj dwie sunie. Corso pojechała na tymczas / dom stały , DC przekazujemy Fundacji AST.
Przy nas odebrano też dożycę - ma dziewczynka szczęście , tyle się naczekała.
3 boksy wolne , teraz tylko czekać aż się cholercia znowu zapełnią

Guest monia3a
Posted

Dobrze, że dziewczyny zostały zabrane z tego miejsca. Obawiam się, że na zajęcie tych boksów przez inne pieski długo czekać nie będziemy :shake:

Posted

Niestety Buli nie chciał współpracować. Nie było mowy o dobrowolnym wyjściu z budy, a siłą też nie chciałam go wyciągać, bo trzech kumpli tylko na to czekało:roll:
Także efektem są fotki skulonego, zrezygnowanego psa:

Ktoś tam się ma niby zastanowić, pomyśleć przez weekend, ale... nie bardzo mi ten człowiek do gustu przypadł. I zresztą wątpię, żeby po niego wrócił:roll:
Poproszę, żeby przestawić go do innego towarzystwa, bo kumple mu naprawdę żyć nie dają:shake:

Widziałam dziś na żywo Codiego. I powiem szczerze, że zdjęcia nawet w 1% nie oddają jaka to bieda:-( W życiu nie widziałam tak zrezygnowanego psa. Zupełny brak reakcji. Jak weszła do boksu nawet nie odwrócił się w moim kierunku. Nic:shake: Sama nie wierzę, że to piszę, ale jeśli jego właściciel się nie znajdzie (a to graniczyłoby z cudem), dla niego żywot w schronisku jest niemożliwy. Szans na dom brak, na poprawę warunków też... Dla niego najlepszym wyjściem byłabny eutanazja:-(

Ogólnie sprawy w schronisku przedstawiają się nie najgorzej. W ciągu tygodnia sporo psiaków znalazło domki: kudłatek z wypadku, Szkoda- czarna podpalana suczka, która nieco przeraziła dziś swoich nowych właścicieli entuzjazem:diabloti:, owczareczka, która pojechała do naprawdę fantastycznych (odpowiedzialnych!) ludzi, młody terierek, astka red-noska no i 3 suczki zabrane dzisiaj:cool1: 2 kolejne szczeniaki pojechały dziś do sklepu (akcja na Zielonych Wzgórzach:cool1:) i mam nadzieję, że już nie wrócą:diabloti: W ten oto sposób zwolniło się kilka miejsc, co pozwoliło opróżnić kilka boksów z kwarantanny. I tylko czekać na kolejne biedy:roll:

W sprawie Barego nadal cisza:shake: Tak jak zresztą z pozostałych ogłoszeń:razz:

Guest monia3a
Posted

Dziś około 11 byłam w Carrefourze i widziałam plakat adopcyjny schroniska weszłyśmy z ciekawości ale nie było ani jednego psiaka :shake: być może za wcześnie a może juz się rozeszły :p

Posted

oj Buli Buli...
dobra, coś tam jest, także zabieramy się do roboty :razz:

Widziałam wczoraj w Pupilach w K.Porannym Barego. Ten tekst o nim to był chyba z dogo...

Czy Buliego też by się dało wrzucić do Pupili?

Posted

Ano z dogo, z dogo - pupile to moja robota...;) I opis Zuzy911:lol:. Na allegro też podobny:eviltong:. Strasznie mi szkoda Codiego - a może on nie słyszy (i to najszybciej), temu nie zareagował. Moja jamnisia też z tych..., że jak wołam to albo nie słyszy, albo biegnie w drugą stronę:evil_lol: Uroki starszego wieku, niestety:cool1:.

W tym tygodniu poproszę o papierowe Pupile dla niego... Ma jeszcze czas?