Lotos Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jak najprawdziwsza prawda ^^ Dodaję link do wątku staruszka nowofundlanda, który kilka dni temu trafił do schroniska. Czy ktoś się nim zainteresuje? =( http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialystok-nowofundland-stary-niepotrzebny-129504/#post11623435 Quote
jaanna019 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jest u nas piesek, młody ok roku, mniejszy od kota? Mam chętny domek dla takiego. Quote
Lotos Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ano, jest, ale jeszcze na kwarantannie. Wyceniony na 2 lata, okruszek, straszny pieszczoch. znaleziony - psy - Elf - Schronisko Dla Zwierząt w Białymstoku Domek jakiś sprawdzony? :cool3: Quote
jaanna019 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Rozmowy przebiegły pozytywnie, ale trzeba by jeszcze panią odwiedzić w domu. Elfa widziałam na stronce i myślę, że dla pani też będzie duży tak jak moja Missi, ale podeślę jej zdjęcia, może jednak... Quote
Guest monia3a Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Z tak małym pieskiem do adopcji podejrzewam, że będzie problem :shake: Taki maluszki idą jak przysłowiowe świeże bułeczki. Quote
Guest monia3a Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Dziewczyny napisala do mnie ruda76 z forum pytając o pieska sznaucerka miniaturkę - chłopaka, macie takiego w schronisku?? Quote
zuza911 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 mamy miniaturkę, może trochę sporą jak na miniaturkę:cool1:, pieprz i sól, zarośnięty jak diabli. Kichuś na stronie schronu, ale ma jeszcze chyba kwarantanne pare dni:razz: Quote
dreag Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Zuza911, co się nie odzywasz na stronie Malinki:razz:? Chyba ją śledzisz...;) Quote
zuza911 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Śledzę wszystkie wątki naszych psiaków, przynajmniej się staram:cool1: Ale powiem szczerze, że na razie modlę się nad tym domkiem od W.Sz:oops: Quote
Guest monia3a Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Dziewczyny napiszcie do ruda76 w sprawie tego sznaucerka, plisss Quote
plinka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Jest też taka bardziej miniaturka sznaucera /zarośnięta/, tyle że suczka. znaleziony - psy - Kika - Schronisko Dla Zwierząt w Białymstoku Quote
zuza911 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Dobre wieści:loveu: Wczoraj nasza Pandzia wybyła do nowego domku:loveu: Nie znam szczegółów (poznam:diabloti:), ale domek dobry, tyle wiem:multi: Quote
dreag Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Cudne wieści. Co to za psinka?:multi::multi::multi: Mam nadzieję, że niedługo kolejne znajdą swój kąt przy człowieku. Quote
Bakteria Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 jaanna019 napisał(a):Rozmowy przebiegły pozytywnie, ale trzeba by jeszcze panią odwiedzić w domu. Elfa widziałam na stronce i myślę, że dla pani też będzie duży tak jak moja Missi, ale podeślę jej zdjęcia, może jednak... Jeśli to jeszcze aktualne i dom sprawdzony, to myślę, że Elf jednak by się nadawał. Może nie wielkości kota ale nie jest wiele większy... Jest takim skompresowanym jamnikiem- małe, długie, na krótkich łapach. Do tego młody- obstawiam, że roku jeszcze nie ma i ma przesympatyczny, jeszcze nie zepsuty charakter. Także myślę, że bez problemu by sobie z nim poradzili... Zresztą zawsze można wpaśc go obejrzec na żywo. To jest Pandzia: Mam nadzieję, że nowi właściciele zostali poinformowani o jej niekoniecznie pozytywnym stosunku do innych suk. Czekam na wieści z nowego domu :multi: Wszyscy przecież wiemy, że pierwsze wrażenie, często bywa mylne ;) Quote
jaanna019 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Bakteria napisał(a):Jeśli to jeszcze aktualne i dom sprawdzony, to myślę, że Elf jednak by się nadawał. Może nie wielkości kota ale nie jest wiele większy... Jest takim skompresowanym jamnikiem- małe, długie, na krótkich łapach. Do tego młody- obstawiam, że roku jeszcze nie ma i ma przesympatyczny, jeszcze nie zepsuty charakter. Także myślę, że bez problemu by sobie z nim poradzili... Zresztą zawsze można wpaśc go obejrzec na żywo. Przesłałam pani zdjęcia Elfa, spodobał się i chcą go obejrzeć, dałam namiary na schronisko, mam nadzieję skorzystają. Quote
zuza911 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 I bardzo smutna wiadomość... Nasz Rudzielec, Fiona... Przedwczoraj miała wylew. Nie żyje... Nie nie opisze tego, jak bardzo mi przykro... Quote
Guest monia3a Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 zuza911 napisał(a):I bardzo smutna wiadomość... Nasz Rudzielec, Fiona... Przedwczoraj miała wylew. Nie żyje... Nie nie opisze tego, jak bardzo mi przykro... Wiem o tym, bardzo mi przykro :-( Ci państwo wzięli właśnie Lukę i opowiadali jak bardzo przeżyli śmierć pieska a mieli go zaledwie dwa tygodnie. Najważniejsze że odeszła w miłości i spokoju a nie w schroniskowym boksie. Quote
zuza911 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Luka ma prawdziwe szczęście. To cudowni ludzie. To co zrobili z Fioną... to był cud. A ja wciąż nie wierzę, że coś takiego mogło się stać... Quote
dreag Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Matko, jakie to strasznie smutne....:-( Miała już szczęśliwy dom i cieszyła się nim tak krótko..... Ale tak jak mówisz monia3a, odeszła kochana... Quote
m@dzi@ Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Od jakiego wieku można u nas zostać wolontariuszem? Słyszałam, że od 16 lat za zgodą rodziców/opiekunów, ale nie wiem, czy to prawda. Quote
jaanna019 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziewczyny w schronie u nas chyba jest kropek, może mu się przyda; http://www.dogomania.pl/forum/f97/przygarne-dalmatynczyka-129941/ Quote
Feigned Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 a 16 lat trzeba mieć SKOŃCZONE czy wystarczy rocznikowo i za zgodą rodziców? urodziny dopiero za pół roku, dałoby się teraz jakoś wkręcić czy nie ma szans? ;) Quote
zuza911 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Oj nie wiem... Najlepiej zadzwoń do schroniska ;) /tel:6753700/ Tylko jak pytasz o wolontariat, koniecznie rozmawiaj z p. Bożenką:cool1: Quote
Recommended Posts