Bakteria Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='plinka']Oczywiście DT brakuje, ale mamy sporo psów na tymczasach, które szukają domu stałego.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialystok-watek-zbiorczy-wysyp-szczeniaczkow-57467/ ;) Dokładnie ;) W Białymstoku na adopcję czekają nie tylko schroniskowce, ale także psy będące pod opieką TOZ-u. Po prostu zdziwiło mnie strasznie, że były tak mocno określone wymagania, a tu nagle decyzja o adopcji schroniskowca prostu z azylu- tak naprawdę małej niespodzianki :diabloti: I tyle... Quote
malaa Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 To komu moglabym wplacic te moje skromne 20zl ? Tak jak obiecalam bede dawac taka kwote miesiecznie;) Tylko nie za bardzo sie jeszcze orientuje tu na forum i nie wiem komu mam wplacic;);) Quote
zuza911 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Dziś dom znalazły kolejne 2 maluchy:cool1: I to jest ta dobra wiadomość. A zła jest taka, że cała adoptowana 4 to chłopcy:razz: Quote
dreag Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='malaa']To komu moglabym wplacic te moje skromne 20zl ? Tak jak obiecalam bede dawac taka kwote miesiecznie;) Tylko nie za bardzo sie jeszcze orientuje tu na forum i nie wiem komu mam wplacic;);) To zależy komu chcesz... Tu na wątku są różni ludzie, w tym wolontariuszki z dwóch instytucji - schronisko i toz, obydwie pomagają zwierzakom. Jak widzisz, współpracujemy ze sobą. Do Ciebie należy decyzja. Namiary: na schronisko: [url=http://bialystok.schronisko.net/]Schronisko Dla Zwierząt w Bia Quote
Bakteria Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dobrze, że te maluszki powoli znajdują domki :multi: Adler- niufek, też ma już nowy dom. A tak w ogóle jakaś masakra, widzieliście co się dzieje na bialystokonline?! Jakieś szaleństwo... Znalezione szczeniaki setera irlandzkiego, oddają spaniele, jakieś sznaucery, pitbulle, husky.. No i masa kundelków do adopcji :shake: Czyżby nietrafione prezenty :-( Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='zuza911']Kolejne 2 kurduple w domkach:cool1:[/quote] Jeszcze pięć i będzie po 11 :multi: Jak dobrze pójdzie to do soboty się wszystkie rozejdą :) Quote
zuza911 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Tylko jakoś suczek nie biorą jak zwykle... Ale już jesteśmy za połową, więc bądźmy dobrej myśli:diabloti: Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 To cała szóstka to byli faceci ?? Quote
zuza911 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Nie wiem jak te 2 dzisiejsze, bo mnie przy tym nie było. Ale pierwsza czwórka to faceci:razz: Quote
Guest monia3a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 co się dziej z ludźmi :shake: po 10 latach wywalili ją do schronu :placz: są jacyś dogolubni na forum ?? Quote
zuza911 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Suńka jest niesamowicie łagodna, przyjazna, uwielbia się przytulać. Schronisko ewidentnie ją przytłacza i strasznie marznie:shake: Quote
Bakteria Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='monia3a'] co się dziej z ludźmi :shake: po 10 latach wywalili ją do schronu :placz: są jacyś dogolubni na forum ?? Dogolubni już wiedzą, mimo przeszkód nie zostawię jej bez pomocy :cool1: Ona na moje oko nie ma 10 lat, dogi szybko siwieją, a do tego stres ogromny to przyspiesza, ale to i tak bestialstwo oddać psa rasy wyjątkowo zżywającej się z człowiekiem, krótkowłosej- zimą i po nie jednych szczeniakach :angryy: do schronu... Maszynka do rodzenia sie popsuła. I jeszcze wciska kity, że się przyplątała :angryy: Quote
Guest monia3a Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dla mnie jest to nie do pomyslenia :angryy: nie wyobrażam sobie sytuacji, że muszę oddać swoją 10 letnią dobkę do schronu po tylu latach to równoznaczne jest z uśpieniem psa. Jak ona biedna musi cierpieć :-( Quote
dreag Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Chcę poogłaszać swego znajomego psiaka - Barego. Na kogo dawać kontakt? Quote
zuza911 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Może być na mnie, jeśli chcesz. Zrobię mu jutro lepsze fotki:cool1: Quote
dreag Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dzięki, dobrze by było więcej ładnych zdjątek. I podaj mi na PW Twoje namiary. Chyba gdzieś miałam, ale z moją głową bywa nietęgo...:oops: Jakby coś jeszcze z zachowania psiaka... to też bardzo chętnie:cool3: Ja go znam z dobrej strony...ale może jest druga... Popytaj, ok? Quote
zuza911 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Popytam. Ja go też znam tylko od dobrej strony; obcych gorliwie obszczekuje, ale na mnie nigdy nawet nie warknął, daje wszystko wokół siebie zrobić, jest łasy na pieszczoty. Ale zorientuję się jeszcze:cool3: A namiary już wysyłam:cool1: Quote
m@dzi@ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 a ja zaczynam produkować ogłoszenia o Bulim. Co tam u niego? Quote
zuza911 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Buli jak zwykle wystawia tylko pychol z budy i obszczekuje obcych:cool1: Quote
m@dzi@ Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Czyli nic nowego :razz: Na stronie schronu o Bulim pisze tylko "Buli to radosna "przytulanka". bezbłędnie wyczuwa Twój zły nastrój... Jeśli jesteś samotny to jest to piesek idealny dla samotnych... Rozbawi, rozśmieszy i pożałuje kiedy trzeba.". Nie ma nic więcej o nim do powiedzenia? I może znajdzie się jeszcze jakieś zdjątko? Quote
zuza911 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Fotki będą jutro (jak nie zapomnę zrobić:razz:). Więcej o Bulim? Hmm.. Łagodny, przyjazny, na smyczy chodzi całkiem nieźle, mógłby być towarzyszem dzieci lub osoby starszej. Do innych psów pozytywnie nastawiony. Niezbyt ufny do obcych, ale szybko się przełamuje. Fotki Barego zrobiłam, wyślę wieczorkiem:cool1: Są... średnie:diabloti: Bo sobie przypomniałam o nich 10min przed wyjściem, więc tak na szybko:cool3: dreag, jakbyś mogła maila podać;) Quote
m@dzi@ Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dzięki :) jak znajdą się jutro zdjęcia to już niedługo ogłoszenia będą gotowe, treść już mam :) oby mu się udało, jemu i wszystkim psiakom Quote
m@dzi@ Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 aha, a telefony kontaktowe to mogą być te z pierwszej strony wątku? Quote
Recommended Posts