Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

Kleszczy faktycznie jest zatrzęsienie, a dopiero się wiosna zaczyna przecież:shake: Kiedyś coś słyszałam o maszynce do strzyżenia, ale nie wiem czy to aktualne. Podpytam:cool1:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak więc, fiprex co prawda w schronisku jest, ale więcej też się nie zmarnuje. Ze wskazaniem jednak na pipety, bo sprayu się psiaki boją.
Przydałaby się też karma dla szczeniąt, których znowu jest coraz więcej - puszki albo sucha junior.

Posted

Dziewczyny, mamy gwarantowane 180 zł, więc proszę dokładnie wskazać co mamy kupić. Pipet to jednak co jak co, ale mało wyjdzie :( A karme dobrą, tzn.? Najtanszy to brit chyba, moze udaloby sie na 2 worki po 15 kg uzbierać. A powiedzcie, ile jest szczeniaków i na ile czasu takie 30 kg by starczylo?

Posted

Ostatnio trafiłam na Ektopar. Taniutki i słyszałam sporo pozytywnych komentarzy. Też w pipetach. Może by się nad tym zastanowić? Aczkolwiek odkleszczenie psa raz w miesiącu sprayem to chyba też nie taki straszny problem, ani dla człowieka ani dla psa. Więc może jednak te spraye?

Vini, nikt Ci niestety nie powie na ile to wystarczy. To zależy od ilości i wieku szczeniąt oraz od tego czy będą dostawały jakieś inne żarełko. W schronisku może być mało szczeniąt (w co wątpię), a następnego dnia trafi miot 12 podrostków i karma pójdzie migusiem. Anyways, na ile by nie wystarczało na pewno się przyda.

Posted

[quote name='Lotos']Drzwi? :roll: A może przeznaczyć na kastracje?

!!! To jest myśl

Ktoś się orientuje, czy można przeznaczyć na kastrację KONKRETNEGO psa? Czy mam sama się doinformować?

Vini, co ty na to ??

Vini, byłoby super gdyby za tą kasę udało się wykastrować np. boksera Bisquita ze strony schronu !!! jedna kastracja, schron pewnie ma zniżki, to koszt jakieś 50 zł. , a na takiego psa będzie mnóstwo pseudo chętnych jak wypatrzą, więc to byłby naprawdę POTRZEBNY cel :multi: :loveu:

Posted

"„3x50” pod tym hasłem zwracamy się do sponsorów o pomoc. Jest to nic innego jak trzy wpłaty po 50 zł. Pierwsze 50 zł wpłaca Schronisko dla Zwierząt, drugie lecznica dokonująca zabiegu, o trzecie 50 zł prosimy sponsorów. Może to być wpłata od pojedynczego mieszkańca na jednego psa, może to być wielokrotność tej sumy z przeznaczeniem na konkretną ilość psów. Sponsor ma prawo zaproponować każdą lecznicę, jednak w ramach akcji 3x50. Może również przekazać te pieniądze na sterylizację lub kastrację konkretnie wskazanego psa rejestrując się jako wirtualny opiekun na naszej schroniskowej stronie internetowej. WWW.bialystok.schronisko.net"

If it's true, to jak najbardziej można odjajczyć gratkę dla pseudomaniaków ^^ Inwestycja w przyszłość!

Posted

skomplikowane to, trzeba zostawać wirtualnym opiekunem żeby to zrobić ?

a jak ja nie chcę, chcę po prostu dać kasę żeby wykastrowali danego psa ? trzeba będzie się przejść do schronu wypytać, oczywiście pod warunkiem, że Vini zeche przeznaczyć pieniądze na ten cel ;) ;)

Posted

Dobra myśl :) Piromanka zgodziła się zrobić dla białegostoku bazarek i też zaproponowała kastracje. Koszt jednej to tylko ok. 50 zł? To mysle ze udaloby sie zrobic conajmniej 4 ;] Wiec jesli obecnie "najbardziej potrzebne" są kastracje to ok ;]

Posted

kastracja psa jest na pewno tańsza od sterylki schronu, a ze strony schronu wynika, że sterylka suki kosztuje ich 150 zł., dowiem się ile kosztuje ich kastracja

no i się dowiedziałam, że jak najbardziej można przeznaczyć pieniądze na taki cel, pod warunkiem, że pies jest już po kwarantannie i nie jest "depozytem" policyjnym, czyli np. nie czeka na rozprawę właściciela

Posted

Dzisiaj do nowego domku powędrowała Sylwestrówka:multi: Można zdjąć też Pusię - adoptowana już jakiś czas temu:cool1:

Wczoraj widziałyśmy się z Jagódką (Tinką). Ma się Ś W I E T N I E :loveu: Jest prześliczna, wesolutka, nie zostało już ani śladu po pobycie w schronisku. A swojej Pańci nie opuszcza na krok;)

Posted

Po właścicielach Tinki od razu było widać, że konkretni ludzie ^^ Strasznie się cieszę, że do nich trafiła! I podpinam się pod pytanie o zdjęcia ; >

Posted

Kto się wybiera w sobotę, żeby zobaczyć jaki pies gdzie wyrusza w świat? Dobrze by było zerkać, jakie towarzystwo się będzie pojawiać:crazyeye:.
Mam nadzieję, że będą adoptować nie tylko ze względu na możliwość wygrania obiadu w "Dąbrówce":cool1:. Ciekawe czy po obiedzie pies nadal będzie miał gdzie mieszkać....

Posted

Czy ktoś był w sb w schronisku?
Czy może orientuje się któraś z Was, czy w schronie jest jakiś młody mix dalmatynczyka? Bo jakieś słuchy mnie doszły..

Posted

[quote name='dreag']Kto się wybiera w sobotę, żeby zobaczyć jaki pies gdzie wyrusza w świat? Dobrze by było zerkać, jakie towarzystwo się będzie pojawiać:crazyeye:.
Mam nadzieję, że będą adoptować nie tylko ze względu na możliwość wygrania obiadu w "Dąbrówce":cool1:. Ciekawe czy po obiedzie pies nadal będzie miał gdzie mieszkać....

Ja się chyba wybieram :razz: Dawno już nie byłam, a takiej akcji nie mogę przegapić :cool3:

Plinka, nic nie wiem, ale strona schronu jest dość często aktualizowana teraz, więc pewnie się niedługo pojawi jeśli jest

Posted

Przejrzałam stronkę schroniska od dechy do dechy i nic nie znalazłam póki co.

Ale jakby ktoś coś wiedział to proszę o info.
Mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm :cool1: